A tömeg elején

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Kezdjük egy érdekes feladattal az elkövetkezendő néhány percet! Gondoljuk végig, hogy számunkra mit jelent valamiben jónak lenni! Ugye mindenki nagyon egyszerű dolgokra gondolt; tegyük fel, szorgalom, kitartás és akaraterő? És most gondoljunk bele, hogy milyen jó vezetőnek lenni! Milyen feladatokat kell nekik végrehajtaniuk, hogy egy csapatnak, vagy esetünkben az országnak, a jóléte megfelelő legyen? Na ugye, hogy mindjárt más!

A politika összetett, de a cél egy: az ország jóléte. És vajon az ország jóléte mitől függ? Többek között a pénztől. Biztosan mindenki gondolkodott már azon, hogy milyen lenne bármiféle fizetőeszköz nélkül élni. Hogy milyen lehetett a világ a pénz megjelenése előtt. És vajon milyen lenne, ha újra „eltűnne”. Ezek mindenkiben más és más gondolatokat ébresztenek, de közös benne, hogy mindenki megfogalmazta magában a neki megfelelő válaszokat. Ha átgondoljuk, hogy miket hallottunk eddig, emlékezhetünk egy érdekes szófordulatra: a népé a hatalom. De ez valóban így van?

Mit is akar a nép? Az ígéretek betartását. Ha minden igaz, akkor nem vagyok egyedül az ilyen egyszerű dolgokban. Igaz, hogy még fiatal vagyok az ilyesfajta dolgok megvitatásához, és tapasztalatom palettája is igen gyér, de az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó. Nem igaz?

Már elődeink is tudták, hogy mi kell a társadalomnak: egy jó vezető. De vajon kinek mit takar a szó, mi számít jónak? Minden embernél más és más, hiszen nincs két egyforma ember. És ez teljesen normális! De valahogy minden véleményben ott van egy közös hang, egy közös vágy, amit egy vezetőnek meg kell próbálnia teljesíteni. Persze senki sem várja el, hogy egyből minden klappoljon és tökéletesen menjen, de az akaraterő, próbálkozás, kitartás és a „jó szív” tesz egy vezetőt jóvá, egy olyan emberré, akiben bízhat az ország!

Nem is húznám tovább ezt a témát, hiszen erről így vagy úgy, de hallunk mindennap. Csak annyit szeretnék kérni, hogy gondoljunk bele, milyen nyomás lehet egy vezetőn, nem beszélve a folyamatos elvárások ezreiről. Mindenkinek megvan a joga bosszankodni, és nem egyetérteni, de ha végigolvastátok a cikket, és tényleg elgondolkodtatok mindenen, akkor valószínűleg már megfogalmazódott bennetek egy új definíció a jó vezetőről.

Neuvirt Zsani

KecskeNEWSás-archívum


Fák körül röpködő madarak
Ahonnan elindulunk

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Szót adunk a hajléktalanoknak!

Mit csinálnál, ha elvennék a házadat, és a szüleid is elhagynának? Nagyon sok ember az utcára kerül azért, mert nincs…
PEOPLE TEAM tábor

Éretlenek

Az idő sodrásában sokszor rohannak a napok, pedig milyen jó lenne néha megállítani pár órára! Főleg akkor, amikor a középiskolák…
PEOPLE TEAM tábor

Léleksimogató helyek

Jártatok már az aggteleki cseppkőbarlangban, vagy kirándultatok az Őrségben? Néztétek a pusztán vágtató lovakat, esetleg túráztatok a Bükkben? Bicikliztetek a…

KAPCSOLÓDÓ