300-an mutatkozunk be egyszerre

Táborélmény
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM első éjszakáján minden megváltozik… mert a csapatépítés mindenkit összehoz! Tegnap az összes táborozó megtapasztalhatta ezt.

Az egész egy kő-papír-olló bajnoksággal indult. Az instrukció a következő: ha legyőztek, akkor beállsz a csapatoddal a másik csoport háta mögé. Egy idő után mind a 300 gyerek két táborra szakadt, és az első embernek szurkoltak, aztán egy óriási csata után az egyik fél nyert, és így megkaphatták jutalmukat, a semmit. A győzelem élményét leszámítva persze.

Ezután egy igencsak érdekes játék következett. A szabályok egyszerűek voltak: mondtak egy színt és egy testrészt, majd azzal a testrésszel kellett megérinteni egy olyan színű tárgyat. Ilyenkor aztán lehetett találkozni furcsa dolgokkal: például a kerítés tetejére felmászó, bal fülüket a zöld zászlónak nyomó gyerekekkel. Az utolsó játék pedig a jól ismert halászfogó volt, de a fogók mindig valamilyen közös tulajdonság alapján szerveződtek (pl. colos fiúk, szemüveges lányok, mókusok). Szerintem az este során sok új barátot szerezhetett mindenki.

Ezután a mókusok és tanárok együttese eltáncolta a tábortáncot. Mint kiderült, a táborban ez az ún. dzsungelhét, ezért a szám, amire táncoltunk, nem lehetett más, mint Emiliana Torrinitől a Jungle Drum. Mi, táborozók is hamar megtanultuk a vicces mozdulatokat, például a levéllel való fenéktörlést.

Kilenckor mindenki a nagy kivetítő elé gyűlt, és együtt néztük a focivébé döntőjét. Délelőtt fogadni lehetett a nyertesre, illetve arra, hogy mennyi lesz az állás. A meccs végén a németdrukkerek boldogan, az argentinok pedig szomorkásan távoztak. Szuper este volt, és még csak az első… Vajon meddig lehet fokozni?

Pongrácz Samu

KecskeNEWSás-archívum

A sulis kaja még mindig rosszabb
Rajtol a KecskeNEWSás!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ