Együtt mindenre képesek vagyunk

Terefere
PEOPLE TEAM tábor

Hogyan érzi magát egy külföldi egy magyar nyári táborban? Szuperül, legalábbis akkor biztos, ha a PEOPLE TEAM-ről van szó. Az angoltábor tanárát, Mimit kérdeztük a PT-s tapasztalatairól és általában a táborozásról.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás lehetővé teszi új dolgok megtapasztalását és új barátok szerzését. Általa esélyt kapunk arra, hogy új barátokat ismerjünk meg, és egy teljesen új dolgot éljünk át. Ez nem csak egy egyszeri élmény, hanem olyasmi, amivel érdemes minden alkalommal élni. A mostani lenne a második PT-s táborozásom, mert szeretnék újra találkozni az összes kedves emberrel.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Csak a saját élményeimből tudok kiindulni, és én elragadó tapasztalatokat szereztem. A PT-ben mindenki segítőkész volt, csapatként dolgoztunk, és az összes felmerülő problémát megoldottuk. Nem mondanék egyebet, mint hogy együtt mindenre képesek vagyunk.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Rengeteg szórakoztató tevékenységet, új tapasztalatokat, a tanulás teljesen új szintjét és sok-sok izgalmat. Ezek mind izgalmassá és élvezetessé teszik a tábori életet.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Minden gyermek különleges, szükségük van egy kis figyelemre, egy kis szeretetre, sok törődésre és tiszteletre. Ha mi, idősebbek egy kicsit megértőbbek lennénk a gyerekekkel, egy gyerek sem tudna felbosszantani egyetlen idősebbet sem.

Milyen egy jó fej táboroztató?

Olyasvalaki, aki kedves, segítőkész, nagylelkű, aranyos, és minden pillanatot megél. Segít másoknak, érezteti velük, hogy ott van nekik, mindig hajlandó segíteni, és érezteti velük, hogy különlegesek.

Tanórák alatt nosztalgiázhatsz a táborról
Sok mindent köszönhetek ennek a tábornak

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ