Gasztroblogger-gyorstalpaló

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Régi álmod, hogy elmondd a véleményed, és szeretsz enni? Legyél gasztroblogger!

Persze mielőtt elkezdjük beleásni magunkat a témába, az első és legfontosabb: mi az a gasztroblog? Egy virtuális napló a főzésről. Írhatsz kritikákat éttermekről, forgathatsz videót, ahogyan a legnehezebb ételeket készíted el 30 perc alatt, vagy csak simán egy gulyáslevest csirkehússal. Bármi mehet, de a hozzáállás nagyon fontos. Nézzük csak: mire van szükség egy jó gasztrobloghoz?

Szeresd a hasad! Ez nagyon fontos; ha nem szeretsz enni, akkor egy kaja sem ízlik. Kifinomult ízlésed legyen! Ha bemész a Mekibe, és leírod, hogy király a kaja, senkit nem fogsz meglepni. Persze hogy király – a műanyagtól. Gratulálok, Sherlock! Ettől nem leszel szakértő.

Gyűjts róla érdekességeket! Például: honnan jön a hozzávaló, a szakács minek készült; mert lehet, hogy olyan szakács csodáját eszed, aki azelőtt rendőrnek akart állni. Szóval nem árt, ha értesz az ételekhez. Na meg az emberekhez is. Legyenek gasztronómiai alapjaid!

Nekem különösen tetszik, ha egy órán keresztül beszélhetek az étel elkészítéséről, a nehézségekről, és hogy a végén milyen finom lesz. Ha ütős nevet választasz, jól magyarázol, van egy kis humorérzéked, jól fog a pennád, és van egy profi kamerásod, akkor már csak a hozzávalók kellenek, és készen állsz.

Próbálj egyedi stílust felvenni! Ha nem olyan akarsz lenni, mint minden más blogger, találj ki szlogent, legyen kabalafakanalad, vagy legalább a kötényed lehet különleges. Hidd el, ezek egyszerű dolgok, de hatásosak. Ha már írsz, bíráld az ételeket rendesen, különben senki sem fogja olvasni a blogodat, legfeljebb az anyukád.

Legyél kemény: ha a kaja pocsék, akkor pocsék. Megbíznak benned az emberek, úgyhogy felelősséggel tartozol, ne okozz nekik csalódást! Lehet, hogy paprikásan (értitek, „paprikásan”) írtad, mert még friss az élmény, de nem baj! Lássák, hogy mit vált ki belőled az étel! Gordon Ramsey-t mindenki utálja? Igen. Mégis, a keménysége miatt az ő műsorai a legjobbak.

Főzés. Ha levideózod, ahogyan főzöl, akkor könnyű, gyorsan elkészíthető ételeket készíts! Nem fogják végignézni az emberek a 2-3 órás videókat, amikben lekvárt főzöl. Ha ezeket betartod, akkor az egyik legjobbja lehetsz a szakmának. Hajrá!

Pongrácz Samu

Papagájoroszlánegér
50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Bányászmúzeum 3.

Az üzemi épületnél hagytuk abba. Rám ez gyakorolta a legnagyobb hatást. Tényleg el tudtam képzelni, hogy jön a váltás, és…
PEOPLE TEAM tábor

50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?

Az új törvény alapját valószínűleg mindenki érti. Persze, szép gondolat, hogy a diákok végezzenek valami közösségi szolgálatot a középiskolában eltöltött…
PEOPLE TEAM tábor

10 dolog, ami miatt a PT a legjobb

Nem véletlenül a PEOPLE TEAM a legjobb. De most azt is megmondjuk, hogy miért! 1) A tanárok Viccesek, közvetlenek, és…
PEOPLE TEAM tábor

Bemutatkozunk, 2. turnus!

Újra itt vagyunk, indulunk! Mihócza Viki Mihócza Viktória vagyok, Budapestről jöttem. Állítólag a legszebb és legzöldebb kerületből, bár ezzel kapcsolatban…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Papagájoroszlánegér

Szuper, repülő mutáns papagájoroszlánegér. Ha én egy őrült tudós lennék, akkor ez…