Tologatjuk-e még a mutatókat?

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Már csak egy hét van az őszi óraátállításig. Október 29-én, hajnali 3-kor hajnali 2-re állítjuk vissza az óráinkat. Miközben az európai döntéshozók ügyködnek, a magyarok többsége már döntött volna.

Európai időküzdelem

A pandémia és az orosz–ukrán konfliktus elodázták az óraátállítás megszüntetéséről szóló döntés határidejét. 2025-ben várható legkorábban az EU végső állásfoglalása.

Mit mondanak a magyarok?

A Pénzcentrum felmérése szerint a magyarok 88%-a már ma is eltörölné az óraátállítást. S hogy melyik időzónát tartanák meg? Erre a kérdésre már nem annyira egyértelmű a válaszuk.

Téli vagy nyári?

Nem csak az óraátállítás, hanem maga az időzóna-választás is megosztja az embereket. Érdekesség, hogy sokan nem tudják, melyik a valódi, természetes időzóna. A téli az, eláruljuk.

Ránk telepedhet

Sokan napokig, sőt hónapokig szenvednek az átállítás után, de vajon tényleg az időeltolódás áll a problémáik mögött? Az orvosok szerint egy egészséges embernek nem okozhat gondot ez a minimális eltérés. A kérdés már régóta nem csupán az óraátállításról szól. Valóban az időeltolódás okozza-e a zavarokat, vagy csak kényelmes belekapaszkodni a témába, és kifogásokat vagy magyarázatokat keresni ahelyett, hogy a valódi hétköznapi gondjainkkal szembesülnénk?

Lejegyezte: S. Imagiro

Forrás és információk: penzcentrum.hu

Utolsó tanítási nap az őszi szünet előtt
Amikor a fák elalszanak

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Szót adunk a hajléktalanoknak!

Mit csinálnál, ha elvennék a házadat, és a szüleid is elhagynának? Nagyon sok ember az utcára kerül azért, mert nincs…
PEOPLE TEAM tábor

Éretlenek

Az idő sodrásában sokszor rohannak a napok, pedig milyen jó lenne néha megállítani pár órára! Főleg akkor, amikor a középiskolák…
PEOPLE TEAM tábor

Léleksimogató helyek

Jártatok már az aggteleki cseppkőbarlangban, vagy kirándultatok az Őrségben? Néztétek a pusztán vágtató lovakat, esetleg túráztatok a Bükkben? Bicikliztetek a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Szeressük egymást!

A címben szereplő felszólítást egy régi, talán örökzöld slágerből vettem, amely április…