„A kötél elszakad, összekötheted, de a csomó ott marad”

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A rasszizmus talán a világ egyik legfontosabb és legvitatottabb témája. Rengeteg sérelem ér embereket a származásuk vagy akár a bőrszínükből fakadóan. Ezeket a sorokat olvasva talán már rájöttetek, hogy a rasszizmus egyáltalán nem menő.

Egy rosszul kimondott szó emberéletet követelhet vagy tehet tönkre. Gondoljatok csak bele, hogy nektek mennyire rosszulesik, ha esetleg csak rosszul mondják a neveteket, vagy azon viccelődnek, hogy rosszul rúgtatok bele a labdába. Ezek a szavak egy idő után elhalványodnak, vagy talán teljesen el is tűnnek. Nem hagynak olyan mély nyomot, mint egy egész életen át tartó kiközösítés. Szimplán miért? Mert MÁS vagy!

Tudod, milyen az, amikor egy icipicit is kilógsz a tömegből? Néha jólesik másnak lenni. Néha a másság az, ami meglendíti az életed, és erőt ad ahhoz, hogy vidd valamire. Remek érzés, amikor az emberek megdicsérik, ha más vagy. A tudás 6alom slammercsapat összeállt, hogy felvilágosítsa az embereket.

Egy kis összegzés a csapatról: roma fiatalok slammelnek a tanulásról, hogy támogassák oktatásukat és családjukat. Ha belegondolunk (személytől függően), nem mindenki lenne képes már fiatalon is a családját támogatni. A roma közösség egy igazán összetartó kis csapat, rengeteg apró tehetséggel. A tudás 6alom slambanda tiszteletét tette a PEOPLE TEAM™ táborában, hatalmas üdvrivalgást kiváltva.

A közös program előtt volt alkalmunk találkozni a csapattal. Olyan játékokat játszottunk, amelyek rengeteg figyelemmel és koncentrációval járnak. Sok dolgot tanítottak meg nekünk, mint például az önbizalom és az önkifejezés fontossága: ha baj van – írj, ha boldog vagy – írj. Fejezd ki magad, mert a legjobb szövegek a veled megtörtént sztorikból kerülnek ki!

Az esti közös program során egy olyan feladatot kaptunk, hogy írjunk saját slamszöveget az előre megadott 15 szóból. Ezt a kanyart minden csapat sikeresen vette. Remek előadásokkal gazdagodtunk. Mindenki a legjobbat hozta ki magából.

Neuvirt Zsani

Egyenrangúságot a világnak!
Mesék akkor és most

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Együtt érted

Az étkezési zavarok világnapja (spanyolul: Día Internacional de la Lucha Contra los Trastornos de la Conducta Alimentaria) ennek a hónapnak…
PEOPLE TEAM tábor

Kacsát a netről?

Amikor a nagymamád vasárnap este közli, „Gyerekek, holnap estére kacsasültet készítenék!”, hogyan oldjátok meg? Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne…
PEOPLE TEAM tábor

Egy csepp élet

Adj esélyt a jövőnek, adj vért! Ezt a feliratot már sok helyen láttam, plakátokon a városunk több pontján: az orvosi rendelőben,…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Egy csepp élet

Adj esélyt a jövőnek, adj vért! Ezt a feliratot már sok helyen láttam,…