Képtelenség halálra bosszantani

Terefere
PEOPLE TEAM tábor

A táboroztatók nagyon is tisztában vannak azzal, hogy a gyerekek csínytevésekre hajlamosak, és nem akasztja ki őket egy lefagyasztott alsónemű látványa sem. A kulcsszó: kommunikáció. Így vélekedik Andris, akivel a PEOPLE TEAM (PT) nyári táborában találkozhatsz.

Miért fontos a táborozás?

A gyermek új dolgokat tanulhat, új barátságokat köthet, fejleszti a szociális készségeit. Egy nyári tábor minden oldalról hasznosabb időtöltés, mint otthon ülni. Egy ilyen széles körű táborban ráadásul minden szülő biztos lehet abban, hogy a gyermeke sokat tanulhat a nyáron, barátságos környezetben.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Sose félj, senkinek sem célja, hogy bántson. A táboroztatók, tanárok minden problémádon tudnak és akarnak segíteni. Merj barátkozni, ne legyél visszahúzódó!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féltsék a gyermeküket, olyan táborba küldjék őt, ahova ténylegesen menni szeretne, és ha tudják, hogy honvágya van a gyermeknek, beszéljenek vele erről a tábor előtt vagy akár közben is.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Megértő, befogadó embereket, egy csomó érdekes programot, jó társaságot. Remélem, hogy semmilyen konfliktus nem lesz sem a gyerekek, sem a tanárok között. És azt is remélem, hogy képes leszek mindent a lehető legjobban véghez vinni.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Képtelenség halálra bosszantani, de ha mégis nagyobb problémám akadna, nyugodt keretek között megbeszélném vele. Mindent meg lehet beszélni diszkréten.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Fontos az összetartás, az odafigyelés (táborozóra és táboroztatóra egyaránt), fontos a befogadás. Esszenciálisnak tartom egy táborban azt is, hogy minden gyereknek legyen lehetősége kiteljesedni.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Bár sosem tanítottam még hivatalos keretek közt táborban, mindig nagy élmény, amikor valamelyik kisgyereket megtanítom kicsit zongorázni, esetleg a sporton belül valamilyen új trükkre. Mindig sikerélmény, ha valakit új dolgokra taníthatok meg.

Tartasz valamitől?

Attól tartok, hogy nem lesz elég önbizalmam, és meg fogom kérdőjelezni a saját képességeimet. Esetleg attól, hogy valamilyen helyzetet nem leszek képes a helyén kezelni.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen lesz egyszerre ennyi gyerekkel foglalkozni, vigyázni rájuk, illetve hogy milyen módon fogom ezt véghez vinni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy képes vagyok ezt megcsinálni, és nagyon jól fogom végezni a munkámat, közben pedig jól is fogom magam érezni.

Zuhanyozzatok mindennap!
Mintha egy másik világba csöppennél

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Haj, Villő!

– Képzeld, jött egy új kislány az oviba! – újságolta Nagypapának Matyi. – Tényleg? Hogy hívják? – Villő. – Hát…
PEOPLE TEAM tábor

Mi lenne, ha a tábor télen működne?

Igencsak érdekes lenne, ha a PEOPLE TEAM-tábort télen tartanák. Most erről írok néhány mondatot. Ha most tél lenne, nyilván nem…
PEOPLE TEAM tábor

A császárkalács tovább hasít

Két évvel ezelőtt írtam egy igényes nyelvezetű cikket egy zenekarról, a Caesar’s Breadről. Néhányan biztosan emlékeznek rá, ugyanis rajtam kívül…

KAPCSOLÓDÓ