A színek hatásai

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A színek nagyon tudják befolyásolni az embereket. Minden szín különböző érzelmet vált ki, és a jelentésük is eltérő. Miért van az, hogy egyes emberek nem szeretnek színeket? Mert nekik arra a színre vagy érzésre egyelőre nincs szükségük. A szobád színét is úgy választod ki, hogy milyen érzésre van szükséged. Pont, mint nap mint nap a ruháidat (ez inkább a lányokra vonatkozik).

Piros

A piros színről a legtöbb embernek a szerelem jut eszébe. Másoknak a háború, vér, vagy csak egy hatalmas piros egyes a matekdogáján. Nagyon feltűnő, és épp ezért lett ez a javítószín az iskolában, vagy a tűzoltók színe. Mivel nagyon erőteljes és mélyről jövő színnek mondható, sok zászlóban szerepel mint a bátorság színe. Erőt ad az embereknek, és magabiztosságot. Sokan szeretik a pirosat, mivel meleg szín, és nyugalmat biztosít.

Sárga

A nap, a fény és a vidámság színe. Elűzi a félelmet, és legtöbbször jó élményeket juttat eszedbe, akár tudsz róla, akár nem. Felfrissítő szín, épp ezért ébren tart, aminek hála fokozza a koncentrálást. Sokan túl gyerekesnek tartják a sárga színt, mivel feltűnő és rikító. Egy idő után már nagyon irritáló és zavaró lehet. A sárga kicsit tompább árnyalatai már betegséget és valamiért rossz érzetet sugároznak. A pirossal ellentétben a sárga gyávaságról árulkodik, még akkor is, ha ugyanúgy a meleg színek közé tartozik.

Narancs

Mivel a piros és a sárga közti színről beszélünk, ebben a színben minden megvan, ami az előző kettőben, csak még annyit fűznék hozzá, hogy fogyókúrához nem ajánlom. Mivel a narancssárga étvágygerjesztő, ezért lányok, meneküljetek tőle!

Zöld

A legnyugodtabb, legbékésebb és legegészségesebb szín. Kórházakban használják a betegek nyugalma érdekében. Sokan zöldre festik a szobájukat, mivel az a legártatlanabb, és ez a szín áll legközelebb a természethez. A hideg és a meleg színek határán helyezkedik el ez a kék és sárga keverékéből létrejött árnyalat.

Kék

A kék az ég és a tenger színe. Szabadságot, mégis biztonságot szimbolizál. Elvileg a kék a férfiak színe: a kék színtől bölcsebbnek és férfiasabbnak érzik magukat – hát, ha nekik ez kell… A lányoknak viszont nagyon tudom ajánlani a kéket, mivel elveszi az étvágyat. (Gyerünk, lányok, a boltba!)

Minden színnek megvan a saját jelentése és tulajdonsága. Szerintem figyeljünk oda, hogy milyen ruha- és szobaszínt választunk, mert sokat segítenek a kedvünk megváltoztatásában.

Soós Sára

Amikor a siker ad mattot
Papagájoroszlánegér

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Haj, Villő!

– Képzeld, jött egy új kislány az oviba! – újságolta Nagypapának Matyi. – Tényleg? Hogy hívják? – Villő. – Hát…
PEOPLE TEAM tábor

Mi lenne, ha a tábor télen működne?

Igencsak érdekes lenne, ha a PEOPLE TEAM-tábort télen tartanák. Most erről írok néhány mondatot. Ha most tél lenne, nyilván nem…
PEOPLE TEAM tábor

A császárkalács tovább hasít

Két évvel ezelőtt írtam egy igényes nyelvezetű cikket egy zenekarról, a Caesar’s Breadről. Néhányan biztosan emlékeznek rá, ugyanis rajtam kívül…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Földtakarítás

Szilárd bácsi egy hatalmas doboz kíséretében érkezett a 7/a földrajzórájára. A diákok…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Amikor a siker ad mattot

Jelen cikket nagymértékben inspirálta egy osztálytársam – egyben barátom –, akivel minap…