Viseld a tábori pólódat!

Egyéb kategória
PEOPLE TEAM tábor

Az ősz beköszöntével, amikor lehullott falevelek ropognak a talpunk alatt, és a téli ünnepek közelednek, jó felidézni a nyári emlékeket. Táboroztatással foglalkozó szervezetek több mint 13 éve nemzetközileg is büszkén ünneplik a tábori póló napját, hogy bekapcsolják a múlt táborozóit a közösségbe, és bátorítsák a jövő leendő táborlakóit, azok szüleit és a táboroztatókat a részvételre. A fiatalokat arra ösztönzik, hogy kedvenc tábori felszerelésüket viselve készítsenek magukról fotót, és azt – a tábort megjelölve – töltsék fel a közösségi oldalakra november 7-én. A tábornak köszönőlevelet vagy arról pozitív beszámolót is szoktak írni, és azokat megosztani.

Az Egyesült Államokban – ahol több mint 12.000 bejegyzett tábor évente mintegy 11 millió fiatalt fogad – november 15-én nosztalgiáznak a nemzeti táboripóló-napon: aki valaha táborozott, az emlékezetes élményt szívesen felidézi. Fiatalok milliói tekintenek vissza szeretettel a tábori napokra, melyek során sokat tanultak, formálódtak. Mi sem emlékezteti őket jobban az átélt eseményekre, mint az ott viselt egyenpóló. Ha már kinőtték a tábori pólóikat, és nem tudnak benne ezen a jeles napon szelfit készíteni, ágytakarót, vattapaplant is lehet belőlük varrni. A kifakult, lyukas darabokat azért tartogatják, mert azok emlékképeket idéznek fel.

A pamutpólót az 1900-as évek elején kezdték el gyártani és viselni férfialsóneműként. 1940 körül a hadszínterekről visszatérő veteránok kezdték utcán is hordani katonai alsóingüket. Ezután dobták piacra a sokszínű, kényelmes rövid ujjú felsőket a kereskedők, melyekre nyolc évvel ezután került először reklámcélzatú nyomott minta, az 1950-es években Walt Disney filmjeit és vidámparkjait reklámozta pólókon. A 60-as, 70-es években a Pink Floyd és a The Rolling Stones bandák rajongói kezdtek el zenekari logós pólókat hordani. Mára évente kétmilliárd darab pólót adnak el világszerte.

A világot látni kell! Otthon ülés helyett felfedezés, kaland vár nyaranta azokra, akik a táborozást választják. Egy eseményekkel teli nap után a tábortűznél pirított mályvacukrot és egy kocka csokit két Graham-keksz közé tenni és elmajszolni a szabad ég alatt – kihagyhatatlan!

Fordította: Dobai Katalin

Forrás: camptshirtday.com és nationaltoday.com

,
A színfalak mögött
Hal- és Pokémon-árusok

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Szót adunk a hajléktalanoknak!

Mit csinálnál, ha elvennék a házadat, és a szüleid is elhagynának? Nagyon sok ember az utcára kerül azért, mert nincs…
PEOPLE TEAM tábor

Éretlenek

Az idő sodrásában sokszor rohannak a napok, pedig milyen jó lenne néha megállítani pár órára! Főleg akkor, amikor a középiskolák…
PEOPLE TEAM tábor

Léleksimogató helyek

Jártatok már az aggteleki cseppkőbarlangban, vagy kirándultatok az Őrségben? Néztétek a pusztán vágtató lovakat, esetleg túráztatok a Bükkben? Bicikliztetek a…

KAPCSOLÓDÓ