Így hibernáljunk hajókat

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A Titanic után bárki szabadon megcsinálhatja.

Még vasárnap kezdődött minden, amikor unalmas perceinkben origamizni kezdtünk. Egyszer csak, nagy hajtogatási tehetségünk gyümölcseként, egy papírhajót kreáltunk. Megörültünk a kis hajónak, akit egyből el is neveztünk Pisti Juniornak.

Pistit követte Sára, és gondoltuk, elküldjük őket nászútra. Megengedtük a vizet az egyik mosdókagylóba, és vártunk. Végre vízre bocsáthattuk csónakjainkat; szél ellenében fújtuk őket, de ezt sem tudtuk sokáig csinálni, mert a nagy röhögőrohamok közepette még el is estünk, nemhogy egy kis papír valamit fújdogáljunk.

Valamelyikünk okos fejéből pattant ki az ötlet, hogy fagyasszuk le a hajókat, mert az buli.

Ebéd közben is csak a hajóinkra tudtunk gondolni, vajon jól érzik-e magukat a jeges tengerben, nem fagytak-e szét, és hasonlók. Amikor megláttuk az alátétnek használt óriási papírokat, egymásra nézve konstatáltuk: ebből csináljuk a következőt.

Az ötödikre felmászva elkezdtük hajtogatni. Ha nem is ez a legszebb művünk, de mindenképpen a legnagyobb lett. Az Anyahajó tökéletes névnek tűnt, csak egy probléma volt: nem sikerült jól. Hosszú agyalás után rájöttünk, hogy az Anyóshajó lesz a legjobb, a kinézetére való tekintettel. Őt is megúsztattuk a többi hajóval együtt.

Sajnálatos módon Pisti Junior segítségére későn érkeztek a többiek. Elvesztettük; Pisti a Titanicot utánozva elmerült. Ezen a tényen nem sokat szomorkodva galacsinként visszatettük a fagyasztóba.

A csapatválasztás után a rosszul sikerült verses papírból csináltunk minihajót, és boldogan vittük a szobánkba. Szerintem az sikerült a legjobban. A nagy vízi csatánk után a Mirelit vizeire eveztek hajócskáink, és azóta is ott vannak. Bőszen gyártjuk a hajókat, azóta már van még egy Pistink, egy Minink és egy Hályónk.

Szeretettel várunk az ötödiken mindenkit, aki meg szeretné nézni a hajógyűjteményünket. Még szívesebben látjuk azokat, akik szeretnének besegíteni a hajógyártásban, hogy a végén együtt hajózhassunk a fagyott papírflottánkon a végtelen Mirelit-tengeren.

Mihócza Viki

KecskeNEWSás-archívum – 2014

Jack Sparrow, lenne pár perce?
Internet nélkül nem tudok élni

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pókok! Pókok!

Kannibálok, pókok és mobillal fotózás. A PEOPLE TEAM egykori táborozóját kérdeztük, aki ma már táboroztató. Heni mesélt a PT-s élményeiről.…
PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Ki lesz a férjem?

A Katalin az egyik legnépszerűbb női név volt régen, a nagynénémet is…