A 10 leggyakoribb tinédzserhazugság

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Mindenki tudja, hogy a tinik lételeme a hazugság.

Nincs olyan fiatal, aki ne hazudott volna a szüleinek egy buliról, egy fiúról vagy bármi másról. Most párat leírok, de persze nem annyira sokat. Nem buktatnám le magunkat a szüleink előtt. Azzal nem lennék hű a kortársaimhoz.

1. Megyek a barátnőmmel sétálni.

Ezt általában olyankor mondjuk, amikor egy csomó emberrel találkozunk. Kihívjuk a fél falut/várost. Vagy amikor csak egy adott személlyel találkozunk. Jelen lehet a barátnőd (vagy haverod) is, de senki ne higgye azt, hogy ilyenkor csak úgy elsétálgatunk magunkban. Abban mi lenne a Thug Life?

2. Szeretlek!

Na, ez elég gyakori. Mondjuk, van millió ismerősünk, és mindegyikkel „szeretlekezünk”, ami lassan már undorító. Én például attól akadok ki, amikor valaki eszik valamit, egy másik személy odamegy, és elkezdi mondani, hogy de szeretlek… Miért nem lehet annyit mondani, hogy: „Figyi! Éhes vagyok. Kaphatnék egy falatot?” Szerintem amikor csak úgy használjuk a szeretlek szót, akkor hazudunk. Óriásit.

3. Persze, öribarik meg minden!

Amikor már kényszerből beszélünk valakivel, aki totál ránk van kattanva…

4. Nem tetszik senki.

Könnyebb ezt mondani, mint bevallani, és utána mindenkitől azt hallgatni, hogy „Juj, de durva!”, „Nézd, ott megy!”, „De ez hogy néz már ki?”, és a többi.

5. Nem, anya, nem csinálunk semmi rosszat.

Amikor ezt mondjuk, tuti csinálunk valami hülyeséget… Vagy tényleg csöndben ülünk, és nézzük a plafont. Melyik a valószínűtlenebb?

6. Macska volt.

Hát igazából ezt még anno hallgattam rengeteg embertől, amikor a karján vágásokat láttam. Ezt nem tudom nagyon kifejteni. Nincs benne túl sok tapasztalatom, de ez van. Biztos volt rá okuk, hogy ezt csinálták. Ő dolguk. Nem ítélem el őket, egyáltalán. Bár szerintem valakinek el kéne mondaniuk, mi a bajuk, ahelyett, hogy magukban tartják.

7. Csókolózni? Anyu! Nem akarok terhes lenni!

Ezt igazából poénból írtam bele. De én tényleg elsütöttem már egyszer! Nem vette be… Nem is értem, miért.

8. Rendesen viselkedem.

Amikor elengednek egy buliba, ahol mindenki hihetetlenül nagynak érzi magát.

9. Minden oké.

Ilyenkor semmi nem oké…

10. Semmi.

Amikor valamit nagyon nem akarunk elmondani, és kifejtés helyett a rövidebb utat választjuk. Megesik.

Vannak ennél sokkal súlyosabb füllentések, amikhez nekem még semmi közöm. Ebben is van, amit még nem próbáltam, és nem is tervezem. De ettől függetlenül megesett velem is, hogy nem mertem elmondani egy-két dolgot, és kicsit mellébeszéltem. De sosem olyan vészesen, hogy probléma legyen belőle. Nem mondom, hogy egy hű, de jó kislány vagyok, mert persze, vitázom, visszaszólok, feleselek, beszólok, megsértődök, szembeszállok, lázadok. Szóval igen. Úgyis lebuksz előbb vagy utóbb…

Kratancsik Gitta

KecskeNEWSás-archívum


Önkéntesség kötelezően?
Hamvazószerda

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Ki lesz a férjem?

A Katalin az egyik legnépszerűbb női név volt régen, a nagynénémet is…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Amikor a siker ad mattot

Jelen cikket nagymértékben inspirálta egy osztálytársam – egyben barátom –, akivel minap…