A színek hatásai

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A színek nagyon tudják befolyásolni az embereket. Minden szín különböző érzelmet vált ki, és a jelentésük is eltérő. Miért van az, hogy egyes emberek nem szeretnek színeket? Mert nekik arra a színre vagy érzésre egyelőre nincs szükségük. A szobád színét is úgy választod ki, hogy milyen érzésre van szükséged. Pont, mint nap mint nap a ruháidat (ez inkább a lányokra vonatkozik).

Piros

A piros színről a legtöbb embernek a szerelem jut eszébe. Másoknak a háború, vér, vagy csak egy hatalmas piros egyes a matekdogáján. Nagyon feltűnő, és épp ezért lett ez a javítószín az iskolában, vagy a tűzoltók színe. Mivel nagyon erőteljes és mélyről jövő színnek mondható, sok zászlóban szerepel mint a bátorság színe. Erőt ad az embereknek, és magabiztosságot. Sokan szeretik a pirosat, mivel meleg szín, és nyugalmat biztosít.

Sárga

A nap, a fény és a vidámság színe. Elűzi a félelmet, és legtöbbször jó élményeket juttat eszedbe, akár tudsz róla, akár nem. Felfrissítő szín, épp ezért ébren tart, aminek hála fokozza a koncentrálást. Sokan túl gyerekesnek tartják a sárga színt, mivel feltűnő és rikító. Egy idő után már nagyon irritáló és zavaró lehet. A sárga kicsit tompább árnyalatai már betegséget és valamiért rossz érzetet sugároznak. A pirossal ellentétben a sárga gyávaságról árulkodik, még akkor is, ha ugyanúgy a meleg színek közé tartozik.

Narancs

Mivel a piros és a sárga közti színről beszélünk, ebben a színben minden megvan, ami az előző kettőben, csak még annyit fűznék hozzá, hogy fogyókúrához nem ajánlom. Mivel a narancssárga étvágygerjesztő, ezért lányok, meneküljetek tőle!

Zöld

A legnyugodtabb, legbékésebb és legegészségesebb szín. Kórházakban használják a betegek nyugalma érdekében. Sokan zöldre festik a szobájukat, mivel az a legártatlanabb, és ez a szín áll legközelebb a természethez. A hideg és a meleg színek határán helyezkedik el ez a kék és sárga keverékéből létrejött árnyalat.

Kék

A kék az ég és a tenger színe. Szabadságot, mégis biztonságot szimbolizál. Elvileg a kék a férfiak színe: a kék színtől bölcsebbnek és férfiasabbnak érzik magukat – hát, ha nekik ez kell… A lányoknak viszont nagyon tudom ajánlani a kéket, mivel elveszi az étvágyat. (Gyerünk, lányok, a boltba!)

Minden színnek megvan a saját jelentése és tulajdonsága. Szerintem figyeljünk oda, hogy milyen ruha- és szobaszínt választunk, mert sokat segítenek a kedvünk megváltoztatásában.

Soós Sára

Amikor a siker ad mattot
Papagájoroszlánegér

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Aprószentek

Most már tudom, hogy mit ünneplünk mindenszentek napján. De kik azok az…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Időutazás

Nézzetek ki az ablakon! Mit láttok? Sivár táj, erős szél, kopár sziklák.…