Ki az igazi barát?

Mix
PEOPLE TEAM tábor

„Ha szarban vagy, kiderül, ki az igazi barát. A minimum az, hogy őszinte, és nem ver át. Hát, hát, én számítottam rád. Ó, de egyedül annak örülök, hogy ez nem téged bánt” – szól a klasszikus Sub Bass Monster szájából.

Fordítsuk komolyra a szót! Ki az igazi barát? Először is válasszunk szét két eléggé hasonló, de mégis eltérő fogalmat. Haver vagy barát? Ki a haverunk? Ő egy olyan személy az életünkben, aki annyira nem is fontos nekünk, ha úgy alakul, akkor el tudunk vele dumálni, ökörködni, de annyira nincs a szívünkhöz nőve.

Gondolom, a barát fogalmával mindenki tisztában van. A barátságon belül is vannak azonban lépcsőfokok. Ehhez vegyük elő a kis listácskánkat, hogy megnézhessük, mi kell egy barátsághoz. Ez itt az én listám, lehet, hogy különbözik a tietektől, de nagy vonalakban azért biztosan meg fog egyezni.

1. Nem kell teljesen ugyanolyan érdeklődési körrel rendelkeznünk, de azért mindig legyen valami közös téma, amiről tényleg tudunk egy jót beszélgetni, vagy akár még vitázni is.

2. Mindig hallgasson meg, és természetesen cserébe én is meg fogom hallgatni őt.

3. Mindig képesek legyünk arra, hogy megbeszéljük, ha van valami problémánk egymással.

4. Sose sértsen meg szándékosan, és ha mégis megteszi, akkor legyen annyi vér a pucájában, hogy bocsánatot kér, nem csak elmismásolja, hátha elfelejtem.

5. Sose legyen erőszakos.

6. És a legfontosabb, hogy bízhassak benne, őszinte legyen, és ő is bízzon bennem.

Most már tudjuk, hogy mi kell egy barátsághoz. Nézzük, mik a lépcsőfokok! Van, ugye, a haver. Aztán jön a barát – neki nincsen semmi különös szuperképessége, ő egy sima barát, aki már annyira-amennyire megfelel a listán felsoroltaknak. A jó baráttal többet találkozol, mint egy sima baráttal, és még nagyjából az érdeklődési körötök is közös. Az utolsó pedig a kebelbarát, akivel elválaszthatatlanok vagytok, mindig mindent megbeszéltek, teljesen egy az érdeklődési körötök is.

És akkor most jöjjön egy eléggé érzékeny téma: fiú-lány barátság. Sokatoknak ez egyértelmű: nem lehet barát egy srác meg egy csaj. De ne legyünk ilyen rövidlátók, merjünk már nagyot gondolni, és mondjuk ki, hogy ez hülyeség. Mert, kérem szépen, ez hülyeség. Hogy miért? Mért ne lehetne a két ellenkező nem képviselői között barátság?

Ha egy fiúra mondhatom, hogy szeretem mint barátot, akkor egy lányra miért nem? Persze azt nem mondom, hogy nincs olyan, hogy semelyik fél fejében nem fordul meg: lehet akár több is ebből – de ha úgy nézzük, ez egy jel lehet arra, hogy összeillenek emberként, és ha meg tudják beszélni a problémát, akkor egy tökéletes baráti kapcsolatot lehet belőle rittyenteni. Ha nem hiszitek el, akkor tessék, én vagyok rá az élő példa.

Jó szórakozást!

Szűcs Soma

KecskeNEWSás-archívum


Hová szökik?
Matyi hűtőszekrénye

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

PEOPLE TEAM-es kapcsolatok

PEOPLE TEAM. Három hét. Kapcsolatok. Szerelem. Kaland. Boldogság. Nyár. Buli. Egyszer élünk elv. Távolság. Nincs olyan PT-s évem, hogy a…
PEOPLE TEAM tábor

Ússz és evezz!

Az egész világot körbejárta Szenilla története, aki mindeddig csak élénk természetéről és arról volt ismert, hogy gondok vannak a rövid…
PEOPLE TEAM tábor

A világ 10 legőrültebb sportja

Miért untatnátok magatokat focival, golffal vagy úszással, amikor létezik feleségcipelés és sajtgurítás is? Összegyűjtöttem a világ legőrültebb sportjait, amikről még…
PEOPLE TEAM tábor

PT All Year, All nyár

Addiktív. A PEOPLE TEAM már négy éve a nyaraim nélkülözhetetlen része. Azzal, hogy a PT-nek vége van, egy kis felkiáltójel…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Puskázási tippek

Senki nem szeret iskolába járni, tanulni meg még kevésbé. Íme néhány klasszikus…