„A kötél elszakad, összekötheted, de a csomó ott marad”

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A rasszizmus talán a világ egyik legfontosabb és legvitatottabb témája. Rengeteg sérelem ér embereket a származásuk vagy akár a bőrszínükből fakadóan. Ezeket a sorokat olvasva talán már rájöttetek, hogy a rasszizmus egyáltalán nem menő.

Egy rosszul kimondott szó emberéletet követelhet vagy tehet tönkre. Gondoljatok csak bele, hogy nektek mennyire rosszulesik, ha esetleg csak rosszul mondják a neveteket, vagy azon viccelődnek, hogy rosszul rúgtatok bele a labdába. Ezek a szavak egy idő után elhalványodnak, vagy talán teljesen el is tűnnek. Nem hagynak olyan mély nyomot, mint egy egész életen át tartó kiközösítés. Szimplán miért? Mert MÁS vagy!

Tudod, milyen az, amikor egy icipicit is kilógsz a tömegből? Néha jólesik másnak lenni. Néha a másság az, ami meglendíti az életed, és erőt ad ahhoz, hogy vidd valamire. Remek érzés, amikor az emberek megdicsérik, ha más vagy. A tudás 6alom slammercsapat összeállt, hogy felvilágosítsa az embereket.

Egy kis összegzés a csapatról: roma fiatalok slammelnek a tanulásról, hogy támogassák oktatásukat és családjukat. Ha belegondolunk (személytől függően), nem mindenki lenne képes már fiatalon is a családját támogatni. A roma közösség egy igazán összetartó kis csapat, rengeteg apró tehetséggel. A tudás 6alom slambanda tiszteletét tette a PEOPLE TEAM™ táborában, hatalmas üdvrivalgást kiváltva.

A közös program előtt volt alkalmunk találkozni a csapattal. Olyan játékokat játszottunk, amelyek rengeteg figyelemmel és koncentrációval járnak. Sok dolgot tanítottak meg nekünk, mint például az önbizalom és az önkifejezés fontossága: ha baj van – írj, ha boldog vagy – írj. Fejezd ki magad, mert a legjobb szövegek a veled megtörtént sztorikból kerülnek ki!

Az esti közös program során egy olyan feladatot kaptunk, hogy írjunk saját slamszöveget az előre megadott 15 szóból. Ezt a kanyart minden csapat sikeresen vette. Remek előadásokkal gazdagodtunk. Mindenki a legjobbat hozta ki magából.

Neuvirt Zsani

Egyenrangúságot a világnak!
Mesék akkor és most

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

PEOPLE TEAM-es kapcsolatok

PEOPLE TEAM. Három hét. Kapcsolatok. Szerelem. Kaland. Boldogság. Nyár. Buli. Egyszer élünk elv. Távolság. Nincs olyan PT-s évem, hogy a…
PEOPLE TEAM tábor

Ússz és evezz!

Az egész világot körbejárta Szenilla története, aki mindeddig csak élénk természetéről és arról volt ismert, hogy gondok vannak a rövid…
PEOPLE TEAM tábor

A világ 10 legőrültebb sportja

Miért untatnátok magatokat focival, golffal vagy úszással, amikor létezik feleségcipelés és sajtgurítás is? Összegyűjtöttem a világ legőrültebb sportjait, amikről még…
PEOPLE TEAM tábor

PT All Year, All nyár

Addiktív. A PEOPLE TEAM már négy éve a nyaraim nélkülözhetetlen része. Azzal, hogy a PT-nek vége van, egy kis felkiáltójel…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Népszerűség

Sokaknak erről a szóról egy színész vagy egy énekes jut az eszébe,…