Puskázási tippek

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Senki nem szeret iskolába járni, tanulni meg még kevésbé. Íme néhány klasszikus tipp, amivel túljárhatsz a tanár eszén.

Szerintem az egyik legismertebb puskázás a „kézre írás”. A probléma ezzel csak az, hogy a tanárok hamar rájönnek, és már a dolgozat előtt meg kell mutatnod az összefirkált mancsod. Ennek elkerülése érdekében írj az ujjaid oldalára, így azok összeszorításával rögtön láthatatlanná teheted a kis segítséget.

A második, gyakran használt módszer a „rejtett tábla”. Ilyenkor a krétával belevésed a táblába az évszámokat, kifejezéseket, majd letörlöd, hogy csak halványan látszódjon. Ez szép és jó, a helyzet csak akkor válik cikivé, amikor az oktató a táblára írja fel a kérdéseket. Hogy kivédd ezt a kockázatot, jegyzetelj a padlóra, vagy a pad szélére, majd véletlenül ejtsd le a tolladat, és olvass.

Klasszikus eset az is, amikor zsebkendőbe firkálod le a képleteket, ezzel a technikával „náthás” sorstársaidhoz is egyszerűen eljuttathatod a megoldásokat. Ehhez hasonlóan hasznos információkhoz juthatsz a cipőtalpra ragasztott vagy zokniba csúsztatott cetlik egyszerű használatával is.

Ha pedig nincs kedved ezekhez, akkor még mindig ott van a jó öreg tolltartó, amibe a hagyományos cetliktől kezdve, a vonalzóra írt szabályokon és puska-tollakon (íróeszköz, amiből egy kis papírdarabot lehet kihúzni) át, egészen a telefonodig minden elfér, és segítségedre siet, ha egy-egy nehéz kérdés következik.

Ha pedig lány vagy, akkor még több helyet találhatsz „tanuló-papírjaid” elrejtésére. Ilyen például a szoknya-trükk. Egy-két öltés, és máris a ruhád belsejébe van varrva, innentől kezdve már csak annyi a dolgod, hogy kicsit felhajtod a sarkát, és máris kész a 100%-os dolgozat. Figyelem! Nem gyakori, de megtörténhet, hogy fordítva rögzítik a puskát, tehát előbb bizonyosodj meg arról, hogy jól varrod fel. A következő csajos praktika a melltartóba tett jegyzet. Ezzel is óvatosan kell bánni, ugyanis vannak tapasztalt tanárok, akik dolgozat előtt még ezt is ellenőrzik!

De van egy puskázási mód, ahol a lebukás esélye egyenlő a nullával. Tanulj! Erősen ajánlom mindenkinek, mert a tanárok sem annyira hülyék, és soha nem tudhatod, hogy mikorra semmisítik meg a puskázás világhírű művészetét.

Sajgó Réka

2014-07-31

, , ,
Könyv vagy film?
Senki se érdekeljen!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pókok! Pókok!

Kannibálok, pókok és mobillal fotózás. A PEOPLE TEAM egykori táborozóját kérdeztük, aki ma már táboroztató. Heni mesélt a PT-s élményeiről.…
PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Reklámzombik

Ha azt mondanám, hogy a reklámok mindenkit befolyásolnak, sokan ellenkeznének, de miről…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Könyv vagy film?

Mindig mindenki azt mondja, hogy mielőtt megnézel egy filmet, olvasd el a…