Meteorológia, te szeszélyes!

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Kedves kortársaim, ugye mindenkit idegesít a mostanában előforduló időjárás? Senki nem tudja biztosan, hogy milyen idő is lesz – nemhogy jövő héten, de még másnap sem.

A tévében a kedves meteorológus állítja, hogy holnap melegfront várható, viszont reggel, amikor kinézek az ablakon, nagyon nem ez látszik. Bizonytalanul ülök a szekrényem előtt, és nézem a ruhákat, hátha találok valami köztes megoldást.

Legnagyobb örömömre már a tömegközlekedésen észreveszem, hogy nem csak nekem vannak problémáim a megfelelő ruhadarabokkal. A buszon melegebb van, mint kint a szabadban, és ilyenkor kezdi el mindenki levenni a sálat, kabátot, sapkát, ha egyáltalán van hozzá elegendő hely. Viszont mielőtt elhagyjuk a közlekedési eszközt, szeretnénk minél előbb visszaöltözni, mert amint leszállunk, megcsap a hideg, ám friss levegő. Az iskolában valaki rövid ujjúban mászkál, viszont mellette pulóverben üldögélnek.

Szépen lassan látszik, hogy a borús, felhős idő elkezd kitisztulni, és jön fel a nap. Megérkezett a megjósolt melegfront! Egyre jobban süt a nap, és azon gondolkozol, miért is húztál hosszú ujjút. A hazaútról inkább ne is beszéljünk.

Ilyen időjárás mellett még a programok szervezése sem könnyű. Mindenhol, ahol csak lehetséges, meg kell nézni, hogy a következő hétvégén mik az előrejelzések, és hova tudna elmenni a család vagy a baráti csapat kicsit kikapcsolódni. Miután minden megrendezésre került, és már csak a napot kell kivárni, hogy indulni lehessen, jönnek a felhők, a hideg szellő és egy telefonhívás, hogy mindenkinek fáj a feje a frontérzékenység miatt, ezért el kéne halasztani a programot valami megfelelőbb időpontra. De az mégis mikor lesz? Senki nem tudja.

Régen elvileg hajszálpontos időképet kaptak az emberek, és ha azt mondták, Magyarországon eső lesz, akkor Magyarországon eső volt. Miért van, hogy egyre nehezebb a megfelelő várható időjárást jelenteni? A felhő- és csapadéktérképek mindennap változnak, amit most már lehetetlenség követni.

Talán igaz, hogy minden változik, és ezért ilyen idióta az időjárás? Sokan a globális felmelegedés első jelének tartják, míg mások a bolygó „eldeformálódását” hozzák fel indok- és magyarázatképpen. Sok teória és ötlet született már a természet átalakulására.

Mindenki abban hisz, amiben szeretne. De most már jó lenne, ha eljönne a tél – vagy legalább valami olyan évszak, ami normálisan tartja az adott hőmérsékletet, ahogy azt kéne.

Soós Sári

KecskeNEWSás-archívum

,
50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?
Jóban-rosszban? Vagy mégsem?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más világ

A színésztanároknál gyönyörűbb férfiakat még életemben nem láttam, soha. (Borzast kivéve!) Pénteken lehetőséget kaptunk arra, hogy betekintsünk a tábori színészek…
PEOPLE TEAM tábor

Bánki Beni a PT-ről

Bánki Benit tavaly ismerhettük meg a táborban. Ír, olvas, költ, slammel, szaval, fellép. Szövegeit mi is hallhattuk esténként. Múlt nyár…
PEOPLE TEAM tábor

Szekciófesztivál Julcsival

Mai feladatunk a szekciók meglátogatása volt. Sajnos időhiány miatt nem tudtunk mindenhova betekintést nyerni, ezért előre is bocsánat! Első utunk…
PEOPLE TEAM tábor

Fotózás a téren

Az emberi jogosok pénteki akciója. Múlt héten a csapat újra útnak indult, egy fotós–újságíróssal a hátukon, az én képviseletemben. A…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Vissza a természetbe!

A címben jelzett szlogent fokozhatjuk: Éljünk a természet közelében! Ki a szabadba!…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Köz? Oktatás? Közoktatás!

Mit jelent pontosan a fogalom? Állami oktatási tevékenységet, amely tankötelezett gyermekek oktatására,…