Meghatározó gyerekkori élmények a táborban

Terefere
PEOPLE TEAM tábor

Lelkileg feltölt, szellemileg felfrissít, és sok új barátot tartogat – mi az? Hát persze hogy egy jó nyári tábor! A PEOPLE TEAM filmestáborának oktatójával beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

A gyerekek a saját érdeklődésük szerinti dolgokkal foglalkozhatnak, és/vagy felfedezhetik, mi érdekli őket igazán. Továbbá el tudják tölteni a nyarukat hasznosan, úgy, hogy közben jól szórakoznak és fejlődnek. És meghatározó gyerekkori élményeket nyernek egy-egy ilyen fantasztikus táborozás során.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj! Nem lesz semmi para. Itt mindenki azért dolgozik, hogy jól érezd magad, és a nap bármely pontján mindenkihez fordulhatsz a gondoddal, akármi is legyen az.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féljenek! Érezzék ők is jól magukat, végre egy kicsit a gyerek nélkül. Nem kell aggódni: ha a gyerek nem csekkol be minden órában, az csak azért van, mert jól érzi magát.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen. Három nagyon jó barátommal a PT-ben, még táborozóként ismerkedtem meg.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

410-es, a médiaterem: ott történik a varázslat.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Kihívásokat, rossz gyerekeket, jó gyerekeket, kisebbeket, nagyobbakat. És természetesen egyfajta közösséget is, ahol egy közös pont a segítés szeretete.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Őszintén, nem jut eszembe ilyen tapasztalat a PT-ben, de beszélnék vele, megkérném, hogy ne csinálja, vagy ha nem működik ez, akkor sóhajtok egy nagyot, és még egyszer megkérem, beszélek vele, hogy miért nem jó azt csinálni, amit csinál.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Egy jó táborban szerintem van szabadság, nem hagyományos iskolai felépítésben zajlik, de mégsem csak tisztán játék van, és a gyerekek nagyon jól érzik magukat.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Még a legkisebbeknek is sikerült egy nagyon pöpec kis rövidfilmet létrehozniuk, és ezt a folyamatot elképesztően élvezték, annyira, hogy sírva búcsúzkodtunk.

Tartasz valamitől?

Hogy nem sikerül a gyerekek érdeklődését eléggé táplálnunk, nem fogják jól érezni magukat, unatkozni fognak. Nem ez szokott történni, de a félelem minden foglalkozásnál ott van.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Arra, hogy milyen filmek fognak születni ebben az évben.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Megy a gyerekekkel filmkészítés. Sikerül mindenkinek elkészítenie egy szuper filmet, amit utána büszkén mutatnak otthon a családnak.

Sok mindent köszönhetek ennek a tábornak
Ezek miatt jó táborozni

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Szót adunk a hajléktalanoknak!

Mit csinálnál, ha elvennék a házadat, és a szüleid is elhagynának? Nagyon sok ember az utcára kerül azért, mert nincs…
PEOPLE TEAM tábor

Éretlenek

Az idő sodrásában sokszor rohannak a napok, pedig milyen jó lenne néha megállítani pár órára! Főleg akkor, amikor a középiskolák…
PEOPLE TEAM tábor

Léleksimogató helyek

Jártatok már az aggteleki cseppkőbarlangban, vagy kirándultatok az Őrségben? Néztétek a pusztán vágtató lovakat, esetleg túráztatok a Bükkben? Bicikliztetek a…

KAPCSOLÓDÓ