Mókusszemmel

Egyéb kategória
PEOPLE TEAM tábor

Kinőtted a tábort? Túlléptél a korlimiten, ami sajnos a PT-s diákévek végét jelenti? Mindenkivel előfordul. Szó szerint…

Sajnos én is nemsokára a végére érek. Ami nagyon is zavar, de valahol legbelül tudom, hogy ez nem a vég. Ez egy új kezdet (napi idézet)! Ezért beszélgettem egy ismert mókussal a táborban, aki megpróbált meggyőzni arról, hogy igenis érdemes visszajönni segítőnek.

KecskeNewSás: Szia, Gyuri!

Gy.: Ö, helló. Most komolyan gondoltad ezt az interjút?

KN.: Hogy kerültél a PT-be?

Gy.: Úgy, hogy 8 éve itt vagyok. De ez, mondjuk, úgy nézett ki, hogy alig bírtak rávenni a táborra és hogy egyáltalán eljöjjek ide. Hiszen ez egy nyári tábor, ahol nekem tanulnom kéne! Szóval bementem a szobába, és vergődtem: „Anya, anya, ez így nem fog menni…”

KN.: A szüleid találtak rá a táborra?

Gy.: Igen. Eléggé kiakadtam. „Én nem fogok elmenni egy táborba, ahol tanulnom kell!” Aztán végül elmentem, és onnantól mindig jöttem. Egyszerűen nem tudtam leállni vele. Igazából a PT olyan, mint egy drog.

KN.: Legelőször hány hétre jöttél a táborba?

Gy.: Egy. Aztán végül maradtam az összesre.

KN.: Milyen szekción voltál?

Gy.: Angol. Aztán még egy angol. Végül kettő infó. Ja és Csabával (Felsőeőri Csabával) tök jól összehaverkodtunk, csak ő utál engem. De most már nem! Csak egy kicsit, néha.

KN.: Kik voltak akkor a táborvezetők, amikor még diák voltál?

Gy.: Szilvi, Bogi, Macsek és Ater.

KN.: Hány éves korod óta táborozol?

Gy.: Mivel most vagyok 18 éves, és nyolc éve járok ide… szóval 18 – 8 = 10. Igen, 10 éves korom óta. (random röhögőgörcs)

KN.: Utána hogy lettél mókus?

Gy.: A legjobb barátom, Ákos (Csuvár Ákos), akivel itt ismerkedtem meg a táborban, mókus lett, és gondoltam, én is kipróbálom, mert az jó. Mivel mindig együtt akartam lenni Ákossal, a legjobb barátommal.

KN.: Tavaly voltál először mókus?

Gy.: Tavaly voltam először mókus, de még előtte is valamilyen diáksegítő voltam. Sokszor pakoltam, és segítettem a délutáni programokban Ákoséknak.

KN.: Diáknak vagy mókusnak jobb lenni?

Gy.: Mókusnak. Csak az a baj, hogy iszonyúan stresszes, és nagyon keveset alszol. Mert sok a meló, és nem tudsz nagyon beszélgetni. De tudsz a büfében kávét kérni, ami egy nagy plusz!

KN.: Mit jelent neked a tábor?

Gy.: Nem tudom.

KN.: Akkor megkérdezem másképp. Tegyük fel, hogy valaki azt mondja neked, nem jöhetsz többet a táborba. Mit csinálsz?

Gy.: Akkor elsírom magam, és megütök egy flakont.

KN.: Miért?

Gy.: Sára, miért csinálod ezt velem?!

KN.: Mert interjút kell csinálnom.

Gy.: Szeretnéd, hogy sírjak neked?!

KN.: Igen, légy szíves.

Gy.: De… erre nem számítottam.

KN.: Mi az, ami a táborban a legjobban hiányozna?

Gy.: Amikor megérkezel a táborba, mindent elfelejtesz, ami a külvilággal kapcsolatos. Itt teljesen másképp tudok viselkedni. Az egész egy ilyen nagyon fura hangulat, ami mindenkit magába szippant és vonz. Teljesen otthon érzem magam, amikor itt vagyok.

KN.: Mi az az öt szó, ami eszedbe jut a táborról év közben?

Gy.: Ákos, padpakolás, trambulinügyelet, inszomnia és gyerekek.

Soós Sára

KecskeNEWSás-archívum


Húsvétvasárnap

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Más világ

A színésztanároknál gyönyörűbb férfiakat még életemben nem láttam, soha. (Borzast kivéve!) Pénteken lehetőséget kaptunk arra, hogy betekintsünk a tábori színészek…
PEOPLE TEAM tábor

Bánki Beni a PT-ről

Bánki Benit tavaly ismerhettük meg a táborban. Ír, olvas, költ, slammel, szaval, fellép. Szövegeit mi is hallhattuk esténként. Múlt nyár…
PEOPLE TEAM tábor

Szekciófesztivál Julcsival

Mai feladatunk a szekciók meglátogatása volt. Sajnos időhiány miatt nem tudtunk mindenhova betekintést nyerni, ezért előre is bocsánat! Első utunk…
PEOPLE TEAM tábor

Fotózás a téren

Az emberi jogosok pénteki akciója. Múlt héten a csapat újra útnak indult, egy fotós–újságíróssal a hátukon, az én képviseletemben. A…

KAPCSOLÓDÓ