Mindenki jól van különben?

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A Mikulásnak, az Északi-sarkra! Üdvözlet, kedves Mikulás! Mi vagyunk Vencel, Hedvig és Konrád, és izgatottan írjuk ezt a levelet neked. Vencel 10 éves, szeret biciklizni és focizni, Hedvig 8 éves, a rajzolás és a tánc a kedvencei, Konrád pedig 6 éves, és odavan az állatokért meg a kalandos mesékért.

Emlékszel még ránk, ugye? Tavaly is írtunk neked, és annyira boldogok voltunk a meglepetéseiddel! Most is, mint minden évben, igyekeztünk jók lenni. Szeretnénk a jók listáján maradni!

Kérdeznénk tőled: minden rendben az Északi-sarkon? Hogy van Mikulás asszony? Nem betegek a rénszarvasok? És a krampuszok és az angyalkák milyen készülődést végeznek karácsony előtt?

Most pedig szeretnénk megosztani veled, mire vágyunk karácsonyra. Vencel új focilabdát (Nike) szeretne, Hedvig rajzeszközöket (Stabilo), hogy szebb képeket alkothasson; Konrád nagyon szeretne egy nagyon vastag könyvet, amelyikben koalák és kalózok is szerepelnek. Van ilyened? Ezek talán nem nagy kérések, és reméljük, hogy a műhelyedben össze tudod majd állítani ezeket az ajándékokat.

Előre is köszönjük mindazt, amit teszel. Mindig hálásak vagyunk az ajándékokért, és alig várjuk, hogy megtudjuk, mivel lepsz meg minket.

Légyszi, vigyázz magadra, Rudolfnak pedig adjanak több szénát a manóid! Mégiscsak övé a legnagyobb felelősség. Sok szeretettel, Vencel, Hedvig és Konrád

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

* * *

Megbecsülöm, amit talán hoznál
Néha igazán aggódom

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

A pad másik felén

Éreztétek már valaha a suliban igazságtalannak a tanárok döntéseit? Mondtátok bármikor bosszúsan,…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Beszélő költészet

Ma csatlakoztunk az irodalmárok órájához, ahova rajtunk kívül Magyari Andrea (író-fordító) és…