10 ok, amiért jó, hogy macskám van

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Sokszor hallom, hogy a kutyák sokkal jobbak a cicáknál, mert hűségesebbek és bújósabbak. Ezzel nem értek egyet, mindkét állatkának vannak jó és rossz oldalai. Én ugyan mindkettőt szeretem, de mégiscsak a kis cirmosok állnak hozzám közelebb. 10 érvvel támasztom alá, hogy miért jó a kis szőrzsákokkal együtt élni.

1.) Hihetetlen mértékben fejlett reflexek: Amikor hajnalban megérzed azt az éles fájdalmat, amit a macsid okoz kis karmocskái segítségével a kilógó lábfejeden, és te egy pillanat alatt lesöpröd az ágyról, az teljesítmény.

2.) Nasizás: Nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor otthon csirkét sütünk, és eljuttatunk néhány falatot a folyton nyervákoló cicusnak. Elképesztő az a kifejlett érzékük, hogy ha elővesszük a husit a hűtőből, a ház másik feléből is meghallják a fincsi étek huppanását a vágódeszkán.

3.) Kakiproblémák: A macskák nagyon pedáns állatok, nem szeretik salakanyagukat viszontlátni a házban. Rendkívül könnyű szobatisztaságra szoktatni őket.

4.) Hideg éjszakák: Amikor télen a paplan alatt is szétfagysz, nagyon jólesik egy meleg, puha test a lábadnál. Megnyugtató a szuszogása, néha-néha megránduló lábacskája, amikor álmodik, és a csiklandozó bajuszkája is.

5.) Bújócska: Velem már többször is előfordult, hogy egész délután kerestem azt a rohadt kis dögöt, legalább hogy megsimizhessem. Mindig találnak maguknak valamilyen új, cuki fészket, ahol egész nap nyugodtan tudnak szunyókálni.

6.) Ajándékozás: Főleg nyáron rengeteg kisállatot kap el az én Figaróm. Rendszeresen hoz egeret, cickányt, pockot, gyíkot, madarat, sőt néha még a vakondok is előfordul. Ilyenkor mi nem szeretnénk beengedni a kis vadászt, mert félünk, hogy csúnyán szétcincálja a lakásban. Anyukámmal már felismerjük azt a bizonyos hangot, amikor valamivel a szájában könyörög, hogy engedjük be, hogy eldicsekedhessen új szerzeményével.

7.) Nyugiság: Melyik állat tudna órákig állni, és kifelé bámulni az ablakon? Nem tudok rájönni, hogy mi lehet olyan nagyon érdekes a kertünkben.

8.) Terület: Szotyika igazi kis gladiátor. Mindig lehet hallani este, ahogy összecsap az egyfolytában visszatérő benga nagy, fekete kandúrral. Másnap reggel általában visszatér, fáradtan, harci sebekkel tele a kis hős, és ilyenkor mindig agyondédelgetjük, hogy milyen ügyes volt.

9.) Elektronika: A cicák imádják a meleg billentyűzet érzését a hasikájukon, és hogy ezt elérjék, képesek ráfeküdni, miközben dolgozol.

10.) Puhaság: Bármikor odamehetsz hozzá azzal a szándékkal, hogy megdögönyözd kisállatodat, de csak akkor teheted ezt meg, ha elég gyors vagy, és elkapod.

László Julcsi

Sport-e a sakk?
Nem ítélünk el!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A tábor rabjává válik az ember

Dóra kamaszkorának szerves részévé vált a PEOPLE TEAM nyári tábora – nem véletlen, hogy legutóbb már táboroztatónak jelentkezett a PT-be.…
PEOPLE TEAM tábor

Indul a tábor!

Élőben közvetítjük a tábor első napját. Percről percre. Juj, de izgis! 21:13 Fiúk és lányok kiabáltak egymás ellen. 20:45 Csillámdementor…
PEOPLE TEAM tábor

Nap vagy nap?

– Jött a suliba egy angol srác! – újságolta lelkesen Zsófi. – És azon akadt ki, hogy a nap szó…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Papagájoroszlánegér

Szuper, repülő mutáns papagájoroszlánegér. Ha én egy őrült tudós lennék, akkor ez…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Bányászmúzeum 3.

Az üzemi épületnél hagytuk abba. Rám ez gyakorolta a legnagyobb hatást. Tényleg…