Tanórák alatt nosztalgiázhatsz a táborról

Terefere
PEOPLE TEAM tábor

Tudtad, hogy a nyári táborokban tanulni is lehet? És persze egy jó táborra örömmel gondolhatsz vissza az iskolapadban ülve. A PEOPLE TEAM (PT) egyik tanárát, Ivánt kérdeztük.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás elősegítheti a gyermekek jó kapcsolatteremtő és -megtartó képességeit, valamint a szocializációt, illetve élményekkel gazdagítja őket, ami az unalmas tanórák alatt jó kis nosztalgiázást tesz lehetővé. Továbbá a fejlődésükhöz elengedhetetlen, hogy kiszakadjanak a megszokott környezetükből.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

No para! Itt mindenki jó fej, és mindenki jót akar neked. Igen, még a tanárok is. Sok jó program van, illetve mindenre is találunk megoldást. Mindezek által garantált a vidámság.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Minden táboroztató segítőkész, megértő. Minden oké lesz. Nem kell aggódni, ha a gyerekük nem telefonál, mert a sok kötetlen, de izgalmas program között nehéz unalmas percet találni, de azért biztos emlékeznek az otthoniakra is, és előbb-utóbb felbukkannak.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Reményeim szerint sokat tudok átadni a táborozóknak, és minden bizonnyal én is tanulok majd tőlük érdekes dolgokat, mindezt miközben jól érzem magam, korombeliek között lehetek, és azzal foglalkozhatok, amit szeretek.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Beszélgetni vele a problémáról. Ha ez a megoldás működésképtelennek bizonyul, kikérni más táboroztatók véleményét és/vagy segítségét, és közösen megoldást találni az adott szituációra.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jó idő
– Fenomenális táboroztatók
– Érdekes programok
– Ismeretterjesztés
– Jeges víz
– Finom ételek
– Vízipisztoly
– Trambulin
– Puha ágyak
– Nutellás palacsinta
+1: Vidámság

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor a színházi táborban láttam, hogy mennyire élvezték az általam kitalált kvízkérdésekre a válaszkutatást, illetve amikor színházi próba alatt megértették az instrukcióimat, meglepően hamar. Ez is motivált a gyerekekkel való további közös munkára.

Tartasz valamitől?

Hogy a fiatalságom miatt nem vesznek komolyan a nálam nem sokkal fiatalabb táborozók. Ez talán nehezítheti a munka megkezdését.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen lesz visszatérni a táborba, ezúttal táboroztatóként. Biztos vagyok benne, hogy teljesen más, de ugyanolyan emlékezetes élmény lesz.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Az eddigi években megszerzett tudást hasznosítani tudom, és átadni is sikerül belőle minél többet a táborozó gyerekeknek.

11 évesen nekem is volt honvágyam
Együtt mindenre képesek vagyunk

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pókok! Pókok!

Kannibálok, pókok és mobillal fotózás. A PEOPLE TEAM egykori táborozóját kérdeztük, aki ma már táboroztató. Heni mesélt a PT-s élményeiről.…
PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…

KAPCSOLÓDÓ