Az ördög Pradát visel

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Vagy Louis Vuittont, esetleg Guccit? Csak remélni tudom, hogy a legújabb Burberry ördögszarvat hordja!

Mindenhol ott vannak. Amikor gyanútlanul sétálsz az utcán, zenét hallgatva, valahonnan magasról lesnek rád. (Ne aggódj, nem tudják, hogy gagyiságokat hallgatsz, de azért magadba nézhetnél!) A metrón, miközben huszadszor olvasod el ugyanazt a mondatot, biztos, hogy megbújnak valahol. Amikor pihennél egy forró fürdőbe mártózva, egy magazint olvasgatva, még akkor sincs tőlük nyugtod. (Nem, az sem érdekli őket, hogy tinimagazinokat olvasol, de kérlek!) Már egyenesen azt mondhatjuk, hogy az otthonodba is beférkőztek.

Nem kell aggódnod, nem egy csapat pszichopatáról van szó, akik minden lépésedet figyelik. (Ők tudnának a rettenetes ízlésedről, szóval figyelj azért oda.) Viszont azt tudod, hogy a marketing mindenhol ott van, ugye? Ingyenüdítő, kóstoló, minden, amit egyszerűen el tudsz képzelni azokból a dolgokból, amikre soha nem lenne szükséged. Az interneten pedig kész piócaként mindenhol ott vannak, és lecsapnak rád a hirdetések. Szőrtelenítés, fogyás, eredeti és márkás táska kétezer forintért. Már amikor az ember csak nyugodtan egy kis zenét akarna hallgatni, akkor is odapofátlankodnak a hirdetések!

Ráadásul annyiszor hallottam őket, hogy már szó szerint el tudnám mondani, ha – mondjuk – a matekkettesért erre kérdezne rá a tanár. (Nem túl reális, de legalább valamit tudok, nem?) Olyan ez, mint amikor a törit tanulod, csak ezt nem tudatosan csinálod, ezért meg is marad. Ez mind teljesen rendben van, hiszen mindenkinek meg kell élnie valamiből. Nem kell aggódni, összeesküvés-elméleteket sem szövögetek agymosásról.

A lényeg csupán az, hogy tudjuk, hol befolyásolják és manipulálják az életünket és a döntéseinket. És természetesen arra sem árt odafigyelnünk, hogy ezektől egy független és viszonylag normális énképet alakítsunk ki. Nyilván nem lesz olyan csodás hajunk a balzsamtól, mint a modellnek. Ez nem a mi hibánk, csak a mi hajmosásunk előtt/után nincs plusz háromórás fodrászmunka. De mégsem tehetnek rá a dobozra valami átlagos lányt, nem csodálatosan csillogó és puha hajzuhataggal! Rengetegszer hallottad már, hogy ne akarj olyan csontsovány lenni, mint a tévében szereplő lánykák, ugye? Én komolyan mondom, hogy nem szép! Jó, persze, mondani könnyű, tényleg irigylésre méltóak tudnak lenni, ahogy a tengerparton illegetik-billegetik magukat, de ez nem egy reális és valódi kép. Ja, és persze ők sem Photoshop nélkül ilyen csuda vékonykák és tökéletesek.

Ezzel az egésszel természetesen együtt kell élnünk, csak talán egy kicsit nagyobb odafigyeléssel. Vagy akár elköltözhetünk egy erdőbe, egy faházba is. De előre szólok, hogy nemcsak rendetlen vagyok, de főzni sem tudok.

Galántai Csilla

KecskeNEWSás-archívum

Képek, mozognak, és nagyon rosszak
Mindenszentek és a törökök

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Kép/zeld

Mendlik Bálint fotótanár, a Pongrác arca, grafikus, és megint munkanélküli. 10 éve kapja el a tábor legjobb pillanatait, és ezt…
PEOPLE TEAM tábor

Pétéizmus

A szolgáltatóház előtt is létezett. A Vén Kecske kultusza már lassan kétéves lesz. Az egész egy kis – csak az…
PEOPLE TEAM tábor

Minden évben a legnehezebb

A sulikezdés mindig is nehéz volt. Már csak a tudat, hogy most egy évig kisebb szünetekkel, de folyamatosan tanulsz, borzasztó.…
PEOPLE TEAM tábor

Itt a vége, fuss el véle…

5 év, 7 hét, 49 nap tiszta PT az életemben. De most vége… 17 évesen vagyok itt, az 5. táboromban,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Jön a félévi bizi

A félévi bizonyítványosztás együtt járhat szorongással és félelmekkel, különösen, ha a gyermek…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Köz? Oktatás? Közoktatás!

Mit jelent pontosan a fogalom? Állami oktatási tevékenységet, amely tankötelezett gyermekek oktatására,…