10 ok, amiért jó, hogy macskám van

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Sokszor hallom, hogy a kutyák sokkal jobbak a cicáknál, mert hűségesebbek és bújósabbak. Ezzel nem értek egyet, mindkét állatkának vannak jó és rossz oldalai. Én ugyan mindkettőt szeretem, de mégiscsak a kis cirmosok állnak hozzám közelebb. 10 érvvel támasztom alá, hogy miért jó a kis szőrzsákokkal együtt élni.

1.) Hihetetlen mértékben fejlett reflexek: Amikor hajnalban megérzed azt az éles fájdalmat, amit a macsid okoz kis karmocskái segítségével a kilógó lábfejeden, és te egy pillanat alatt lesöpröd az ágyról, az teljesítmény.

2.) Nasizás: Nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor otthon csirkét sütünk, és eljuttatunk néhány falatot a folyton nyervákoló cicusnak. Elképesztő az a kifejlett érzékük, hogy ha elővesszük a husit a hűtőből, a ház másik feléből is meghallják a fincsi étek huppanását a vágódeszkán.

3.) Kakiproblémák: A macskák nagyon pedáns állatok, nem szeretik salakanyagukat viszontlátni a házban. Rendkívül könnyű szobatisztaságra szoktatni őket.

4.) Hideg éjszakák: Amikor télen a paplan alatt is szétfagysz, nagyon jólesik egy meleg, puha test a lábadnál. Megnyugtató a szuszogása, néha-néha megránduló lábacskája, amikor álmodik, és a csiklandozó bajuszkája is.

5.) Bújócska: Velem már többször is előfordult, hogy egész délután kerestem azt a rohadt kis dögöt, legalább hogy megsimizhessem. Mindig találnak maguknak valamilyen új, cuki fészket, ahol egész nap nyugodtan tudnak szunyókálni.

6.) Ajándékozás: Főleg nyáron rengeteg kisállatot kap el az én Figaróm. Rendszeresen hoz egeret, cickányt, pockot, gyíkot, madarat, sőt néha még a vakondok is előfordul. Ilyenkor mi nem szeretnénk beengedni a kis vadászt, mert félünk, hogy csúnyán szétcincálja a lakásban. Anyukámmal már felismerjük azt a bizonyos hangot, amikor valamivel a szájában könyörög, hogy engedjük be, hogy eldicsekedhessen új szerzeményével.

7.) Nyugiság: Melyik állat tudna órákig állni, és kifelé bámulni az ablakon? Nem tudok rájönni, hogy mi lehet olyan nagyon érdekes a kertünkben.

8.) Terület: Szotyika igazi kis gladiátor. Mindig lehet hallani este, ahogy összecsap az egyfolytában visszatérő benga nagy, fekete kandúrral. Másnap reggel általában visszatér, fáradtan, harci sebekkel tele a kis hős, és ilyenkor mindig agyondédelgetjük, hogy milyen ügyes volt.

9.) Elektronika: A cicák imádják a meleg billentyűzet érzését a hasikájukon, és hogy ezt elérjék, képesek ráfeküdni, miközben dolgozol.

10.) Puhaság: Bármikor odamehetsz hozzá azzal a szándékkal, hogy megdögönyözd kisállatodat, de csak akkor teheted ezt meg, ha elég gyors vagy, és elkapod.

László Julcsi

Sport-e a sakk?
Nem ítélünk el!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Haj, Villő!

– Képzeld, jött egy új kislány az oviba! – újságolta Nagypapának Matyi. – Tényleg? Hogy hívják? – Villő. – Hát…
PEOPLE TEAM tábor

Mi lenne, ha a tábor télen működne?

Igencsak érdekes lenne, ha a PEOPLE TEAM-tábort télen tartanák. Most erről írok néhány mondatot. Ha most tél lenne, nyilván nem…
PEOPLE TEAM tábor

A császárkalács tovább hasít

Két évvel ezelőtt írtam egy igényes nyelvezetű cikket egy zenekarról, a Caesar’s Breadről. Néhányan biztosan emlékeznek rá, ugyanis rajtam kívül…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Ünneplőruha

Szinte sejtettem. Anya már megint a ruháimat pakolja ki a szekrényből, s…