Egyenrangúságot a világnak!

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Vitatott téma következik. Vajon a nők és a férfiak egyenrangúak? Vajon egy nő megteheti-e azt, amit egy férfi? Egy férfi megteheti-e azt, amit egy nő? Felkeltettem a figyelmed? Akkor olvass tovább!

Tehát… A lányokat kiskorukban a Barbie babák, Disney-hercegnők és egyéb varázslatos pegazusok érdeklik, míg a fiúkat Villám McQueen, a sport és tudomány. Ám amíg a lányok kinőnek ilyesfajta rajongásukból, addig a fiúknál átalakulnak ezek. Matchboxok helyett valódi autót vesznek.

Szóval ássuk mélyre magunkat a témában! Vegyük például, hogy egy nő és egy férfi ugyanazt a munkabeosztást kapja az irodában. Vajon a nő vagy a férfi fog többet keresni ezzel a tudással? Egyértelmű: a férfi. De miért is? Valószínűleg, mert jól dolgozó irodai férfi munkás kevesebb van, így előnyt nyerve. Ez természetesen nem minden esetben van így.

Napjainkban a nő és a férfi szerepet cserélt. Néhány nő többet dolgozik, mint kellene, vagy éppenséggel, mint a férfi. Háztartásokban előfordulhat, hogy a női fél tartja el a családot. Persze ez sem igaz minden esetben.

Véleményem szerint az egyenrangúság a mostani időkben rendkívüli javulásról tett tanúbizonyságot. A férfiak kezdik elismerni a nők erejét, míg a nők kezdik elismerni a férfiak tudását. Most már tart ott a társadalom, hogy a két fél méltányolja egymást. Igaz, hogy a nők vezetői képességét még nem becsülik meg annyira. De mindegy, mindig van min javítani.

A gyereknevelés témában szeretnék még elkalandozni veletek. Elképesztő, hogy egy férfi milyen törődéssel tud játszani gyermekével. A tekintetükben ott van az odaadás és a szeretet. Ugyanez megvan a nőkben is. A gyereknevelés az a közös pont, ahol a legjobban mutatkozik meg az egyenrangúság. Rengeteg felelősség és ép ész kell hozzá.

Ha így javul a két nem közötti ellenszenv, hamarosan csodákra teszünk szert. El sem hinnétek, mennyivel egyszerűbb segíteni a másiknak, mint tönkretenni és taszigálni.

Neuvirt Zsani

KecskeNEWSás-archívum – 2014

Mit csinálj, ha unatkozol nyáron?
„A kötél elszakad, összekötheted, de a csomó ott marad”

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

PEOPLE TEAM-es kapcsolatok

PEOPLE TEAM. Három hét. Kapcsolatok. Szerelem. Kaland. Boldogság. Nyár. Buli. Egyszer élünk elv. Távolság. Nincs olyan PT-s évem, hogy a…
PEOPLE TEAM tábor

Ússz és evezz!

Az egész világot körbejárta Szenilla története, aki mindeddig csak élénk természetéről és arról volt ismert, hogy gondok vannak a rövid…
PEOPLE TEAM tábor

A világ 10 legőrültebb sportja

Miért untatnátok magatokat focival, golffal vagy úszással, amikor létezik feleségcipelés és sajtgurítás is? Összegyűjtöttem a világ legőrültebb sportjait, amikről még…
PEOPLE TEAM tábor

PT All Year, All nyár

Addiktív. A PEOPLE TEAM már négy éve a nyaraim nélkülözhetetlen része. Azzal, hogy a PT-nek vége van, egy kis felkiáltójel…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Az éltető víz

Elgondolkodtatok már azon, hogy mit jelent számunkra a víz? Ha eddig még…