Internet nélkül nem tudok élni

Mix
PEOPLE TEAM tábor

A mai fiatalság nagy része ebben a betegségben szenved. Nincs rá gyógymód, és vigyázat: fertőző! Amint a gyerek megkapja a legújabb, méregdrága okostelefont, egyből wifit keres. De miért is van ez?

A baj szerintem egész kisgyerekkorban kezdődik, amikor a szülő beszélgetés helyett beülteti a tévé elé csemetéjét, kinyírva ezzel az összes kommunikációt. Ez később sem változik. Mivel a kamaszok egész nap a netet böngészik, nincs idejük egymásra. Eltávolodnak a családjuktól és a barátaiktól is, habár a látszatát megpróbálják fenntartani a közösségi oldalakon, képek és idézetek segítségével. Azt nem is kell mondanom, hogy ezek a kamubarátságok mennyire rövid életűek. Sajnos egyre több felnőtt is elcsábul, és rabjává válik ennek a szenvedélynek. Az internet egyre több embert szippant magába. Ez tény. Egyre több az olyan oldal, amit még be sem töltött a gépem, máris érzem, ahogy butulok. Nem is beszélve arról, hogy a sok rövidítés miatt a legtöbb ember elfelejtett írni. Ez elég szomorú. Nincs is annál kínosabb, mint amikor az irodalomdolgozatodba a „hogy” szó helyett csak egy „h” betűt írsz.

Nehogy félreértsétek, ezzel nem azt akarom mondani, hogy az internet fölösleges! Vannak előnyei is:

1. Mivel sokatoknak van úgynevezett mobilinternet a telefonján, bárhol, bármikor elérhetitek a másikat, ha esetleg nincs pénz a telefonján, és emiatt nem lehet felhívni, ami simán előfordulhat.

2. Pillanatokon belül utána tudsz nézni bármilyen információnak, amire szükséged van. És nem arra gondolok, amikor a történelemdolgozatnál nem jut eszedbe valami.

3. A netről le tudsz tölteni filmeket, ami valójában tilos, de ez nem tart vissza senkit attól, hogy ingyen nézzék meg kedvenc filmjeiket.

4. A Tumblr jó, és pont.

5. Az internet alapjában véve király dolog, persze csak akkor, ha nem ülsz előtte a nap 24 órájában.

Szóval ne üljetek sokat a gép előtt, menjetek ki a szabadba, vagy olvassatok egy jó könyvet!

Simon Sára

Így hibernáljunk hajókat
Kíváncsiság

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Haj, Villő!

– Képzeld, jött egy új kislány az oviba! – újságolta Nagypapának Matyi. – Tényleg? Hogy hívják? – Villő. – Hát…
PEOPLE TEAM tábor

Mi lenne, ha a tábor télen működne?

Igencsak érdekes lenne, ha a PEOPLE TEAM-tábort télen tartanák. Most erről írok néhány mondatot. Ha most tél lenne, nyilván nem…
PEOPLE TEAM tábor

A császárkalács tovább hasít

Két évvel ezelőtt írtam egy igényes nyelvezetű cikket egy zenekarról, a Caesar’s Breadről. Néhányan biztosan emlékeznek rá, ugyanis rajtam kívül…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor
Mix

Puskázási tippek

Senki nem szeret iskolába járni, tanulni meg még kevésbé. Íme néhány klasszikus…
PEOPLE TEAM tábor
Mix

Állati jó!

Csütörtökön kisebb-nagyobb állatok szabadultak be a PEOPLE TEAM kertjébe. Kezdve az egérrel,…