Népszerűség

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Sokaknak erről a szóról egy színész vagy egy énekes jut az eszébe, pedig napjainkban is lehet valaki népszerű, de vajon hogyan?

Az ember sok helyen lehet népszerű. A mai népszerűség legismertebb formája a Facebook. Mindenki hallott már úgynevezett „Facebook-celebekről”, akik nemzetiségtől és nemtől függetlenül behálózzák a netet. Mindannyian máshogy akarják elérni ezt a fajta közkedveltséget: valaki érdekes és szokatlan dolgokat hajt végre, ezért nő meg a népszerűsége, esetleg igényes fotókat rak fel a természetről vagy emberekről, másvalaki pedig csak egész évben a Westendbe jár, vagy egész egyszerűen, ha nő az illető, kivillantja becses kebleit a csorgó nyálú férfi közönségnek (a legtöbb „celeb” Budapesten van).

Ezekért a tényezőkért cserébe az emberek a Facebook-népszerűséget mérő lájkokat kapnak. Minél több lájkkal rendelkezik valaki, annál populárisabb (vallja ezt a mai fiatalság). Az igazság az, hogy ezek a lájkok nem visznek előrébb az életben; nem tanulsz tőlük jobban, nem fognak jobban szeretni a szüleid/barátaid, maximum az egódat növelik. Ezzel a ténnyel tisztában van mindenki, de így is fontos a lájkok száma, hisz a népszerűségre vágyás emberi tulajdonság.

Úgy is lehet valaki népszerű, hogy minden hétvégén ugyanarra a helyre jár el „bandázni”, így az ottani emberek mind ismerik, és jó esetben szeretik is az illetőt. Más közösségi vagy megosztóoldalakon is lehet valaki népszerű: Tumblr, Instagram és az ehhez hasonló oldalak tartoznak ide. Itt az emberek inkább a saját érzéseiket posztolják ki, vagy művészi és kevésbé művészi képeket osztanak meg a világhálón.

Amatőr zenekarok is lehetnek népszerűek az erre szakosodott Sound Cloud nevű alkalmazáson, ahol is bárki bármilyen hanganyagot meg tud osztani a profi rock-, pop-, rapzenétől egy kisgyerek szellentéséig.

A mai világban az internet a népszerűvé válás megkönnyítésére szolgál, de az ismertségnek semmi értelme sincs, hacsak nem kiérdemelt munkával, tehetséggel éred el azt.

Mészáros Nándi

KecskeNEWSás-archívum


Haj, Villő!
Bolondok napja

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pókok! Pókok!

Kannibálok, pókok és mobillal fotózás. A PEOPLE TEAM egykori táborozóját kérdeztük, aki ma már táboroztató. Heni mesélt a PT-s élményeiről.…
PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Szeressük egymást!

A címben szereplő felszólítást egy régi, talán örökzöld slágerből vettem, amely április…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Sport-e a sakk?

Ez a kérdés foglalkoztat nap mint nap, mivel sok ember megkérdőjelezi kedvenc…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

A ruha teszi az embert

Ássuk mélyre magunkat a témában! Manapság sokan azt gondolják, hogy csak akkor…