Klisékavalkád

Mix
PEOPLE TEAM tábor

Bizonyára ti is észrevettétek a romantikus filmek egyoldalúságát. Amikor beülsz egy ilyen filmre a moziban, már akkor tudod, mi lesz a vége, amikor még csak az előzetesek mennek. Ez valószínűleg azért van, mert rájöttek, hogy a nők előszeretettel néznek meg több száz ugyanolyan filmet, amelyben a szerelem mindent legyőz.

Többféle változata van, de a végkicsengés mindig ugyanaz. A happy end már nem meglepő. Az alapsztori középpontjában egy elképesztően jó pasi áll, aki kívülről rosszfiúnak tűnik, de igazából nem az, és egy látszólag nem éppen szép lány, aki megpróbálja nem felhívni magára a figyelmet. Ámde a fiú kiszúrja. Némi bajlódás után, amit legtöbbször a barátok, exek, szülők, esetleg a munka okoz, a fiú elfut a reptérre, hogy visszahódítsa élete szerelmét. Ezután boldogan élnek, amíg meg nem halnak, a szülők megkedvelik a lányt, a barátok hozzászoknak a tényhez, miszerint valaki eléjük került a sorban, az exek rájönnek, hogy semmi esélyük sincs, a lány felmond a munkahelyén, és egy kicsit sem zavarja, hogy így nem tudja fizetni a lakáshitelt. De nem baj, a lényeg, hogy az övé a legjobb pasi. A szereplők sokszor nem szimpatizálnak a film elején, de később rájönnek, hogy mennyi közös van bennük, és hogy nem tudnak egymás nélkül élni.

A jelenetek között is vannak olyanok, amelyek egyik romkomból sem maradhatnak ki. Például amikor egy óriási shoppingdélután alkalmával a csúnya lányt átalakítják, ezek után mindenkinek leesik, hogy ő valójában a világtörténelem legszebb bigéje, majd vonulgatnak egy sort valami lányos popszámra.

Mindenkinek megvan az a jelenet, amikor a srác rájön, hogy hatalmas baklövést követett el, ezért végigfut a városon, egyenesen a reptérre, ahol őrökbe ütközik ugyan, de ezzel az akadállyal is megküzd. Megint futkos egy kicsit, aztán már a lány is fut, egymás karjaiba omlanak (itt jön a csókjelenet), majd egy nyilvános lánykérés, és mindenki boldog.

Én személy szerint imádom a romantikus filmeket, és egyáltalán nem zavar, hogy mindegyik ugyanolyan. Kifejezetten jó, hogy mindegyiknek boldog a vége, nem árt egy kis pozitív energia.

Simon Sára

KecskeNEWSás-archívum – 2014

Titkos barátok
A pénz boldogít?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Haj, Villő!

– Képzeld, jött egy új kislány az oviba! – újságolta Nagypapának Matyi. – Tényleg? Hogy hívják? – Villő. – Hát…
PEOPLE TEAM tábor

Mi lenne, ha a tábor télen működne?

Igencsak érdekes lenne, ha a PEOPLE TEAM-tábort télen tartanák. Most erről írok néhány mondatot. Ha most tél lenne, nyilván nem…
PEOPLE TEAM tábor

A császárkalács tovább hasít

Két évvel ezelőtt írtam egy igényes nyelvezetű cikket egy zenekarról, a Caesar’s Breadről. Néhányan biztosan emlékeznek rá, ugyanis rajtam kívül…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Beszélő költészet

Ma csatlakoztunk az irodalmárok órájához, ahova rajtunk kívül Magyari Andrea (író-fordító) és…