A ruha teszi az embert

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Ássuk mélyre magunkat a témában! Manapság sokan azt gondolják, hogy csak akkor lesznek valakik, ha a legmárkásabb ruhákat viselik – de ez butaság. Nem a ruha teszi az embert.

Gondolkodjunk egy kicsit! Ha az összes ember csak a márkára menne, hol tartana a világ? Egyrészt mindenki ugyanúgy nézne ki, ami, valljuk be, elég unalmas lenne, másrészt pedig nem lennénk vidámak és mosolygósak. Ez valószínűleg azért történne, mert a lányok folyton azzal lennének elfoglalva, hogy ugyanolyan a ruhájuk, és ki néz ki benne jobban, vagy esetleg ki vette előbb. Belegondolni is rossz, nem?

Bár engem sokkal inkább az foglalkoztat, hogy hova fajulna a társadalom. Ha valakinek nem lenne pénze a legújabb és legtrendibb termékekre, akkor őt kiutálnák, kinéznék, és netalántán még bántanák is. Erre senki sem kíváncsi. Így is sokat szenvednek már az emberek. Nem a tudás és az ügyesség miatt lenne egy ember népszerű, hanem attól, hogy milyen a ruhája, márkás-e, vagy sem.

Horribilis összegek egy fél pár cipőért, mert a kínaiak belenyomattak négy betűt? (Nem sértegetés.) Arról nem is beszélve, hogy több ezer forintot is elkérnek egy hajpántért vagy egyéb dolgokért. Vicces, sőt borzasztó! Mit gondolna erről Einstein? Bekövetkezne az, amit megjósolt. A gépek okosabbak lennének, mint az emberek.

Igaz, ez nem 100%-osan ehhez a témához tartozik, de benne van a pakliban az emberek elbutulása. Lehet, hogy ez csak az én véleményem, de ha csak a márka számítana, már rég sehol sem lenne az emberiség! De van akkora szerencsénk, hogy a világ nem ilyen. Nem a ruha teszi az embert. Legalábbis a világ 90%-a így gondolja. Mekkora mázli, nem?

Azt azért még megjegyezném (természetesen csak zárójelben), hogy azok az emberek hajtogatják, hogy nem a ruha teszi az embert, akik maguk is jól öltözöttek, és a legmárkásabb cuccokat hordják. Az mondja meg, hogy mi jó a szegényeknek, aki gazdag, és nem tudja hova tenni a millióit. Ez persze nem vonatkozik senkire, csak azt szeretném, ha minél kevesebbszer csapnátok be magatokat.

Úgy gondolom, hogy érdemes ezen az állásponton elgondolkozni. Az embert a tudás teszi. Egy ember mivolta nem egy pólótól vagy cipőtől függ, sokkal inkább az élethez való hozzáállásától. Minden személynek megvannak a maga nézőpontjai, amiken nem akar változtatni, de én mégis remélem, hogy e cikk olvasása közben legalább átgondoljátok, hogy mi volt a véleményetek ezelőtt, és mi lesz.

Neuvirt Zsani

KecskeNEWSás-archívum – 2014

A lányok nem jobbak a fiúknál! De fordítva is igaz
Titkos barátok

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pókok! Pókok!

Kannibálok, pókok és mobillal fotózás. A PEOPLE TEAM egykori táborozóját kérdeztük, aki ma már táboroztató. Heni mesélt a PT-s élményeiről.…
PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Matyi hűtőszekrénye

– Nagyapa, tudod, mit szeretnék születésnapomra? – kérdezte Matyi. – Mit, kisunokám?…