Népszerűség

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Sokaknak erről a szóról egy színész vagy egy énekes jut az eszébe, pedig napjainkban is lehet valaki népszerű, de vajon hogyan?

Az ember sok helyen lehet népszerű. A mai népszerűség legismertebb formája a Facebook. Mindenki hallott már úgynevezett „Facebook-celebekről”, akik nemzetiségtől és nemtől függetlenül behálózzák a netet. Mindannyian máshogy akarják elérni ezt a fajta közkedveltséget: valaki érdekes és szokatlan dolgokat hajt végre, ezért nő meg a népszerűsége, esetleg igényes fotókat rak fel a természetről vagy emberekről, másvalaki pedig csak egész évben a Westendbe jár, vagy egész egyszerűen, ha nő az illető, kivillantja becses kebleit a csorgó nyálú férfi közönségnek (a legtöbb „celeb” Budapesten van).

Ezekért a tényezőkért cserébe az emberek a Facebook-népszerűséget mérő lájkokat kapnak. Minél több lájkkal rendelkezik valaki, annál populárisabb (vallja ezt a mai fiatalság). Az igazság az, hogy ezek a lájkok nem visznek előrébb az életben; nem tanulsz tőlük jobban, nem fognak jobban szeretni a szüleid/barátaid, maximum az egódat növelik. Ezzel a ténnyel tisztában van mindenki, de így is fontos a lájkok száma, hisz a népszerűségre vágyás emberi tulajdonság.

Úgy is lehet valaki népszerű, hogy minden hétvégén ugyanarra a helyre jár el „bandázni”, így az ottani emberek mind ismerik, és jó esetben szeretik is az illetőt. Más közösségi vagy megosztóoldalakon is lehet valaki népszerű: Tumblr, Instagram és az ehhez hasonló oldalak tartoznak ide. Itt az emberek inkább a saját érzéseiket posztolják ki, vagy művészi és kevésbé művészi képeket osztanak meg a világhálón.

Amatőr zenekarok is lehetnek népszerűek az erre szakosodott Sound Cloud nevű alkalmazáson, ahol is bárki bármilyen hanganyagot meg tud osztani a profi rock-, pop-, rapzenétől egy kisgyerek szellentéséig.

A mai világban az internet a népszerűvé válás megkönnyítésére szolgál, de az ismertségnek semmi értelme sincs, hacsak nem kiérdemelt munkával, tehetséggel éred el azt.

Mészáros Nándi

KecskeNEWSás-archívum


Haj, Villő!
Bolondok napja

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Mit tesz az éhség az emberekkel…

Az egész táborban csend uralkodik. Már csak az előző harc nyertesei fosztják ki a büfét, legalábbis azt, ami még maradt.…
PEOPLE TEAM tábor

Kilenc éve PT

Egy „PT-veterán” interjúja következik. Gergővel szinte biztosan összefutsz a PEOPLE TEAM nyári táborában. Mutatkozz be, kérlek! Sziasztok! Nem. Na jó,…
PEOPLE TEAM tábor

Csajozás slam poetryvel

Volt lehetőségem interjút készíteni Bánki Benivel, aki egy nagyon elgondolkodtató slamet adott elő, amit hatalmas ováció kísért. KecskeNewsás: Miért kezdtél…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Boncolható téma a PT-ben

Zöldtáborosaink programjának szerves része a boncolás. Többek között. Zsombi – alias Maci…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Gyertyák és medvék

Bizonyára sokan egyetértetek velem, hogy elég volt a hosszú, hideg télből, itt…