Férfidekoltázsok, csak oldalt

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Sokféle embert láttam már, elhihetitek, de mindig van lejjebb. Egyszer Ausztriában, a térdig érő hóban kiszúrtam egy olyan snowboardos srácot, aki öltönyben volt (talán az azt megelőző este elveszített egy fogadást). A fesztiválokról talán említést sem kéne tennem, ott természetesen mindenki kimaxolja a stílt. Köldöktől fenékközépig érő nadrágocskák, színes gumicsizmák, hajpántok és Arctic Monkeys-pólók. Szexi és luxy.

Nem különösebben zaklatott fel idáig semmi; hajrá, emberek, menjetek, és mutassátok meg a világnak, mekkora egyéniségek vagytok! Én is megyek.

Hozzátartozik az identitásunkhoz, ugyebár. A Brian élete című, örök érvényű Monty Python-alkotásban van egy nagyon ideillő jelenet, amikor tökéletes összhangban, egyszerre skandálja a római nép: „Mi mind egyéniségek vagyunk!” Kár, hogy félreértették.

Visszakanyarodva, nagyszerű dolog az önkifejezés. Van azonban valami, ami felett egyszerűen nem tudok szemet hunyni. Gondolom, ti is láttatok már mellbimbópólót. Nem tudom, mi az igazi neve, vagy hogy van-e neki egyáltalán, de azokról a lenge, hatalmas hónaljkivágású férfiruhadarabokról beszélek.

Rendszeresen kísértenek, akármerre járok. Ahogy jön a jó idő, és rövidülnek a nadrágok is, úgy bukkannak fel a semmiből (valamivel alattomosabban, mert amíg a rövidnadrágokhoz szép lassan hozzászokik a szemünk, itt nincs semmi átmenet!) ezek a mellbimbót épphogy eltakaró, megmagyarázhatatlan göncök. Ugyanakkor talán mégis lehet értelmet adni neki, ha nagyon akarom; jobban átjárja a szellő, és enyhíthet a nyári forróság kellemetlen tünetein.

Na meg persze rálátást enged hímnemű viselőjének gyönyörűen kidolgozott, dagadó izomzatára. És ha jól sejtem, éppen ez a lényege. Ezek a csodák a táborban is felbukkantak, szaporodnak, mint a gomba, és hamarosan átveszik az uralmat a világ felett. Mi mindössze annyit tehetünk, hogy behódolunk, és kiszaggatjuk a saját pólóinkat is.

Fónai Anna

KecskeNEWSás-archívum

A pad másik felén
Rosszcsont

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Hazudj, ha tudsz!

Hazudni márpedig igenis rossz dolog, de még sincs olyan ember, aki ne…