Tologatjuk-e még a mutatókat?

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Már csak egy hét van az őszi óraátállításig. Október 29-én, hajnali 3-kor hajnali 2-re állítjuk vissza az óráinkat. Miközben az európai döntéshozók ügyködnek, a magyarok többsége már döntött volna.

Európai időküzdelem

A pandémia és az orosz–ukrán konfliktus elodázták az óraátállítás megszüntetéséről szóló döntés határidejét. 2025-ben várható legkorábban az EU végső állásfoglalása.

Mit mondanak a magyarok?

A Pénzcentrum felmérése szerint a magyarok 88%-a már ma is eltörölné az óraátállítást. S hogy melyik időzónát tartanák meg? Erre a kérdésre már nem annyira egyértelmű a válaszuk.

Téli vagy nyári?

Nem csak az óraátállítás, hanem maga az időzóna-választás is megosztja az embereket. Érdekesség, hogy sokan nem tudják, melyik a valódi, természetes időzóna. A téli az, eláruljuk.

Ránk telepedhet

Sokan napokig, sőt hónapokig szenvednek az átállítás után, de vajon tényleg az időeltolódás áll a problémáik mögött? Az orvosok szerint egy egészséges embernek nem okozhat gondot ez a minimális eltérés. A kérdés már régóta nem csupán az óraátállításról szól. Valóban az időeltolódás okozza-e a zavarokat, vagy csak kényelmes belekapaszkodni a témába, és kifogásokat vagy magyarázatokat keresni ahelyett, hogy a valódi hétköznapi gondjainkkal szembesülnénk?

Lejegyezte: S. Imagiro

Forrás és információk: penzcentrum.hu

Utolsó tanítási nap az őszi szünet előtt
Amikor a fák elalszanak

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Titkos barátok

Mindenkinek van valami kis puha, bújós állatkája, esetleg párnája, amit már kiskora…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Senki se érdekeljen!

Bizonyára mindenki átesett már azon a bizonyos holtponton, amikor az egész emberiséget…