Csizma, csengő, labda és a szárnyasok

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Tudtad-e, hogy a McDonald’s chicken nuggeteinek négy különféle alakja van – csizma, csengő, csont és labda –, amelyeket kifejezetten az egyszerű sütés érdekében terveztek?

November 13-a a chicken nugget napja, amelyet 2016-ban hoztak létre annak érdekében, hogy megünnepeljék az amerikai étkezés egyik létfontosságú elemét. A chicken nugget egy kicsi, csirkehúsból álló étel, amelyet panírozva és olajban kisütve készítenek. Bár ma már tömegesen előállított gyorsételként ismerjük, az első ilyen jellegű terméket Robert C. Baker mezőgazdasági szakember találta fel már 1963-ban.

A második világháború idején

A csirke története az amerikai háborús időszakig nyúlik vissza, amikor is a marhahús hiánya miatt a csirkehús vált az amerikaiak elsődleges fehérjeforrásává. A háború befejezése után azonban csökkent iránta az érdeklődés – a lakosság ismét hozzáférhetett a marhahúshoz.

Régi ismerős arc

Az emberek csirkehús iránti étvágyát Baker újítása, a panírozott és fagyasztásra alkalmas csirkehúsdarabok feltalálása keltette újra életre. Ezek a falatnyi, könnyen elkészíthető és gyorsan fogyasztható csirkefalatkák hamar népszerűek lettek, mivel kényelmes és egyszerű megoldást nyújtottak a modern, rohanó világban.

Korszerű gyorsételek

Napjainkban a chicken nuggetek a gyorséttermek egyik alapvető termékévé váltak, jellemzően a fiatalok egyik kedvenc étele. Az ételek gyors és egyszerű elkészítése mellett a falatkák változatos mártogatós szószokba is márthatóak, ami további ízélményt nyújt a fogyasztóknak.

Ünnepi hagyományok

A chicken nuggets napja tehát nemcsak egy ételről szól, hanem gazdasági és kultúrtörténeti utazásról is, amely az amerikai társadalom változásait és innovációs készségét is tükrözi. Ezen a napon az emberek gyakran találkoznak barátaikkal és családjukkal, hogy megosszák ezt a kedvelt fogást, és megünnepeljék annak sokoldalúságát és történetét.

B. Gergő

Kapcsolódó tartalom: International DAYS

Meggyilkolt ifjúság
Dingók atyja, állatok megmentője

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ