Így hibernáljunk hajókat

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A Titanic után bárki szabadon megcsinálhatja.

Még vasárnap kezdődött minden, amikor unalmas perceinkben origamizni kezdtünk. Egyszer csak, nagy hajtogatási tehetségünk gyümölcseként, egy papírhajót kreáltunk. Megörültünk a kis hajónak, akit egyből el is neveztünk Pisti Juniornak.

Pistit követte Sára, és gondoltuk, elküldjük őket nászútra. Megengedtük a vizet az egyik mosdókagylóba, és vártunk. Végre vízre bocsáthattuk csónakjainkat; szél ellenében fújtuk őket, de ezt sem tudtuk sokáig csinálni, mert a nagy röhögőrohamok közepette még el is estünk, nemhogy egy kis papír valamit fújdogáljunk.

Valamelyikünk okos fejéből pattant ki az ötlet, hogy fagyasszuk le a hajókat, mert az buli.

Ebéd közben is csak a hajóinkra tudtunk gondolni, vajon jól érzik-e magukat a jeges tengerben, nem fagytak-e szét, és hasonlók. Amikor megláttuk az alátétnek használt óriási papírokat, egymásra nézve konstatáltuk: ebből csináljuk a következőt.

Az ötödikre felmászva elkezdtük hajtogatni. Ha nem is ez a legszebb művünk, de mindenképpen a legnagyobb lett. Az Anyahajó tökéletes névnek tűnt, csak egy probléma volt: nem sikerült jól. Hosszú agyalás után rájöttünk, hogy az Anyóshajó lesz a legjobb, a kinézetére való tekintettel. Őt is megúsztattuk a többi hajóval együtt.

Sajnálatos módon Pisti Junior segítségére későn érkeztek a többiek. Elvesztettük; Pisti a Titanicot utánozva elmerült. Ezen a tényen nem sokat szomorkodva galacsinként visszatettük a fagyasztóba.

A csapatválasztás után a rosszul sikerült verses papírból csináltunk minihajót, és boldogan vittük a szobánkba. Szerintem az sikerült a legjobban. A nagy vízi csatánk után a Mirelit vizeire eveztek hajócskáink, és azóta is ott vannak. Bőszen gyártjuk a hajókat, azóta már van még egy Pistink, egy Minink és egy Hályónk.

Szeretettel várunk az ötödiken mindenkit, aki meg szeretné nézni a hajógyűjteményünket. Még szívesebben látjuk azokat, akik szeretnének besegíteni a hajógyártásban, hogy a végén együtt hajózhassunk a fagyott papírflottánkon a végtelen Mirelit-tengeren.

Mihócza Viki

KecskeNEWSás-archívum – 2014

Jack Sparrow, lenne pár perce?
Internet nélkül nem tudok élni

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Ahonnan elindulunk

Elgondolkoztatok már azon, hogy mit jelent számotokra a család? Most különösen aktuális ez a kérdés, hiszen májust tartják a család…
PEOPLE TEAM tábor

Az álmod legyen a célod is

Oláh Gergővel beszélgettünk el arról, hogy honnan hová tart. KecskeNEWSás: Mit szólt a családod a hírnévhez? Oláh Gergő: Mindig ők…
PEOPLE TEAM tábor

A csípős leves legendája

Már sokan hallhattatok a tábori csípős leves legendás erejéről. Tudomásom szerint van a PT-ben néhány bátor ember, aki képes volt…
PEOPLE TEAM tábor

A tömeg elején

Kezdjük egy érdekes feladattal az elkövetkezendő néhány percet! Gondoljuk végig, hogy számunkra mit jelent valamiben jónak lenni! Ugye mindenki nagyon…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Állati jó!

Csütörtökön kisebb-nagyobb állatok szabadultak be a PEOPLE TEAM kertjébe. Kezdve az egérrel,…