Meteorológia, te szeszélyes!

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Kedves kortársaim, ugye mindenkit idegesít a mostanában előforduló időjárás? Senki nem tudja biztosan, hogy milyen idő is lesz – nemhogy jövő héten, de még másnap sem.

A tévében a kedves meteorológus állítja, hogy holnap melegfront várható, viszont reggel, amikor kinézek az ablakon, nagyon nem ez látszik. Bizonytalanul ülök a szekrényem előtt, és nézem a ruhákat, hátha találok valami köztes megoldást.

Legnagyobb örömömre már a tömegközlekedésen észreveszem, hogy nem csak nekem vannak problémáim a megfelelő ruhadarabokkal. A buszon melegebb van, mint kint a szabadban, és ilyenkor kezdi el mindenki levenni a sálat, kabátot, sapkát, ha egyáltalán van hozzá elegendő hely. Viszont mielőtt elhagyjuk a közlekedési eszközt, szeretnénk minél előbb visszaöltözni, mert amint leszállunk, megcsap a hideg, ám friss levegő. Az iskolában valaki rövid ujjúban mászkál, viszont mellette pulóverben üldögélnek.

Szépen lassan látszik, hogy a borús, felhős idő elkezd kitisztulni, és jön fel a nap. Megérkezett a megjósolt melegfront! Egyre jobban süt a nap, és azon gondolkozol, miért is húztál hosszú ujjút. A hazaútról inkább ne is beszéljünk.

Ilyen időjárás mellett még a programok szervezése sem könnyű. Mindenhol, ahol csak lehetséges, meg kell nézni, hogy a következő hétvégén mik az előrejelzések, és hova tudna elmenni a család vagy a baráti csapat kicsit kikapcsolódni. Miután minden megrendezésre került, és már csak a napot kell kivárni, hogy indulni lehessen, jönnek a felhők, a hideg szellő és egy telefonhívás, hogy mindenkinek fáj a feje a frontérzékenység miatt, ezért el kéne halasztani a programot valami megfelelőbb időpontra. De az mégis mikor lesz? Senki nem tudja.

Régen elvileg hajszálpontos időképet kaptak az emberek, és ha azt mondták, Magyarországon eső lesz, akkor Magyarországon eső volt. Miért van, hogy egyre nehezebb a megfelelő várható időjárást jelenteni? A felhő- és csapadéktérképek mindennap változnak, amit most már lehetetlenség követni.

Talán igaz, hogy minden változik, és ezért ilyen idióta az időjárás? Sokan a globális felmelegedés első jelének tartják, míg mások a bolygó „eldeformálódását” hozzák fel indok- és magyarázatképpen. Sok teória és ötlet született már a természet átalakulására.

Mindenki abban hisz, amiben szeretne. De most már jó lenne, ha eljönne a tél – vagy legalább valami olyan évszak, ami normálisan tartja az adott hőmérsékletet, ahogy azt kéne.

Soós Sári

KecskeNEWSás-archívum

,
50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?
Jóban-rosszban? Vagy mégsem?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

PEOPLE TEAM-es kapcsolatok

PEOPLE TEAM. Három hét. Kapcsolatok. Szerelem. Kaland. Boldogság. Nyár. Buli. Egyszer élünk elv. Távolság. Nincs olyan PT-s évem, hogy a…
PEOPLE TEAM tábor

Ússz és evezz!

Az egész világot körbejárta Szenilla története, aki mindeddig csak élénk természetéről és arról volt ismert, hogy gondok vannak a rövid…
PEOPLE TEAM tábor

A világ 10 legőrültebb sportja

Miért untatnátok magatokat focival, golffal vagy úszással, amikor létezik feleségcipelés és sajtgurítás is? Összegyűjtöttem a világ legőrültebb sportjait, amikről még…
PEOPLE TEAM tábor

PT All Year, All nyár

Addiktív. A PEOPLE TEAM már négy éve a nyaraim nélkülözhetetlen része. Azzal, hogy a PT-nek vége van, egy kis felkiáltójel…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Népszerűség

Sokaknak erről a szóról egy színész vagy egy énekes jut az eszébe,…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Borzasztó Borzas

Leszögezem, hogy nem az én ötletem volt ez a cikk. Csak tisztázni…