Vízöntő, a forradalmár

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Január 20-ról 21-re virradóan valami új veszi kezdetét. Egyesek innen számították a tavasz kezdetét, ami a megújulást jelképezi. Ekkor lép a Nap a vízöntő jegyébe.

Nem véletlen, hogy a vízöntő jegyűeket is a folyamatos megújulás jellemzi. Utálja azt a mondást, hogy „járt utat járatlanért el ne hagyj”, hiszen ő mindig új utakat választ, saját utakat épít. Igazi úttörő és forradalmár. A vízöntő bátor, merészen belevág mindenbe, még ha fogalma sincs a hogyanról.

Igazi egyéniség

Aki vízöntő jegyében született, az egyedi, különleges. Rosszul jár, aki megpróbálja őt beskatulyázni, rá címkéket ragasztani. A vízöntőre ugyanis semmiféle megszokott sémát nem lehet ráhúzni, nem passzol egyik kategóriába sem. Ő se nem fekete, se nem fehér, épp hogy nagyon színes egyéniség. Hamisítatlan idealista, aki a folyton változó eszmék világában él.

Szabad lélek

A vízöntő szabad lélek, meg ne próbálja őt senki korlátozni, úgysem sikerül. Önálló ember, akinek nem igazán van szüksége mások segítségére. Ha felajánlod neki a támogatásodat, talán kedvesen megköszöni – majd megy a saját feje után. Manipulálni sem lehet, rögtön átlát a szitán.

Szilárd elvei vannak, amikhez tűzzel-vassal ragaszkodik. Van egy meghatározott életcélja, és emellett kitart, eléréséért mindent meg is tesz. Ő igazi őszinte ember, ami a szívén, az a száján. Soha nem fogod hazugságon kapni, nem titkol el előled semmit. Szerepet játszani sem szeret, mindig magát adja.

Világmegváltás

Egy vízöntő a forradalmi ötleteivel nemcsak maga, hanem az egész emberiség számára is új lehetőségeket kínál. Megvan benne egyfajta világmegváltó hajlam; szeretné nemcsak a saját, de más emberek életét is jobbá tenni. Oltalmazza a gyengéket, segíti az elesetteket. Gyűlöli a gonoszságot, az igazságtalanságot, az ostobaságot, a részrehajlást. Ha valahol ilyet tapasztal, az ellen mindig küzd. Amit megígér, azt be is tartja, amit elkezd, azt be is fejezi.

Igazi különc

Ha ránézel egy vízöntőre, a külső jegyei alapján is lerí róla a különlegesség. Ő már kisgyerekként is igazi kakukktojás. Mások társaságában is szívesen viselkedik különc módon. Egyedi ruhákat visel, laza a stílusa, könnyed a mozgása. Furcsán párosítja a színeket, extrém módon rendezi be az otthonát. Kötetlenül ismerkedik, fesztelenül társalog. Kíváncsi típus. A jelenben él, megéli a pillanatot.

Néha elmehet túlzások irányába is. Ezenkívül az érzelmek megélésében és kifejezésében támadnak sokszor nehézségei. Nehezen kötődik, sokszor felszínesek a baráti kapcsolatai.

Egy vízöntőből, ha a technikai érzéke is megvan, kiváló feltaláló lehet. Dolgozhat még a kommunikáció terén is, lehet belőle újságíró vagy filmrendező, esetleg divattervező.

Mit tegyünk vagy ne tegyünk?

Fessük be a hajunkat élénk színűre, vegyünk egy rikító színű ruhát! Rendezzük át a házat, fessük más színűre a falakat, vásároljunk egyedi kiegészítőt! Váltsunk munkahelyet, kezdjünk új hobbiba, tanuljunk valami érdekeset, próbáljunk ki egy extrém sportot! Táncoljunk, tartsunk egy jó bulit, amiből nem maradhat ki a tűzijáték vagy a diszkófények. Szervezzük mi a farsangot!

Szerző: Tóth Réka


A srác, aki kitépte az éjszaka torkát
Jön a félévi bizi

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A csípős leves legendája

Már sokan hallhattatok a tábori csípős leves legendás erejéről. Tudomásom szerint van a PT-ben néhány bátor ember, aki képes volt…
PEOPLE TEAM tábor

A tömeg elején

Kezdjük egy érdekes feladattal az elkövetkezendő néhány percet! Gondoljuk végig, hogy számunkra mit jelent valamiben jónak lenni! Ugye mindenki nagyon…
PEOPLE TEAM tábor

Fák körül röpködő madarak

Szép májusi nap volt, Zsófi és Matyi kint ültek a kertben. Hallgatták a madarak csivitelését, nézték, ahogy faágra szállnak, majd…
PEOPLE TEAM tábor

Garantált izomláz a táborstartig

Marci a szobabeosztást programozza, illetve mesterségesintelligencia-órákat tart. Feltettünk neki 5 kérdést a táborról. Miért most, miért velük, miért ezt, miért…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

A legendás mártír

Szent Borbála, a bányászok védőszentje az egyik legnépszerűbb szent, a legtiszteletreméltóbb női…