Vissza akarok menni!

Terefere
PEOPLE TEAM tábor

Te is tapasztaltad már, hogy ha elkezdesz magyarul beszélni egy idegen anyanyelvűvel, és közben a szemébe nézel, akkor megért téged? Roni nagyon élvezte a PEOPLE TEAM (PT) angoltáborát.

„Az elfogadás tetszett leginkább a táborban, beleértve az identitásét és a származásét. Kedves arcokat ismertem meg, élményeket gyűjtöttem. Első nap még nem találtam a helyem, de utolsó nap nem akartam hazamenni. Szerettem volna még táncolni a Golden Boyra párszor. Azóta már megsirattam a PT-s élményeket, és vissza akartam és akarok menni.

Angoltáborba jelentkeztem, izgultam a felmérő teszt miatt. Főleg nyelvtant tanultam, amit tudtam hasznosítani az iskolában. Észrevettem, hogy ha elkezdesz magyarul, szemkontaktussal, hangosan beszélni a más anyanyelvű tanárodhoz, egy idő után csak megérti…

A barátnőmmel össze voltunk nőve, mint két tojás. Mindig egymásnak panaszkodtunk, a többieket inkább ismerősnek mondanám, mint barátnak. A legviccesebb az volt, amikor a barátnőmnek szóltam, hogy csukja be a szemét. Közben videóztunk. Én levettem a zoknim, bedugtam az orra alá a lábam, és szóltam, hogy sóhajtson mélyeket. Egyébként normálisak vagyunk. Ja, és amikor a barátnőm elmagyarázta a fing fajtáit mint valami tananyagot.

Nem tudnék egy kedvenc napot kiemelni, imádtam mindet. Klassz volt, hogy ilyen hatalmas területünk volt. Az éjszakai programok nagyon jók voltak, tetszettek a feladatok, a pontok, ahol meg kellett állni. A vízi csatát kívülről néztem végig (lusták voltunk átöltözni, de ez jövőre tuti nem így lesz). Imádtam a csapatokra osztást. Nagy formák voltak a mókusok, viccesek.

Az ételek is jók voltak, kivéve, amikor ilyen kínaiszerű tészta volt a vacsi. A büfében üdítőn és fagyin kívül mást nem vettem, de nagyon tetszett a kártyás megoldás. (Persze hogy tetszett, mert a szülők pénze ment, nem az enyém.) A szobánk a hatodikon volt, de mire felértünk, én halott voltam.

Ha először mész a PT-be, ne parázz! Minden jó lesz, és élvezd! Korlátlan internet azért nem árt. És vigyél nyunyókát! Én vittem, és köszöni, jól van. Az ajándékot használom, viszem focimeccsre. A tábori kupát nem mi kaptuk, de így is örültem, hogy nem utolsók lettünk.”

Félek, hogy haza se szeretnék menni tábor után
Luxo Jr. – A Pixar lámpája kitálal

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ