Internet nélkül nem tudok élni

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A mai fiatalság nagy része ebben a betegségben szenved. Nincs rá gyógymód, és vigyázat: fertőző! Amint a gyerek megkapja a legújabb, méregdrága okostelefont, egyből wifit keres. De miért is van ez?

A baj szerintem egész kisgyerekkorban kezdődik, amikor a szülő beszélgetés helyett beülteti a tévé elé csemetéjét, kinyírva ezzel az összes kommunikációt. Ez később sem változik. Mivel a kamaszok egész nap a netet böngészik, nincs idejük egymásra. Eltávolodnak a családjuktól és a barátaiktól is, habár a látszatát megpróbálják fenntartani a közösségi oldalakon, képek és idézetek segítségével. Azt nem is kell mondanom, hogy ezek a kamubarátságok mennyire rövid életűek. Sajnos egyre több felnőtt is elcsábul, és rabjává válik ennek a szenvedélynek. Az internet egyre több embert szippant magába. Ez tény. Egyre több az olyan oldal, amit még be sem töltött a gépem, máris érzem, ahogy butulok. Nem is beszélve arról, hogy a sok rövidítés miatt a legtöbb ember elfelejtett írni. Ez elég szomorú. Nincs is annál kínosabb, mint amikor az irodalomdolgozatodba a „hogy” szó helyett csak egy „h” betűt írsz.

Nehogy félreértsétek, ezzel nem azt akarom mondani, hogy az internet fölösleges! Vannak előnyei is:

1. Mivel sokatoknak van úgynevezett mobilinternet a telefonján, bárhol, bármikor elérhetitek a másikat, ha esetleg nincs pénz a telefonján, és emiatt nem lehet felhívni, ami simán előfordulhat.

2. Pillanatokon belül utána tudsz nézni bármilyen információnak, amire szükséged van. És nem arra gondolok, amikor a történelemdolgozatnál nem jut eszedbe valami.

3. A netről le tudsz tölteni filmeket, ami valójában tilos, de ez nem tart vissza senkit attól, hogy ingyen nézzék meg kedvenc filmjeiket.

4. A Tumblr jó, és pont.

5. Az internet alapjában véve király dolog, persze csak akkor, ha nem ülsz előtte a nap 24 órájában.

Szóval ne üljetek sokat a gép előtt, menjetek ki a szabadba, vagy olvassatok egy jó könyvet!

Simon Sára

Így hibernáljunk hajókat
Kíváncsiság

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Együtt érted

Az étkezési zavarok világnapja (spanyolul: Día Internacional de la Lucha Contra los Trastornos de la Conducta Alimentaria) ennek a hónapnak…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne…
PEOPLE TEAM tábor

Egy csepp élet

Adj esélyt a jövőnek, adj vért! Ezt a feliratot már sok helyen láttam, plakátokon a városunk több pontján: az orvosi rendelőben,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Fanatizmus

Hogy mit jelent a fanatizmus? Erre nehéz válaszolni, mivel sokféleképpen lehet értelmezni.…