A táborozás ad egy szabadságérzetet

Táborélmény
PEOPLE TEAM tábor

Egy jó nyári táborban azt csinálhatod, amit igazán szeretsz, és amihez kedved van. Ha nem tetszik a választott szekciód, akár másikba is átmehetsz – a PEOPLE TEAM-ben legalábbis ez a helyzet. A sporttábor tanárával, Sárával beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás azért fontos, mert életre szóló élményekkel lehet gazdagodni, bővül a baráti kör, és ezek a barátságok hosszú évekig vagy akár életünk végéig megmaradnak. Fiatalon elkezdjük megtapasztalni az önállóságot, és elkezdjük megismerni önmagunkat. A táborozás ad egy szabadságérzetet, azt lehet csinálni, amit csak szeretnél.

Milyen volt az első táboros élményed?

Az első táboromban 11 éves voltam, és csak egy embert ismertem. Azt hittem, hogy senki mással nem leszek jóban. Ez az első estére megváltozott, amikor már ismertem a csapatomat, és az idősebbek sem hagyták, hogy elveszettnek érezzem magam.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj odamenni még ismeretlen emberekhez! Mindenki kedves, és pillanatok alatt lehet barátokat szerezni. A mókusokra és a tanárokra is lehet számítani minden mókás dologban.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Az első két nap nehézkesebb lehet a fiatalabb táborozóknak a honvágy miatt, de a rengeteg program elveszi erről a figyelmüket, és a végére már nem is akarnak hazamenni.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Szeretném sok gyerekkel megszerettetni a táborozást, és kialakítani velük egy olyan bizalmi kapcsolatot, hogy ha bármi problémájuk van, akkor hozzám forduljanak, és ne tartsák magukban.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Kérdezgetem, hogy milyen dolgok iránt érdeklődik, és ajánlok neki egy olyan programot, ami érdekelheti, és le is tudja kötni a figyelmét. Segítek neki megkeresni a barátait.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Nagyon fontos, hogy legyen nálad a jókedved és a PT-s kulacsod, a nyunyókád és az emlékeid a tábortáncokról. Hozd el a barátaidat a csapatjátékhoz, és mindenképp hozz fürdőruhát a vízi csatához!

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Egy fiatalabb táborozónak honvágya lett a hét közepén, viszont a szülei nem akarták hazavinni. Nálam volt a sporttáborban, és már látszott rajta, hogy el van fáradva. Elkísértem a szobájába, hogy szundizzon egyet délután. Mikor felkelt, megkeresett, és együtt kézműveskedtünk. Mondtam neki, hogy ilyen program mindennap van, és a szülei megengedték, hogy átmenjen a kézművestáborba. A hét végén nem akart hazamenni, és megígérte, hogy jövőre is jön.

Tartasz valamitől?

Elszoktam a gyerekektől, amiért mindennap komor felnőttekkel vagyok. Bár hamar vissza fogok szokni, ebben biztos vagyok.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogy tudok-e új dolgokat mutatni/tanítani a gyerekeknek, és hogy meg tudok-e szerettetni velük új sportokat.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy a szürke hétköznapok nem befolyásolhatják a jókedvemet, és nem változtatnak meg teljes mértékben, ugyanolyan kreatív és proaktív tudok lenni a táborban, mint eddig.

Hamis pár

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Bányászmúzeum 3.

Az üzemi épületnél hagytuk abba. Rám ez gyakorolta a legnagyobb hatást. Tényleg el tudtam képzelni, hogy jön a váltás, és…
PEOPLE TEAM tábor

50 óra munka vagy 50 óra szórakozás?

Az új törvény alapját valószínűleg mindenki érti. Persze, szép gondolat, hogy a diákok végezzenek valami közösségi szolgálatot a középiskolában eltöltött…
PEOPLE TEAM tábor

Gasztroblogger-gyorstalpaló

Régi álmod, hogy elmondd a véleményed, és szeretsz enni? Legyél gasztroblogger! Persze mielőtt elkezdjük beleásni magunkat a témába, az első…
PEOPLE TEAM tábor

10 dolog, ami miatt a PT a legjobb

Nem véletlenül a PEOPLE TEAM a legjobb. De most azt is megmondjuk, hogy miért! 1) A tanárok Viccesek, közvetlenek, és…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Táborélmény

Hamis pár

Kíváncsiak voltunk a KecskeNEWSás szerkesztőségével, vajon hogyan reagálnak arra az emberek, ha…