Szekciófesztivál Julcsival

Táborélmény
PEOPLE TEAM tábor

Mai feladatunk a szekciók meglátogatása volt. Sajnos időhiány miatt nem tudtunk mindenhova betekintést nyerni, ezért előre is bocsánat!

Első utunk a fotóstáborosokhoz vezetett. Először Bálint, majd Viki és Marci óráját néztük meg. Bálint diákjai éppen egy feladatról visszatérve álltak neki megtanulni a vaku helyes használatát. Mi is kipróbálhattuk, modellek és fotósok lettünk röpke 10 percre. Viki és Marci az absztrakt művészet rejtelmeibe vezették be a srácokat, itt is próbálkozhattunk. Az egyik feladat Diane Arbus-féle képek készítése volt; mindenki sikerrel járt.

Második kalandunk a táncosokhoz vitt minket. Elsőnek 2-féle fogócskát játszottak, zenére, melyek segítettek felébreszteni és bemelegíteni a gyerekeket. Ezzel a ritmusérzék és mozgáskoordináció összehangolódott. Ezután együtt gyakorolhattuk a pénteki előadásra szánt koreográfiájukat. Nehéz dolguk van, megizzasztottak minket. Nagy nehezen, de sikerült elsajátítani a gyakorlatot.

Harmadjára a médiásokat sikerült elcsípnünk a 310-ben, de mivel forgatókönyvet írtak, ezért nem teljesen tudtuk kivenni a részünket a feladatból, ugyanakkor megfigyelésből kiválóan vizsgáztunk. Nagyjából ugyanennyi időre lehettünk az infósokkal, ők ugyanis szintén nagy munkálatokban voltak, és teljesen betöltötték a termet.

Ezután következett a magyaróra, amit Stefi tartott a kis magyarosoknak. Éppen A kis herceget olvasták, nem is rosszul! Ugyan Stefinek néhányszor bele kellett javítania a kiejtésbe, nem okozott a gyerekeknek különösebb gondot az akadályok kiküszöbölése. Ha egy szót nem értettek, a tanárnő elmagyarázta, és példát is mondott. Utoljára egy angolóráról írunk.

Az AISEC-es tanárok rettentő bátorsággal indultak neki feladatuknak, és sikerrel is jártak. Aki idejelentkezik, nem is a nyelvtanra és a szerkezetekre kell igazából figyelnie, de a beszédre annál inkább. Feladatok sokasága foglalja le a diákokat, mint például játékok, viták sorozata és különböző témák átbeszélése. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Rengeteget tud fejlődni az ember.

Now we want to write in English, so our beloved teachers can understand us too. Thank you for handling things bravely and that you’re giving all your knowledge to us. You don’t focus just on the grammar section but also on the speaking skills. You’re all a big help to us and you inspire us to learn languages. You have a lot of games an topics to discuss, which are helping to understand eachother more. Hope you’re enjoying your staying here and in Hungary and that you’re coming back as soon as possible.

Neuvirt Zsanett

KecskeNEWSás-archívum


Fotózás a téren
Más világ

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Itt a vége, fuss el véle…

5 év, 7 hét, 49 nap tiszta PT az életemben. De most vége… 17 évesen vagyok itt, az 5. táboromban,…
PEOPLE TEAM tábor

Mutánsok nyomában

Vízi csata és nyomozás egy napon? Wooow! A szerda délutáni program vízi csata volt a meleg időjárás miatt. Kivonultunk páran…
PEOPLE TEAM tábor

Mindenszentek és a törökök

Mindenki hallott a híres-nevezetes ünnepről, a halloweenről, amelynek hangulata könnyen magával ragadhatja az embert. Én már majdnem 9 éve rabja…
PEOPLE TEAM tábor

Egy nap a PT-ben

Minden napunk egy élmény itt, és ez még egy lájtosabb… Csók István elhozta nekünk két kígyóját. Az egyik Kockás, akit…

KAPCSOLÓDÓ