MARVEL COMICS

35a21d9a-8e49-48a0-8646-b6b4eaf8ac12

A Marvel Comics 1939-ben alapult meg, Timely Comics néven. Első képregényük a „Marvel Comics #1” volt.

A mostani Marvel a Walt Disney-nek dolgozik, a legfőbb képregény ideálisa Stan Lee. A legjobban ismert karakterük Vasember.

Maria és Howard Starknak problémáik voltak a gyerekük születésével, mivel az orvosok azt mondták nekik, hogy fiuk élete rövid lesz, talán még halottan is születhet. Howard az egész világon keresett egy megoldást erre a problémára. A Greys idegenek megígérték Howardnak, hogy segítenek a fiuknak egészséges életet élni, ezért odaadták neki a Rigellian Recorder 451-et. A 451-es azért jött a földre, hogy megvédje az emberiséget a Greysektől. Tony 15 évesen belépett egy MIT programba, ahol elsajátította a fizikát és elektronikát. Húszas éveiben mester fokozaton végezte el az elektronikát, ezzel gazdaggá téve magát. Tony playboyként is ismert. 21 éves korában a szülei meghaltak egy autóbalesetben, ezért az apjától megörökölte a Stark Industries-t. Mostantól a hadseregnek készített fegyvereket és muníciót, de még a baleset autóját is felvásárolta, hogy kijavítsa. Éppen Afganisztánban volt, amikor véletlen aktivált egy csapdát, ezzel egy srapnel (gránát/bombamaradvány) repült a mellkasába. Wong-Chu elmondta Tonynak, hogy a srapnel egy héten belül elérne a szívéhez, és ezzel megölné őt. Felajánlotta, hogy segít a sebesült barátunkon, ha épít neki egy szuperfegyvert. Tony tudta, hogy ez egy hazugság, de belement. Chu engedélyt adott az operációra. Elvitték egy kis laboratóriumba egy másik fogollyal, a Nobel-díjas Ho Yinsennel. Stark és a segédje elkezdtek építeni egy elektronikus páncélt, amiben volt egy szívritmus-szabályozó, hogy a szíve még azután is dobogjon, miután a srapnel belépett oda. Amikor elkészült a páncél, fel kellett tölteni egy generátorral, de Wong Chu valami rosszat érzett, ezért elindult ránézni a két fogolyra. Ho Yinsen próbált időt nyerni Starknak, de Chu emberei megölték. Amikor a ruha feltöltött, Vasember meg akarta bosszulni Ho halálát. Elijesztve Wong embereit, a dzsungelbe menekült, hogy kijuthasson az ellenséges területről. James Rhodes, egy amerikai pilóta, a dzsungelben landolt, miután lelőtték egy rakétával. Amikor próbálta a gépet repülőképessé tenni, találkozott Vasemberrel. Ő segített neki megvédeni Jamest az ellenségektől, ezért a pilóta megengedte, hogy leszívja a gép akkumulátorát a ruhájához. Amikor visszaért az Egyesült Államokba, Tony készített egy szívritmus-szabályozót, amit a páncélon kívül is tudott hordani. Eladta az összes páncélváltozatot, de aztán rájött, hogy ezek veszélyesek lennének a külvilágnak. Egyszer egy teniszmeccsen a feleségével vitte az egyik páncélt. Épp ekkor terroristák támadták meg a stadiont, bombával fenyegetve a közönséget. Tony felesége kérte őt, hogy vegye fel a páncélt, és fogja el a terroristákat. Stark ezt megtette, elfogva a terroristákat és a bomba fölé vetve magát. Vasember hőssé vált az emberek szemében.

3786852-5357632882-iron-

Egy másik hősnek a szülei rég meghaltak, ezért a nagyszülei nevelték fel. Peter 9 év múlva jó lett tudományban, ezért a Midtown High School tanulója lett. Peter félénk volt, ezért jó célpont lett a nagyobbaknak, akik elkezdték szekálni, főleg a futballista Flash Thompson. Amikor Peter tizenöt éves volt, egy nukleáris hulladék-feldolgozóba ment egy túrára, ahol egy ideges pók megharapta a kezét. Amikor ez a pók leesett a kezéről, megharapta Cindy Moon lábát, mielőtt meghalt. Amikor éppen hazafelé ment, majdnem elütötte egy autó, de Peter elugrott a kocsitól, és akkor rájött, hogy pókszerű képességei vannak. Egy ketrecharcban próbálta tesztelni az új képességeit, Joseph „Crusher” Hogan ellen. Egy maszkot viselve, hogy eltakarja magát, ha vesztene, Peter legyőzte Hogant. „Pókember” készített magának egy saját ruhát a pókháló mintájával, és két hálólövővel. Elnevezte magát Pókembernek. Tévében is szerepelt. Nem fogott el egy tolvajt, azt mondván, ez nem az ő felelőssége. Pár nappal később, amikor este hazament, az a hír fogadta, hogy a nagybátyját, Bent megölték. Amikor meghallotta, hogy az elkövetőt egy raktárban tartják a rendőrök, Peter átöltözött, és könnyedén elfogta a bűnözőt, de rájött, hogy ez ugyanaz, akit pár napja hagyott elfutni. Bűnbánattal tele megfogadta, hogy elfogja a bűnözőket, és szuperhős lesz.

the-amazing-spiderman

Vannak isteni szuperhősök is. Ilyen például Thor, Odin és Gaea vérbeli fia. Mindhárman Asgardról származnak. Thor Norvégiában született, de Asgardban nevelte fel az apja és annak a felesége, Frigga. Pár évvel később rájött, hogy nem Frigga az igazi anyja. Thort Loki mellett nevelték fel, akit Odin adoptált, mert a Jég óriás apja, Laufrey, meghalt. Loki egész gyerekkorában féltékeny volt Thorra, és ebből a féltékenységből gyilkossági vágy lett. Amikor Thor nyolcéves volt,  Odin elküldte a „törpékhez”, hogy készítsenek 3 kincset Asgard uralkodójának. A három kincs között ott volt Mjolnir, egy kalapács, aminek egy szabotázs által rövid lett a fogantyúja. Odin pár varázslatot rakott a kalapácsra, köztük azt is, hogy csak az emelheti föl, aki megérdemli. Odin aztán kihírdette, hogy fiának, Thornak tartogatja Mjolnirt. Évről évre egyre erősebb lett, és amikor betöltötte a tizenhatodik évét, Odin elküldte a barátaihoz, hogy tanulja meg, mi kell ahoz, hogy használja Mjolnirt, és az egy tiszta szív volt. Thor lett Asgard legjobb harcosa, és mielőtt húszéves lett, beleszeretett az istennőbe, Sifbe. Sőt, amikor Sifet elfogták a jégóriások, és Hela foglya lett, Thor odaadta volna az életét, hogy megmentse. A halál istennője le volt nyűgözve, és ezért elengedte mindkettőjüket.

thor_2_the_dark_world_movie-wide