Egyenrangúságot a világnak!

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Vitatott téma következik. Vajon a nők és a férfiak egyenrangúak? Vajon egy nő megteheti-e azt, amit egy férfi? Egy férfi megteheti-e azt, amit egy nő? Felkeltettem a figyelmed? Akkor olvass tovább!

Tehát… A lányokat kiskorukban a Barbie babák, Disney-hercegnők és egyéb varázslatos pegazusok érdeklik, míg a fiúkat Villám McQueen, a sport és tudomány. Ám amíg a lányok kinőnek ilyesfajta rajongásukból, addig a fiúknál átalakulnak ezek. Matchboxok helyett valódi autót vesznek.

Szóval ássuk mélyre magunkat a témában! Vegyük például, hogy egy nő és egy férfi ugyanazt a munkabeosztást kapja az irodában. Vajon a nő vagy a férfi fog többet keresni ezzel a tudással? Egyértelmű: a férfi. De miért is? Valószínűleg, mert jól dolgozó irodai férfi munkás kevesebb van, így előnyt nyerve. Ez természetesen nem minden esetben van így.

Napjainkban a nő és a férfi szerepet cserélt. Néhány nő többet dolgozik, mint kellene, vagy éppenséggel, mint a férfi. Háztartásokban előfordulhat, hogy a női fél tartja el a családot. Persze ez sem igaz minden esetben.

Véleményem szerint az egyenrangúság a mostani időkben rendkívüli javulásról tett tanúbizonyságot. A férfiak kezdik elismerni a nők erejét, míg a nők kezdik elismerni a férfiak tudását. Most már tart ott a társadalom, hogy a két fél méltányolja egymást. Igaz, hogy a nők vezetői képességét még nem becsülik meg annyira. De mindegy, mindig van min javítani.

A gyereknevelés témában szeretnék még elkalandozni veletek. Elképesztő, hogy egy férfi milyen törődéssel tud játszani gyermekével. A tekintetükben ott van az odaadás és a szeretet. Ugyanez megvan a nőkben is. A gyereknevelés az a közös pont, ahol a legjobban mutatkozik meg az egyenrangúság. Rengeteg felelősség és ép ész kell hozzá.

Ha így javul a két nem közötti ellenszenv, hamarosan csodákra teszünk szert. El sem hinnétek, mennyivel egyszerűbb segíteni a másiknak, mint tönkretenni és taszigálni.

Neuvirt Zsani

KecskeNEWSás-archívum – 2014

Mit csinálj, ha unatkozol nyáron?
„A kötél elszakad, összekötheted, de a csomó ott marad”

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Együtt érted

Az étkezési zavarok világnapja (spanyolul: Día Internacional de la Lucha Contra los Trastornos de la Conducta Alimentaria) ennek a hónapnak…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne…
PEOPLE TEAM tábor

Egy csepp élet

Adj esélyt a jövőnek, adj vért! Ezt a feliratot már sok helyen láttam, plakátokon a városunk több pontján: az orvosi rendelőben,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Ki lesz a férjem?

A Katalin az egyik legnépszerűbb női név volt régen, a nagynénémet is…