Mindent a távkapcsolatról

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A távkapcsolat sosem volt könnyű dolog, de ha az ember tényleg szereti a párját, akkor simán kitarthat mellette. Ha komolyan szeretjük a kedvesünket, bármit megteszünk érte, akár egy távkapcsolatba is belemegyünk. Tény, hogy nem könnyű, de sok-sok erővel és kitartással simán ki lehet bírni.

Amit mindig tarts be ezekben a kapcsolatokban:

Ne folyton te hívd! Egyik ember sem szereti, ha állandóan zaklatják, de azt sem, ha sose keresi a párja. Néha kell egy kis szünet, nem kell folyamatosan egymással beszélni telefonon, mindketten éljétek a saját életeteket! Természetesen távkapcsolatban több kommunikáció kell, de nem kell függőnek lenni.

Ne legyél féltékeny! A féltékenység megöli a kapcsolatokat. Ez a szó a bizonytalanságra utal. Nem bízunk meg a párunkban, folyton azon kattog az agyunk, hogy vajon mit csinál. Kikkel van? Vajon gondol rám? Mindig ezen gondolkozunk, ami egyszerűen felemészt minket. Pedig ha van egy tartós kapcsolat, és egyik fél sem csalta meg a párját, az egyik ember mégsem bízik meg a másikban, akkor az szörnyen buta. Ugyanis ha a párunk meg akart volna csalni, már rég megcsalt volna.

Gyakran találkozzatok! Ha van alkalmatok, mindet használjátok ki, beszélgessetek, jobban ismerjétek meg egymást. Vagy ha semmilyen esélyt nem láttok rá, ott van például a Skype. Az sem az igazi, de egy fokkal csak jobb annál, mint ha Facebookon beszélgetnétek. Természetesen a személyes találkozást egyik közösségi oldal sem pótolhatja.

Adj neki néha igazat! Még ha nincs is igaza, hagyd rá! Hogyha bármin összevesztek, próbáljátok meg normálisan megbeszélni. Távkapcsolatokban a veszekedés a legrosszabb, mert ott nem tudjátok személyesen megbeszélni a problémáitokat. És ha tényleg semmi esélye a kibékülésnek, egy kis időre hagyjátok egymást, utána már tényleg normálisan meg tudjátok beszélni a dolgaitokat.

Érdeklődj iránta! Hívd fel néha – ne mindennap! –, és érdeklődj iránta! Kérdezd meg tőle, milyen napja volt, jó volt-e a munka, mit csinált aznap. Ha ezt mindig betartjátok, tartósabb lesz a kapcsolat.

Ne veszítsd el önmagad! Talán rózsaszín felhő van a szemed előtt, de ez nem azt jelenti, hogy másnak kell lenned. Ugyanúgy tartsd a kapcsolatot a barátaiddal, családoddal. Velük is csinálj programokat, ne a párod körül járjon az eszed állandóan.

Légy mindig őszinte! Ha azt szeretnéd, hogy a barátnődet/barátodat ne érje csalódás vagy negatív hír, igenis el kell mondani egymásnak a negatív és pozitív élményeket egyaránt. Ha valami rossz dolog történik vele vagy veled, segítenetek kell egymásnak, hisz így csak erősödik a kapcsolat.

Lepjétek meg egymást! Amikor egy találkozót beszerveztek, meglephetitek egymást apró ajándékokkal. Bár már az is ajándék, ha szorosan megölelhetitek vagy csak hosszan megcsókolhatjátok egymást. Egyébként sem tízezer forintos ajándékra kell gondolni, hanem elég csak egy szál rózsa, ami nagyon aranyos és kedves gesztus.

Emlékezzetek egymás fontos dátumaira, szülinapra, névnapra, évfordulókra! Mindig tartsd észben, sose felejtsd el, mert ha netán elfelejtenéd, a párodnak igen nagy csalódást okoznál.

Törődj vele, figyelj rá! Amikor találkoztok, mindig próbáld azt elérni, hogy neki mindig jó legyen. Persze a párodnak is figyelni kell rád, ugyanúgy, mint neked. Figyelmesség részedről, ha például meghívod egy ebédre vagy csak egy kávéra.

És ami szerintem a legfontosabb: tartsátok egymással a kapcsolatot! Van egy olyan idézet, hogy: „A távolság nem választja el egymástól az embereket. A csend igen.”

Tőzsér Panna

Dingók atyja, állatok megmentője
Világnap a fekvőbetegekért

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Együtt érted

Az étkezési zavarok világnapja (spanyolul: Día Internacional de la Lucha Contra los Trastornos de la Conducta Alimentaria) ennek a hónapnak…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne…
PEOPLE TEAM tábor

Egy csepp élet

Adj esélyt a jövőnek, adj vért! Ezt a feliratot már sok helyen láttam, plakátokon a városunk több pontján: az orvosi rendelőben,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Nem ítélünk el!

Aki élt már külföldön, az tudja, hogyan viszonyulnak a lakosok az „idegenlégiósokhoz”.…