A színek hatásai

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A színek nagyon tudják befolyásolni az embereket. Minden szín különböző érzelmet vált ki, és a jelentésük is eltérő. Miért van az, hogy egyes emberek nem szeretnek színeket? Mert nekik arra a színre vagy érzésre egyelőre nincs szükségük. A szobád színét is úgy választod ki, hogy milyen érzésre van szükséged. Pont, mint nap mint nap a ruháidat (ez inkább a lányokra vonatkozik).

Piros

A piros színről a legtöbb embernek a szerelem jut eszébe. Másoknak a háború, vér, vagy csak egy hatalmas piros egyes a matekdogáján. Nagyon feltűnő, és épp ezért lett ez a javítószín az iskolában, vagy a tűzoltók színe. Mivel nagyon erőteljes és mélyről jövő színnek mondható, sok zászlóban szerepel mint a bátorság színe. Erőt ad az embereknek, és magabiztosságot. Sokan szeretik a pirosat, mivel meleg szín, és nyugalmat biztosít.

Sárga

A nap, a fény és a vidámság színe. Elűzi a félelmet, és legtöbbször jó élményeket juttat eszedbe, akár tudsz róla, akár nem. Felfrissítő szín, épp ezért ébren tart, aminek hála fokozza a koncentrálást. Sokan túl gyerekesnek tartják a sárga színt, mivel feltűnő és rikító. Egy idő után már nagyon irritáló és zavaró lehet. A sárga kicsit tompább árnyalatai már betegséget és valamiért rossz érzetet sugároznak. A pirossal ellentétben a sárga gyávaságról árulkodik, még akkor is, ha ugyanúgy a meleg színek közé tartozik.

Narancs

Mivel a piros és a sárga közti színről beszélünk, ebben a színben minden megvan, ami az előző kettőben, csak még annyit fűznék hozzá, hogy fogyókúrához nem ajánlom. Mivel a narancssárga étvágygerjesztő, ezért lányok, meneküljetek tőle!

Zöld

A legnyugodtabb, legbékésebb és legegészségesebb szín. Kórházakban használják a betegek nyugalma érdekében. Sokan zöldre festik a szobájukat, mivel az a legártatlanabb, és ez a szín áll legközelebb a természethez. A hideg és a meleg színek határán helyezkedik el ez a kék és sárga keverékéből létrejött árnyalat.

Kék

A kék az ég és a tenger színe. Szabadságot, mégis biztonságot szimbolizál. Elvileg a kék a férfiak színe: a kék színtől bölcsebbnek és férfiasabbnak érzik magukat – hát, ha nekik ez kell… A lányoknak viszont nagyon tudom ajánlani a kéket, mivel elveszi az étvágyat. (Gyerünk, lányok, a boltba!)

Minden színnek megvan a saját jelentése és tulajdonsága. Szerintem figyeljünk oda, hogy milyen ruha- és szobaszínt választunk, mert sokat segítenek a kedvünk megváltoztatásában.

Soós Sára

Amikor a siker ad mattot
Papagájoroszlánegér

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Bányászmúzeum 3.

Az üzemi épületnél hagytuk abba. Rám ez gyakorolta a legnagyobb hatást. Tényleg el tudtam képzelni, hogy jön a váltás, és…
PEOPLE TEAM tábor

50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?

Az új törvény alapját valószínűleg mindenki érti. Persze, szép gondolat, hogy a diákok végezzenek valami közösségi szolgálatot a középiskolában eltöltött…
PEOPLE TEAM tábor

Gasztroblogger-gyorstalpaló

Régi álmod, hogy elmondd a véleményed, és szeretsz enni? Legyél gasztroblogger! Persze mielőtt elkezdjük beleásni magunkat a témába, az első…
PEOPLE TEAM tábor

10 dolog, ami miatt a PT a legjobb

Nem véletlenül a PEOPLE TEAM a legjobb. De most azt is megmondjuk, hogy miért! 1) A tanárok Viccesek, közvetlenek, és…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Beszélő költészet

Ma csatlakoztunk az irodalmárok órájához, ahova rajtunk kívül Magyari Andrea (író-fordító) és…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Bányászmúzeum 3.

Az üzemi épületnél hagytuk abba. Rám ez gyakorolta a legnagyobb hatást. Tényleg…