Puskázási tippek

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Senki nem szeret iskolába járni, tanulni meg még kevésbé. Íme néhány klasszikus tipp, amivel túljárhatsz a tanár eszén.

Szerintem az egyik legismertebb puskázás a „kézre írás”. A probléma ezzel csak az, hogy a tanárok hamar rájönnek, és már a dolgozat előtt meg kell mutatnod az összefirkált mancsod. Ennek elkerülése érdekében írj az ujjaid oldalára, így azok összeszorításával rögtön láthatatlanná teheted a kis segítséget.

A második, gyakran használt módszer a „rejtett tábla”. Ilyenkor a krétával belevésed a táblába az évszámokat, kifejezéseket, majd letörlöd, hogy csak halványan látszódjon. Ez szép és jó, a helyzet csak akkor válik cikivé, amikor az oktató a táblára írja fel a kérdéseket. Hogy kivédd ezt a kockázatot, jegyzetelj a padlóra, vagy a pad szélére, majd véletlenül ejtsd le a tolladat, és olvass.

Klasszikus eset az is, amikor zsebkendőbe firkálod le a képleteket, ezzel a technikával „náthás” sorstársaidhoz is egyszerűen eljuttathatod a megoldásokat. Ehhez hasonlóan hasznos információkhoz juthatsz a cipőtalpra ragasztott vagy zokniba csúsztatott cetlik egyszerű használatával is.

Ha pedig nincs kedved ezekhez, akkor még mindig ott van a jó öreg tolltartó, amibe a hagyományos cetliktől kezdve, a vonalzóra írt szabályokon és puska-tollakon (íróeszköz, amiből egy kis papírdarabot lehet kihúzni) át, egészen a telefonodig minden elfér, és segítségedre siet, ha egy-egy nehéz kérdés következik.

Ha pedig lány vagy, akkor még több helyet találhatsz „tanuló-papírjaid” elrejtésére. Ilyen például a szoknya-trükk. Egy-két öltés, és máris a ruhád belsejébe van varrva, innentől kezdve már csak annyi a dolgod, hogy kicsit felhajtod a sarkát, és máris kész a 100%-os dolgozat. Figyelem! Nem gyakori, de megtörténhet, hogy fordítva rögzítik a puskát, tehát előbb bizonyosodj meg arról, hogy jól varrod fel. A következő csajos praktika a melltartóba tett jegyzet. Ezzel is óvatosan kell bánni, ugyanis vannak tapasztalt tanárok, akik dolgozat előtt még ezt is ellenőrzik!

De van egy puskázási mód, ahol a lebukás esélye egyenlő a nullával. Tanulj! Erősen ajánlom mindenkinek, mert a tanárok sem annyira hülyék, és soha nem tudhatod, hogy mikorra semmisítik meg a puskázás világhírű művészetét.

Sajgó Réka

2014-07-31

, , ,
Könyv vagy film?
Senki se érdekeljen!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Ahonnan elindulunk

Elgondolkoztatok már azon, hogy mit jelent számotokra a család? Most különösen aktuális ez a kérdés, hiszen májust tartják a család…
PEOPLE TEAM tábor

Az álmod legyen a célod is

Oláh Gergővel beszélgettünk el arról, hogy honnan hová tart. KecskeNEWSás: Mit szólt a családod a hírnévhez? Oláh Gergő: Mindig ők…
PEOPLE TEAM tábor

A csípős leves legendája

Már sokan hallhattatok a tábori csípős leves legendás erejéről. Tudomásom szerint van a PT-ben néhány bátor ember, aki képes volt…
PEOPLE TEAM tábor

A tömeg elején

Kezdjük egy érdekes feladattal az elkövetkezendő néhány percet! Gondoljuk végig, hogy számunkra mit jelent valamiben jónak lenni! Ugye mindenki nagyon…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Beszélő költészet

Ma csatlakoztunk az irodalmárok órájához, ahova rajtunk kívül Magyari Andrea (író-fordító) és…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Klisékavalkád

Bizonyára ti is észrevettétek a romantikus filmek egyoldalúságát. Amikor beülsz egy ilyen…