Ahol még a madár se jár…

Táborélmény
PEOPLE TEAM tábor

Akik hosszabb időre jöttek a PT-be, azok már ismerhetik a kis műanyag kosárkák funkcióját a sárga épület első szintjén, amiben mindig van néhány ismeretlen eredetű műanyag szatyor.

Sokáig nem mertem beadni a szennyesemet a mosószobába, mert féltem, hogy elveszítik, esetleg bennragad, és soha többé nem látom kedves kis ruháimat. Elhatároztam, hogy ma beadom a misztikus szobába enyhén koszos darabjaimat, hogy kiderítsem, mi is történik ott valójában.

Már több táborlakó mesélte, hogy van kivetnivaló a rendszerben: rengeteg ideig kell várni, hogy az egyik dobozból a másikba kerüljön a kis zacsijuk. Nyilván erre az a válasz a mosó mókusok részéről, hogy túl sok a koszos darab, de én arra gyanakszom, hogy ez nem teljesen igaz. Amikor senki sem figyelt, beosontam a titkos szobába, hogy fényt derítsek erre a rejtelmes, furmányos esetre.

Ahogy beléptem, egy végtelen hosszú szobába értem, ami tömve volt szatyrokkal. Eszméletlen rothadásszag csapta meg az orrom, melynek hatására majdnem kifordultam a teremből, de erőt vettem magamon, és továbbmentem. Beljebb lépkedve, vigyázva, nehogy rátehénkedjek bármelyik csomagra, már nem lehetett érezni azt a bűzt, ami először fogadott, mert elnyomta a hihetetlen tömény mosószerszag. Megkönnyeztem a sikoltozó orromat, eléggé úgy tűnt, hogy haldokolni készül.

Zörej hallatszott a távolból. Hirtelen rögtönzött machetémmel odébb lökdöstem a koszcsomókat, és megszabadítottam az utat a plafonról lelógó további borzalmas szagforrásoktól. Az egyiken rajta volt egy kisbabafejnyi pók, ami majdnem rám vetette magát, de riogató mozdulataimtól vezérelve meggondolta magát. Ahogy továbbverekedtem magam, már dobhártyaszaggató volt a zaj.

Egy hatalmas, rezgő szennyeskupac volt a forrás, melyet először furcsállva, később döbbenten néztem. Ahogy lesöpörtem a felismerhetetlenségig rothadt ruhadarabokat, a hányinger kerülgetett, de tudtam, hogy ha sikerül az expedícióm, napvilágra kerülhet ennek a pokoli helynek valódi arca. Ahogy lassan megtisztítottam az iszonyú zaj központját, rájöttem, hogy egy szörny az! Kétszer akkora, mint én, a szája habzott a vérszomjtól, és borzalmas vegyszerszag áradt belőle. 3 perc „rettegés-a-sarokban”-ba telt, mire rájöttem, hogy az az évek óta használt, ipari mosógép.

Ez az érzelmi hullámvasút, a szörnyű bűz, a mocsok teljesen kikészítette szerencsétlen tűrőképességemet, és sikítva rohantam ki abból a kínzókamrából, ami divatos ruhadarabjaink ellen készült. Lélekszakadva léptem ki a szobából, becsapva magam mögött az ajtót. Alig bírtam megtartani magamat remegő lábaimon, de hátamat nekitámasztottam az előbb becsukott tárgynak, így lassan feltámogattam magamat. Éreztem, hogy hangosan kapkodom a levegőt, falfehérre sápadtam, és a bőrömet is leizzadtam kis kalandom során, majd kicsit megnyugtattam ijedt lelkemet, hogy magam mögött hagytam azt a pocsék környezetet.

László Julcsi

KecskeNEWSás-archívum

Már nem szigorúan tábor
A KecskeNEWSás a legjobb?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A csípős leves legendája

Már sokan hallhattatok a tábori csípős leves legendás erejéről. Tudomásom szerint van a PT-ben néhány bátor ember, aki képes volt…
PEOPLE TEAM tábor

A tömeg elején

Kezdjük egy érdekes feladattal az elkövetkezendő néhány percet! Gondoljuk végig, hogy számunkra mit jelent valamiben jónak lenni! Ugye mindenki nagyon…
PEOPLE TEAM tábor

Fák körül röpködő madarak

Szép májusi nap volt, Zsófi és Matyi kint ültek a kertben. Hallgatták a madarak csivitelését, nézték, ahogy faágra szállnak, majd…
PEOPLE TEAM tábor

Garantált izomláz a táborstartig

Marci a szobabeosztást programozza, illetve mesterségesintelligencia-órákat tart. Feltettünk neki 5 kérdést a táborról. Miért most, miért velük, miért ezt, miért…

KAPCSOLÓDÓ