Megbecsülöm, amit talán hoznál

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Kedves Jézuska! Remélem, te is remekül érzed magad! Idén szeretnék neked egy kérvényt küldeni. Van egy-két dolog, amit igazán, de igazán szeretnék karácsonyra.

Tudod, most már nyolcéves vagyok. Úgy érzem, már tudom, mit szeretnék. Először is: az én kis családomnak nagy segítségére lenne egy kisbusz. Apu mindig panaszkodik, hogy nem férünk el kényelmesen a kocsijában, és anyu is csak a szemét forgatja, bár mosolyog, mert a vizslánk (Croissant) alig fér el a lábánál. Szóval egy kisbusz nagyon jól jönne. Akkor a blökivel együtt az összes családtagunk kényelmesen elférne.

Ez még nem minden! A másik kérés: kaphatnánk végre egy húgot is? Tudom, már van négy öcsém, viszont szeretnék még egy lánytestvért is! Ő lenne az ötödik, és akkor végre nem lennék egyedül a fiúk között. Kitaláltam, ha majd megszületik, akkor hívhatnánk Zórának!

Ezenkívül, Jézuska, ígérem, hogy minden ajándékot is megbecsülök, amit talán hoznál.

Köszönöm, hogy rengeteg más gyereket is megörvendeztetsz, és mindenkinek próbálsz kedveskedni. Remélem, idén is megtalálod a házunkat, és hogy örülni fogsz a süteménynek és a narancslének, amit neked készítünk (tejet nem iszunk, csak növényit).

Boldog karácsonyt kívánok, Jézuska! És köszönöm, hogy megfontolod a kérésemet. Szeretlek!

Szeretettel, Szofi

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

* * *

Készültem másik ötlettel
Mindenki jól van különben?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Boncolható téma a PT-ben

Zöldtáborosaink programjának szerves része a boncolás. Többek között. Zsombi – alias Maci…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Egy csepp élet

Adj esélyt a jövőnek, adj vért! Ezt a feliratot már sok helyen láttam,…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Szeressük egymást!

A címben szereplő felszólítást egy régi, talán örökzöld slágerből vettem, amely április…