Létezik-e barátság fiú és lány között? És ha igen, miért nem?

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Ha meghallják ezt a kérdést, sokan határozottan rávágják, hogy igen vagy nem. De ha jobban belegondoltok, erre nem lehet ilyen könnyen választ adni. Azt is elmondom, miért. Rengeteg tényező befolyásolja ezt.

De először nézzük meg: mi is az a barátság? Azzal szerintem mindenki egyetért, hogy a barátság jelen van a mindennapi életünkben, hiszen az ember társas lény. Nagyon fontos, hogy bizalomra épül. Senki sem mondja el legféltettebb titkait olyannak, akiben nem bízik meg, de ha valaki mégis, akkor ne lepődjön meg, hogy másnapra azon csámcsog az egész iskola. A barátok minden esetben nagyon sok időt töltenek együtt, mindent tudnak egymásról, és ha azonos nemről van szó, talán a legfontosabb, hogy soha nem féltékenyek a másikra. De mi van, ha ezt a szerepet egy olyan személy tölti be, aki a másik csapatban játszik?

Gondoljatok csak bele, annyi együtt eltöltött idő után lehetetlenség, hogy ne érezzen legalább az egyik fél többet. Ha ez nem így történik, akkor ott más a helyzet, de ezt a témát nem elemezném. Ha valaki mégis azt állítja, hogy ez nem így van, az még vagy túl fiatal, vagy hazudik. Hiszen hahó, miről szól az a sok nyálas amcsi film? Mindenki ismeri ezt a közhelyet. Legjobb barátok, aztán történik valami, és bumm. Egy röpke pillantás, és kész – nem lehet visszafordítani.

És mi van akkor, ha neked vallanak szerelmet? Nekem személy szerint ezzel nincs sok tapasztalatom, de annyi biztos, hogy elég kínos lehet, főleg, ha te nem így érzel. Ilyenkor jobb bevallani az igazat, még akkor is, ha megbántod az illetőt. Senki sem szeret hazugságban élni, és előbb-utóbb úgyis kiderül, tehát nem érdemes sokáig húzni.

Ha el akarod mondani a barátodnak, hogy te igazából szerelmes vagy belé, ne tedd! Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy fojtsd el az érzéseidet, hanem azt, hogy ezzel a barátságotoknak annyi. Ha mégis próbálkoznátok ilyesmivel, csak óvatosan! Hiszen tudjátok, barátságból lehet szerelem, de szerelemből nem lehet barátság.

Simon Sára

KecskeNEWSás-archívum – 2014

10 ok, amiért jobb fiúnak lenni
A pad másik felén

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Bányászmúzeum 3.

Az üzemi épületnél hagytuk abba. Rám ez gyakorolta a legnagyobb hatást. Tényleg el tudtam képzelni, hogy jön a váltás, és…
PEOPLE TEAM tábor

50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?

Az új törvény alapját valószínűleg mindenki érti. Persze, szép gondolat, hogy a diákok végezzenek valami közösségi szolgálatot a középiskolában eltöltött…
PEOPLE TEAM tábor

Gasztroblogger-gyorstalpaló

Régi álmod, hogy elmondd a véleményed, és szeretsz enni? Legyél gasztroblogger! Persze mielőtt elkezdjük beleásni magunkat a témába, az első…
PEOPLE TEAM tábor

10 dolog, ami miatt a PT a legjobb

Nem véletlenül a PEOPLE TEAM a legjobb. De most azt is megmondjuk, hogy miért! 1) A tanárok Viccesek, közvetlenek, és…

KAPCSOLÓDÓ