Dingók atyja, állatok megmentője

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Sok fiatal szívesen néz állatos műsorokat a mesék és az ifjúsági filmek mellett. Ebben a témában Steve Irwin volt az egyik megkerülhetetlen szakember. Irwin az állatok bemutatása mellett a veszélyeztetett fajok ismertetésével is rengeteget foglalkozott, s tette mindezt mély elhivatottsággal.

November 15-én ünnepeljük a Steve Irwin-napot. Irwint sokan csak a Krokodilvadász néven ismerik. Az ausztrál természetvédő, televíziós személyiség és a vadon élő állatok szakértője 1962-ben született. Hírnevet a The Crocodile Hunter című televíziós sorozattal szerzett, amelyet feleségével, Terrivel közösen vezetett. Ez egy vadon élő állatokkal foglalkozó dokumentumfilm-sorozat, amely világszerte népszerű lett. Irwin az Ausztrália Állatkert (Australia Zoo) megalapítója: „Elképzelésünk, hogy az Ausztrália Állatkert legyen a legfőbb globális zoológiai célpont, és hogy ezáltal vezető szerepet töltsön be a vadon élő állatok és az élőhelyük védelmében és megőrzésében az egész világon.”

Egy legendás természetvédő öröksége

Steve Irwin szenvedélyes munkássága és elkötelezettsége mély nyomot hagyott a köztudatban a természetvédelemről. A vadon élő állatok iránti szeretete és az állatok védelmére való törekvése példaértékű. Tettei és lelkesedése révén sokakat inspirált arra, hogy törődjenek a bolygónkkal és annak élővilágával.

Tragikus végzet a Nagy-korallzátonynál

Steve Irwin 2006-ban tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából, miután egy tüskés rája súlyos sérülést okozott neki egy dokumentumfilm-forgatás során Ausztrália Nagy-korallzátonyánál. Halála mély fájdalmat okozott rajongóinak és az állatvédelmi közösségnek egyaránt. Emlékét a Steve Irwin-nap segít életben tartani.

A küldetés folytatódik

Steve Irwin halála után a családja és az őket támogató közösség folytatta a természetvédő küldetését. Az Ausztrália Állatkert ma is aktívan működik, a természetvédelmi munka pedig tovább él Irwin szellemében, többek között fiának, Robertnek köszönhetően.

Ezen a napon különösen fontos, hogy emlékezzünk azokra a pozitív változásokra, amelyeket egy ember képes elérni, ha szívét és lelkét fekteti abba, amiben hisz.

B. Gergő

Kapcsolódó tartalom: International DAYS

Csizma, csengő, labda és a szárnyasok
Mindent a távkapcsolatról

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Szót adunk a hajléktalanoknak!

Mit csinálnál, ha elvennék a házadat, és a szüleid is elhagynának? Nagyon sok ember az utcára kerül azért, mert nincs…
PEOPLE TEAM tábor

Éretlenek

Az idő sodrásában sokszor rohannak a napok, pedig milyen jó lenne néha megállítani pár órára! Főleg akkor, amikor a középiskolák…
PEOPLE TEAM tábor

Léleksimogató helyek

Jártatok már az aggteleki cseppkőbarlangban, vagy kirándultatok az Őrségben? Néztétek a pusztán vágtató lovakat, esetleg túráztatok a Bükkben? Bicikliztetek a…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Fanatizmus

Hogy mit jelent a fanatizmus? Erre nehéz válaszolni, mivel sokféleképpen lehet értelmezni.…