Egyenrangúságot a világnak!

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Vitatott téma következik. Vajon a nők és a férfiak egyenrangúak? Vajon egy nő megteheti-e azt, amit egy férfi? Egy férfi megteheti-e azt, amit egy nő? Felkeltettem a figyelmed? Akkor olvass tovább!

Tehát… A lányokat kiskorukban a Barbie babák, Disney-hercegnők és egyéb varázslatos pegazusok érdeklik, míg a fiúkat Villám McQueen, a sport és tudomány. Ám amíg a lányok kinőnek ilyesfajta rajongásukból, addig a fiúknál átalakulnak ezek. Matchboxok helyett valódi autót vesznek.

Szóval ássuk mélyre magunkat a témában! Vegyük például, hogy egy nő és egy férfi ugyanazt a munkabeosztást kapja az irodában. Vajon a nő vagy a férfi fog többet keresni ezzel a tudással? Egyértelmű: a férfi. De miért is? Valószínűleg, mert jól dolgozó irodai férfi munkás kevesebb van, így előnyt nyerve. Ez természetesen nem minden esetben van így.

Napjainkban a nő és a férfi szerepet cserélt. Néhány nő többet dolgozik, mint kellene, vagy éppenséggel, mint a férfi. Háztartásokban előfordulhat, hogy a női fél tartja el a családot. Persze ez sem igaz minden esetben.

Véleményem szerint az egyenrangúság a mostani időkben rendkívüli javulásról tett tanúbizonyságot. A férfiak kezdik elismerni a nők erejét, míg a nők kezdik elismerni a férfiak tudását. Most már tart ott a társadalom, hogy a két fél méltányolja egymást. Igaz, hogy a nők vezetői képességét még nem becsülik meg annyira. De mindegy, mindig van min javítani.

A gyereknevelés témában szeretnék még elkalandozni veletek. Elképesztő, hogy egy férfi milyen törődéssel tud játszani gyermekével. A tekintetükben ott van az odaadás és a szeretet. Ugyanez megvan a nőkben is. A gyereknevelés az a közös pont, ahol a legjobban mutatkozik meg az egyenrangúság. Rengeteg felelősség és ép ész kell hozzá.

Ha így javul a két nem közötti ellenszenv, hamarosan csodákra teszünk szert. El sem hinnétek, mennyivel egyszerűbb segíteni a másiknak, mint tönkretenni és taszigálni.

Neuvirt Zsani

KecskeNEWSás-archívum – 2014

Mit csinálj, ha unatkozol nyáron?
„A kötél elszakad, összekötheted, de a csomó ott marad”

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Haj, Villő!

– Képzeld, jött egy új kislány az oviba! – újságolta Nagypapának Matyi. – Tényleg? Hogy hívják? – Villő. – Hát…
PEOPLE TEAM tábor

Mi lenne, ha a tábor télen működne?

Igencsak érdekes lenne, ha a PEOPLE TEAM-tábort télen tartanák. Most erről írok néhány mondatot. Ha most tél lenne, nyilván nem…
PEOPLE TEAM tábor

A császárkalács tovább hasít

Két évvel ezelőtt írtam egy igényes nyelvezetű cikket egy zenekarról, a Caesar’s Breadről. Néhányan biztosan emlékeznek rá, ugyanis rajtam kívül…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Klisékavalkád

Bizonyára ti is észrevettétek a romantikus filmek egyoldalúságát. Amikor beülsz egy ilyen…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

A ruha teszi az embert

Ássuk mélyre magunkat a témában! Manapság sokan azt gondolják, hogy csak akkor…