Tologatjuk-e még a mutatókat?

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Már csak egy hét van az őszi óraátállításig. Október 29-én, hajnali 3-kor hajnali 2-re állítjuk vissza az óráinkat. Miközben az európai döntéshozók ügyködnek, a magyarok többsége már döntött volna.

Európai időküzdelem

A pandémia és az orosz–ukrán konfliktus elodázták az óraátállítás megszüntetéséről szóló döntés határidejét. 2025-ben várható legkorábban az EU végső állásfoglalása.

Mit mondanak a magyarok?

A Pénzcentrum felmérése szerint a magyarok 88%-a már ma is eltörölné az óraátállítást. S hogy melyik időzónát tartanák meg? Erre a kérdésre már nem annyira egyértelmű a válaszuk.

Téli vagy nyári?

Nem csak az óraátállítás, hanem maga az időzóna-választás is megosztja az embereket. Érdekesség, hogy sokan nem tudják, melyik a valódi, természetes időzóna. A téli az, eláruljuk.

Ránk telepedhet

Sokan napokig, sőt hónapokig szenvednek az átállítás után, de vajon tényleg az időeltolódás áll a problémáik mögött? Az orvosok szerint egy egészséges embernek nem okozhat gondot ez a minimális eltérés. A kérdés már régóta nem csupán az óraátállításról szól. Valóban az időeltolódás okozza-e a zavarokat, vagy csak kényelmes belekapaszkodni a témába, és kifogásokat vagy magyarázatokat keresni ahelyett, hogy a valódi hétköznapi gondjainkkal szembesülnénk?

Lejegyezte: S. Imagiro

Forrás és információk: penzcentrum.hu

Utolsó tanítási nap az őszi szünet előtt
Amikor a fák elalszanak

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Együtt érted

Az étkezési zavarok világnapja (spanyolul: Día Internacional de la Lucha Contra los Trastornos de la Conducta Alimentaria) ennek a hónapnak…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne…
PEOPLE TEAM tábor

Egy csepp élet

Adj esélyt a jövőnek, adj vért! Ezt a feliratot már sok helyen láttam, plakátokon a városunk több pontján: az orvosi rendelőben,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Meggyilkolt ifjúság

Az I. világháború: több mint négy évig tartó világégés a XX. század…