Hogyan illeszkedj be?

Táborélmény
PEOPLE TEAM tábor

Miért jók a barátok? Miért van rájuk szükség? És hogyan szerezzünk párat? Itt van néhány jó tipp, ami tuti, hogy beválik!

Ha barátaid vannak, az a legjobb dolog a világon. Mindig segítenek neked, jóban-rosszban lehet rájuk számítani, és nagyon jól lehet velük eltölteni az időt.

Ha szeretnél ismerkedni, azt bárhol megteheted. Iskola, fagyizók, parkok… végül is minden olyan hely, ami kint van a természetben, vagy ahol sok ember van, megfelel. Mindig keress olyan személyeket, akik lehetőleg veled egykorúak, persze az sem baj, ha fiatalabbak, netán idősebbek nálad. De a legjobb hely, ha tényleg barátkozni/ismerkedni szeretnél, az vitathatatlanul a tábor. Méghozzá mi más, mint a PEOPLE TEAM? Most én is itt vagyok, és nagyon élvezem az ittlétet, tényleg nagyon sok barátra tettem szert.

Ha egy emberhez odamész, mindig legyél barátságos, közvetlen, és soha ne komplikáld túl a dolgokat. Menj oda hozzá, kezdeményezz beszélgetést! Kérdezd meg a nevét, hány éves, hol lakik, mi a kedvenc hobbija, stb. Ha tőled segítséget kérnek mások, ajánld fel nekik a képességeidet, és miközben a feladatot csináljátok, próbálj meg nyitni feléjük, de közben vizsgáld azt is, hogy ők nyitnak-e feléd, vagy nem. Amikor új osztályba kerülsz, mindig legyen mosolygós a kisugárzásod, ne vágj fancsali képet, mert így nem fognak a köreikbe fogadni. Ha látod rajtuk, hogy nem barátságosak, és nem nyitnak feléd, akkor hagyd az egészet. Ha majd találsz egy jó barátnőt vagy havert, és látod rajta, hogy igenis van kedve beszélgetni, ő is társaságra vágyik, akkor már van egy jó ismerősöd. Innen kezdődhet egy barátság.

Lépj be pl. egy sportegyesületbe vagy kamarazenekarba, ott tuti, hogy találkozol hasonló érdeklődésű fiatalokkal. Ott egy célotok van, egy álmot akartok megvalósítani, és ez a tény nagyon is összekovácsolja az embereket! Vagy ha nem a te asztalod a sport, inkább művészlélek vagy, járj múzeumba. Légy tisztában a trendekkel! Ha valaki csíkos pólót hord, akkor pl. vegyél fel csíkos inget a kedvéért, de ha nem a te stílusod, ne vedd fel, hanem hordd a saját ruháidat, mert végül is a valódi barátaid így fognak elfogadni. Mindig legyenek saját gondolataid! Mint tudjuk, minden kisebb-nagyobb csapatban van egy vezető, aki megmondja, hogy mi legyen. Te tűnjél ki közülük – jó értelemben –, ne hagyd, hogy más irányítson, de te se akarj másokat irányítani! A barátaidra mindig legyen időd és energiád, tölts velük minél több időt, azonban a családodat se hanyagold el.

Ha olyan ember vagy, aki keresi a konfliktusokat, akkor nem fogsz sok sikerrel járni a beilleszkedés terén, hamar szerzel magadnak ellenségeket, és mindenki, akivel megismerkedtél, barátságtalannak fog tartani. Én például nagyon nem szeretem az olyan embereket, akik negatívak, minden dologban a rosszat látják, és az életben nem keresik a pozitívumokat. Szintén nem kedvelem azokat, akik nem örülnek a sikereimnek, irigyek, másokról rosszat mondanak.

Remélem, hogy tudtam segíteni. Jó barátkozást, és élvezd a tábort!

Tőzsér Panna

KecskeNEWSás-archívum

,
Esti PT-s vetélkedő
A tábor deszkásai

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Az álmod legyen a célod is

Oláh Gergővel beszélgettünk el arról, hogy honnan hová tart. KecskeNEWSás: Mit szólt a családod a hírnévhez? Oláh Gergő: Mindig ők…
PEOPLE TEAM tábor

A csípős leves legendája

Már sokan hallhattatok a tábori csípős leves legendás erejéről. Tudomásom szerint van a PT-ben néhány bátor ember, aki képes volt…
PEOPLE TEAM tábor

A tömeg elején

Kezdjük egy érdekes feladattal az elkövetkezendő néhány percet! Gondoljuk végig, hogy számunkra mit jelent valamiben jónak lenni! Ugye mindenki nagyon…
PEOPLE TEAM tábor

Fák körül röpködő madarak

Szép májusi nap volt, Zsófi és Matyi kint ültek a kertben. Hallgatták a madarak csivitelését, nézték, ahogy faágra szállnak, majd…

KAPCSOLÓDÓ