Pfuj, undorító, ez mi?

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Van egy stílus, amit szerintem leginkább Marilyn Manson miatt ismerhettek, de akár a Die Antwoordtól is láthattátok. Igen, direkt nem azt írtam, hogy „hallhattátok”, mert itt, annak ellenére, hogy zenészekről van szó, most nem a hang a fontos, hanem a képanyag.

Vegyük először a Die Antwoordot! Ezt a stílust Zefnek nevezik, és leginkább a figyelemfelhívásra megy, amit a beteg, durva, undorító és pszichopata képsorokkal ér el. Céljaként a megbotránkoztatást tűzi ki. Eleinte mindenki megrökönyödik rajta, hogy pfuj, ez borzasztó és kiborító, és miért is jó ez nekik. De gondolj bele, hogy míg ezekkel a szavakkal ócsárolod őket, megnéztél tőlük 2-3 videót, és közben még beszéltél is róluk, ezzel teljes mértékben elérték a céljukat, sőt, ha meg is mutatod a haveroknak ezeket a „borzasztó” videókat, még terjesztetted is a nevüket.

Hogy rossz-e ez? Szerintem egyáltalán nem. Ez a popkultúra, itt nem feltétlenül csak a jó hang szükséges, ha van egy atom jó videód a zenéd mellé, akkor már annyit nyertél vele, hogy sokan megnézik, és ezáltal akár már híres is lehetsz, de ha ügyes vagy, már csak ebből meg is gazdagodhatsz. A Die Antwoord is ugyanezt csinálja.

De akkor most nézzük Marilyn Mansont! Szerintem egy őrült, de amit csinál, azt nagyon jól csinálja. Emberek száját szúrja át tűkkel, madarakat éget, hosszú hajú idős nőket kopaszít meg. Ugyanazt teszi, amit a Die Antwoord, őrült, ijesztő és elborzasztó felvételek tömegét vágja össze a zenéje alá.

Szűcs Soma

KecskeNEWSás-archívum

10 dolog, amiért jó középső gyereknek lenni
Tájékoztató a táborozásról

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

A tábor rabjává válik az ember

Dóra kamaszkorának szerves részévé vált a PEOPLE TEAM nyári tábora – nem véletlen, hogy legutóbb már táboroztatónak jelentkezett a PT-be.…
PEOPLE TEAM tábor

Indul a tábor!

Élőben közvetítjük a tábor első napját. Percről percre. Juj, de izgis! 21:13 Fiúk és lányok kiabáltak egymás ellen. 20:45 Csillámdementor…
PEOPLE TEAM tábor

Nap vagy nap?

– Jött a suliba egy angol srác! – újságolta lelkesen Zsófi. – És azon akadt ki, hogy a nap szó…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Tábor, pályázat, filmek

A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói…