Meteorológia, te szeszélyes!

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Kedves kortársaim, ugye mindenkit idegesít a mostanában előforduló időjárás? Senki nem tudja biztosan, hogy milyen idő is lesz – nemhogy jövő héten, de még másnap sem.

A tévében a kedves meteorológus állítja, hogy holnap melegfront várható, viszont reggel, amikor kinézek az ablakon, nagyon nem ez látszik. Bizonytalanul ülök a szekrényem előtt, és nézem a ruhákat, hátha találok valami köztes megoldást.

Legnagyobb örömömre már a tömegközlekedésen észreveszem, hogy nem csak nekem vannak problémáim a megfelelő ruhadarabokkal. A buszon melegebb van, mint kint a szabadban, és ilyenkor kezdi el mindenki levenni a sálat, kabátot, sapkát, ha egyáltalán van hozzá elegendő hely. Viszont mielőtt elhagyjuk a közlekedési eszközt, szeretnénk minél előbb visszaöltözni, mert amint leszállunk, megcsap a hideg, ám friss levegő. Az iskolában valaki rövid ujjúban mászkál, viszont mellette pulóverben üldögélnek.

Szépen lassan látszik, hogy a borús, felhős idő elkezd kitisztulni, és jön fel a nap. Megérkezett a megjósolt melegfront! Egyre jobban süt a nap, és azon gondolkozol, miért is húztál hosszú ujjút. A hazaútról inkább ne is beszéljünk.

Ilyen időjárás mellett még a programok szervezése sem könnyű. Mindenhol, ahol csak lehetséges, meg kell nézni, hogy a következő hétvégén mik az előrejelzések, és hova tudna elmenni a család vagy a baráti csapat kicsit kikapcsolódni. Miután minden megrendezésre került, és már csak a napot kell kivárni, hogy indulni lehessen, jönnek a felhők, a hideg szellő és egy telefonhívás, hogy mindenkinek fáj a feje a frontérzékenység miatt, ezért el kéne halasztani a programot valami megfelelőbb időpontra. De az mégis mikor lesz? Senki nem tudja.

Régen elvileg hajszálpontos időképet kaptak az emberek, és ha azt mondták, Magyarországon eső lesz, akkor Magyarországon eső volt. Miért van, hogy egyre nehezebb a megfelelő várható időjárást jelenteni? A felhő- és csapadéktérképek mindennap változnak, amit most már lehetetlenség követni.

Talán igaz, hogy minden változik, és ezért ilyen idióta az időjárás? Sokan a globális felmelegedés első jelének tartják, míg mások a bolygó „eldeformálódását” hozzák fel indok- és magyarázatképpen. Sok teória és ötlet született már a természet átalakulására.

Mindenki abban hisz, amiben szeretne. De most már jó lenne, ha eljönne a tél – vagy legalább valami olyan évszak, ami normálisan tartja az adott hőmérsékletet, ahogy azt kéne.

Soós Sári

KecskeNEWSás-archívum

,
50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?
Jóban-rosszban? Vagy mégsem?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Együtt érted

Az étkezési zavarok világnapja (spanyolul: Día Internacional de la Lucha Contra los Trastornos de la Conducta Alimentaria) ennek a hónapnak…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne…
PEOPLE TEAM tábor

Egy csepp élet

Adj esélyt a jövőnek, adj vért! Ezt a feliratot már sok helyen láttam, plakátokon a városunk több pontján: az orvosi rendelőben,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Állati jó!

Csütörtökön kisebb-nagyobb állatok szabadultak be a PEOPLE TEAM kertjébe. Kezdve az egérrel,…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Senki sem tökéletes

A megfelelő személy számára persze lehetsz tökéletes, de ha jobban belegondoltok, a…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Ki lesz a férjem?

A Katalin az egyik legnépszerűbb női név volt régen, a nagynénémet is…