Titokzatos föld

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Nagypapa most ünnepelte a születésnapját. Nagymama szerint az ő korában már teljesen mindegy, hogy hány éves, eggyel több vagy kevesebb, nem számít. Ami fontos, hogy melyik csillagjegyben született.

Nagymama ugyanis az utóbbi időben amatőr asztrológussá képezte ki magát. Eleinte a magazinok horoszkópjait olvasgatta, aztán mélyebben beleásta magát a témába. Nagypapa egy kecskefigurát kapott tőle ajándékba, amit nem tudott értelmezni. Pedig Nagymama azért adta neki, mert a bak jegyében született.

Bak csillagjegy

December 21-én lép a Nap a bak csillagjegybe. Ez úgynevezett föld jegy, ami stabilitásra, kiegyensúlyozottságra utal.

Nagypapa nagyon szorgalmas. Régebben a munkája volt számára a legfontosabb. Most pedig igazi földes jegyként a barkácsolásban találta meg önmagát.

Nagy önuralommal rendelkezik, még sosem hallottam őt kiabálni. Mégis olyan határozott, hogy mindenki rögtön odafigyel arra, amit mond, elsőre megcsinálja, amit kér. Nagypapát tiszteljük a családban mindannyian a legjobban.

Eléri, amit akar

Magabiztos, nagy az akaratereje. Ha van egy célja, azt minden erővel igyekszik megvalósítani. Kitartó, tervei beteljesedéséért küzd. Megbízható, pontos, és utálja, ha valaki elkésik. Lelkiismeretes, ígéreteit mindig betartja.

Óvatos, megfontolt, alaposan meggondolja, hogyan dönt és cselekszik. Mindent jól megszervez a család életében.

Nagypapát néha kissé merevnek, rugalmatlannak mondanám. Szereti a berögzült szokásait, makacsul ragaszkodik a rendhez, és nem szereti, ha ezt valaki vagy valami felborítja.

Azt is utálja, ha bele akarnak szólni az életébe. Ő független ember, aki szereti uralni az életét, és saját maga megoldani mindent. Gyakorlatias szemléletével ez mindig sikerül is, legutóbb például Nagymamának készített egy konyhai kisgépet.

Lelke mélyére senki se lát

Nagypapa komoly, néha komor és kicsit hűvös. Távolságtartó, keveset beszél, csak akkor szólal meg, ha tényleg fontos mondandója van. Szívesen van egyedül, szereti, ha békén hagyjuk; ilyenkor a műhelyébe zárkózik molyolgatni, ahogy ő mondja.

A baknak, így Nagypapának is van egyfajta titokzatos énje. A lelke mélyére senki se lát, sokszor még Nagymama sem, ami őt rendkívül idegesíti. Nehezen, sőt alig mutatja ki az érzelmeit. Viszont akit választott, barát vagy társ, amellett hűségesen kitart. A nagyszüleim is már majdnem 50 éve házasok, két év múlva fogják ünnepelni az aranylakodalmukat.

A bak időszaka

A következő hónap a bak időszaka. A tél kellős közepe, hideg van, sötét van. Mit érdemes ilyenkor csinálni? Például a munkára összpontosítani, sokat dolgozni, a gyerekeknek meg rákapcsolni a tanulásra, hiszen mindjárt itt van a félév vége. Emellett pénzügyekkel foglalkozni, szóval remélem, a szüleim megemelik kissé a zsebpénzemet.

Azt mondják, rendben, de akkor segítsek nekik a nagytakarításban. Hiszen a bak időszakában érdemes nagy fizikai erőfeszítést igénylő kihívást teljesíteni. Takarítás helyett én inkább – mondjuk – lefutnám a félmaratont.

Mivel a bak takarékos jegy, nem szabad felelőtlenül költekezni, viszont hasznos dolgokat vásárolni igen. Például háztartási eszközöket, minőségi ruhákat, szerszámokat vagy irodai kellékeket. Kérek is a szüleimtől egy új téli bakancsot, aztán irány a hó!

Szerző: Tóth Réka

Néha igazán aggódom
Eper, barack, blöki

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A tábor rabjává válik az ember

Dóra kamaszkorának szerves részévé vált a PEOPLE TEAM nyári tábora – nem véletlen, hogy legutóbb már táboroztatónak jelentkezett a PT-be.…
PEOPLE TEAM tábor

Indul a tábor!

Élőben közvetítjük a tábor első napját. Percről percre. Juj, de izgis! 21:13 Fiúk és lányok kiabáltak egymás ellen. 20:45 Csillámdementor…
PEOPLE TEAM tábor

Nap vagy nap?

– Jött a suliba egy angol srác! – újságolta lelkesen Zsófi. – És azon akadt ki, hogy a nap szó…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Állati jó!

Csütörtökön kisebb-nagyobb állatok szabadultak be a PEOPLE TEAM kertjébe. Kezdve az egérrel,…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Reklámzombik

Ha azt mondanám, hogy a reklámok mindenkit befolyásolnak, sokan ellenkeznének, de miről…