Kilenc éve PT

Terefere
PEOPLE TEAM tábor

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában.

Mutatkozz be, kérlek!

Sziasztok! Nem. Na jó, Deés Gergő vagyok.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Nem, soha. Na jó, persze hogy igen. A tábor intenzív nekünk és a gyerekeknek is. Ugyan nagyon jó látni a munkánk gyümölcsét, a mosolygó arcokat, a vidám gyerekeket, vannak pillanatok, amikor minden reménytelennek tűnik, és úgy érzi az ember, hogy összeomlik, mert annyi mindent meg kell csinálni. Ennek a kezelésére sok opció van. A legjobb, amit tehet ilyenkor, hogy segítséget kér, jelez másoknak, táborvezetőnek, és ilyenkor egész biztosan kap segítséget. Sőt, ha tényleg a kimerültség küszöbén áll az ember, valaki át fogja venni a munkát, és így van idő pihenni. Itt számítunk egymásra, és segítünk egymáson. Persze, én nem mindig így kezeltem a stresszt… De ahogy az angol mondás tartja: „a magician never reveals his secrets”, úgyhogy az én módszereim is titkosak maradnak.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Huhú, talán amikor Barnust, az egyik vloggerünket instruáltam. Mindenhol ott kellett legyen, mindent dokumentálni kellett, nagyon nagy szervezést vett igénybe, és egész héten pörögtem. Persze az ő dolga nagyrészt csak annyi volt, hogy mosolyogjon, és viszonylag szimpla beköszönésekkel tartsa a kapcsolatot a nézőkkel, így nagyon élvezte az egészet, viszont számomra kimerítő volt.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Én annyira beleszoktam a meglévő rendszerbe, hogy ötletem sincs. A fiatalabbak talán jobb ötletekkel tudnak előrukkolni ehhez a kérdéshez. Furcsa PT-veteránnak lenni, mert kilencévnyi PEOPLE TEAM végtelen soknak tűnik, pedig csak 23 éves vagyok.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

A tábori segítőket mi mókusnak hívjuk a táborban. Na most, nekik minden délelőtt találkozniuk kell, hogy megbeszéljék a napi teendőket, feldobjanak ötleteket, ajánlatokat tegyenek. Ezt hívják mókusmeetingnek.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Idén jövök a PT-be kilencedik alkalommal. Ennyi idő alatt, mondhatni, minden változik, de a lényeg nem: minden nyáron PT. Kilenc év alatt kilencszer választottam a filmestábort, így visszatekintve a legtöbb emlékem a filmekhez kapcsolódik. Egyik évben viszont lassan készült a filmünk, így utolsó nap kellett az egészet összevágni. Persze ekkorra már nagyon fáradtak voltunk a csapattal, hiszen öt napja pörögtünk. Így hát a vége az lett, hogy mindhárman elaludtunk a délutáni melegben, és csak arra keltünk fel, amikor kiabáltak, hogy menni kell esti programra. Ugye a mi filmünk ekkor még csak félkész volt, és másnap jött a bemutató. Annál gyorsabban azóta sem vágtam meg filmet.


Csajozás slam poetryvel
Pókok! Pókok!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Kiigazítás

Legutóbb írtam egy cikket táborunk egyik vezetőjéről, Kittyről, amiben leírtam, hogy milyen unalmas dolgokat csinál. Tegnap kiderült, hogy nagyot tévedtem.…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…

KAPCSOLÓDÓ