Embersétáltatás

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Ez a nap is úgy kezdődött, ahogy a többi. Vagy mégsem? Egy kicsit másképp. Kisütött a nap, és megcsillant a medence plexiüvegén. Végre november van! Elmúlt a hosszú, forró nyár, elvonultak a szúnyogfelhők. Bár a rovarhálóval ellátott kifutó biztonságos és elég kényelmes, azért mégis nagy élmény elhagyni, sétára indulni.

„Gyerekek! Sorakozó! Gangi, Sissy, Bimbi, Kex, Undi, Moszat, Pöttöm, Rózsi, Titi, Dagi, Kicsike, Gangesz! Lajos és Tünemény, ti lesztek ma elöl. Totya és Szöcske, ti vigyázzatok a kicsikre a sor végén, Lolkára, Bolkára és Polkára! Indulás! Itt az idő! Az emberek már sorakoznak, várnak ránk. Alig várják, hogy sétálhassanak velünk” – hangzott pingvinmama örömteli kiáltása.

A kis pápaszemespingvin-kölykök kiugrottak a vízből, és totyogva sorakoztak fel. A cukiságok már nagyon várták ezt az időszakot a jászberényi állatkertben, hiszen novembertől márciusig a legnagyobb érdeklődésre számítottak. A sétára szükségük volt, hozzátartozott a mindennapjaikhoz. De igazán különlegessé akkor váltak ezek a séták, amikor a látogatókkal együtt totyoghattak. Tuti téli totyogás – mindennap 11 órakor.

A sorban elöl a kíváncsi Lajos integetett, majd őt követte Tünemény, aki vidáman pózolt az őt fotózó emberek előtt. „De hol van Tami? Mindig ő terelget minket, most merre is menjünk tovább?” – merengett magában Totya. „Ó, látom már! Éppen elárulja a mi kis titkainkat a látogatóknak… Ajaj, mindjárt elmondja azt is, hogy hová szoktam elbújni… jobb lesz, ha megcsípem, ezt gyorsan hagyja abba!”

„Szöcske, te megint elcsavarogtál, pedig megbeszéltük előre, hogy ki melyik embergyereket sétáltatja” – korholta pingvinmama kicsinyét a séta után. „És még valami fontos. Van egy aranyos kislány, aki minden hétvégén meglátogat bennünket. Elhozza a szüleit is. Szerintem lepjük meg legközelebb, táncoljuk mindannyian körbe!”

Miután az embereket, embergyerekeket rutinszerűen körbesétáltatták az állatkertben, a pingvinek újra magukra vonták a figyelmet. A medencékben lubickoltak, a vízben igazán elemükben voltak. A plexin immár a délutáni napsugár fénye verődött vissza a látogatók szemébe. Örömmel nézték újdonsült kis barátaikat, akik szemkápráztató gyorsasággal bukfenceztek a víz alatt. Elbűvöltek mindenkit a pingvinek bravúros mutatványai.

Azt hiszem, nem árulok el titkot, hogy engem is elvarázsoltak. Észre sem vettem, és már ki is bogozták a cipőfűzőmet…

Szerencsés Melinda

Hazudj, ha tudsz!
Sport-e a sakk?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Bányászmúzeum 3.

Az üzemi épületnél hagytuk abba. Rám ez gyakorolta a legnagyobb hatást. Tényleg el tudtam képzelni, hogy jön a váltás, és…
PEOPLE TEAM tábor

50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?

Az új törvény alapját valószínűleg mindenki érti. Persze, szép gondolat, hogy a diákok végezzenek valami közösségi szolgálatot a középiskolában eltöltött…
PEOPLE TEAM tábor

Gasztroblogger-gyorstalpaló

Régi álmod, hogy elmondd a véleményed, és szeretsz enni? Legyél gasztroblogger! Persze mielőtt elkezdjük beleásni magunkat a témába, az első…
PEOPLE TEAM tábor

10 dolog, ami miatt a PT a legjobb

Nem véletlenül a PEOPLE TEAM a legjobb. De most azt is megmondjuk, hogy miért! 1) A tanárok Viccesek, közvetlenek, és…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

A pénz boldogít?

Egy elmélet, amelyről mindenki sokat gondolkozik. Azt azért szögezzük le, hogy egy…