Puskázási tippek

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Senki nem szeret iskolába járni, tanulni meg még kevésbé. Íme néhány klasszikus tipp, amivel túljárhatsz a tanár eszén.

Szerintem az egyik legismertebb puskázás a „kézre írás”. A probléma ezzel csak az, hogy a tanárok hamar rájönnek, és már a dolgozat előtt meg kell mutatnod az összefirkált mancsod. Ennek elkerülése érdekében írj az ujjaid oldalára, így azok összeszorításával rögtön láthatatlanná teheted a kis segítséget.

A második, gyakran használt módszer a „rejtett tábla”. Ilyenkor a krétával belevésed a táblába az évszámokat, kifejezéseket, majd letörlöd, hogy csak halványan látszódjon. Ez szép és jó, a helyzet csak akkor válik cikivé, amikor az oktató a táblára írja fel a kérdéseket. Hogy kivédd ezt a kockázatot, jegyzetelj a padlóra, vagy a pad szélére, majd véletlenül ejtsd le a tolladat, és olvass.

Klasszikus eset az is, amikor zsebkendőbe firkálod le a képleteket, ezzel a technikával „náthás” sorstársaidhoz is egyszerűen eljuttathatod a megoldásokat. Ehhez hasonlóan hasznos információkhoz juthatsz a cipőtalpra ragasztott vagy zokniba csúsztatott cetlik egyszerű használatával is.

Ha pedig nincs kedved ezekhez, akkor még mindig ott van a jó öreg tolltartó, amibe a hagyományos cetliktől kezdve, a vonalzóra írt szabályokon és puska-tollakon (íróeszköz, amiből egy kis papírdarabot lehet kihúzni) át, egészen a telefonodig minden elfér, és segítségedre siet, ha egy-egy nehéz kérdés következik.

Ha pedig lány vagy, akkor még több helyet találhatsz „tanuló-papírjaid” elrejtésére. Ilyen például a szoknya-trükk. Egy-két öltés, és máris a ruhád belsejébe van varrva, innentől kezdve már csak annyi a dolgod, hogy kicsit felhajtod a sarkát, és máris kész a 100%-os dolgozat. Figyelem! Nem gyakori, de megtörténhet, hogy fordítva rögzítik a puskát, tehát előbb bizonyosodj meg arról, hogy jól varrod fel. A következő csajos praktika a melltartóba tett jegyzet. Ezzel is óvatosan kell bánni, ugyanis vannak tapasztalt tanárok, akik dolgozat előtt még ezt is ellenőrzik!

De van egy puskázási mód, ahol a lebukás esélye egyenlő a nullával. Tanulj! Erősen ajánlom mindenkinek, mert a tanárok sem annyira hülyék, és soha nem tudhatod, hogy mikorra semmisítik meg a puskázás világhírű művészetét.

Sajgó Réka

2014-07-31

, , ,
Könyv vagy film?
Senki se érdekeljen!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Summerhill: iskola másként

A Summerhill Iskola Suffolkban, Angliában található. Alapítója Alexander Sutherland Neill skót pedagógus, oktatáselméleti szakember, a XX. század egyik legjelentősebb iskolakritikusa.…
PEOPLE TEAM tábor

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal el a György-nap április 24-én.…
PEOPLE TEAM tábor

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és miért? – állt meg Nagymama kezében az…

Szolgáltatóház élőben

Élőben jelentkezünk a ma esti Szolgáltatóházból. 21:24 Kun Dávid begyújtotta a karaokerakétákat, és már pörög is a bulika! 21:24 Barinők.…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Köz? Oktatás? Közoktatás!

Mit jelent pontosan a fogalom? Állami oktatási tevékenységet, amely tankötelezett gyermekek oktatására,…