FOLYAMATOSAN VÁLASZÚT ELŐTT

13669434_1190485347669655_5166540588887923540_o

Az utóbbi egy évben felmerült bennem néhány kérdés. Ki vagyok, és ki szeretnék lenni.

Körülbelül egy éve gondolkodom azon, vajon ki lehetek most, és ki leszek majd a jövőben. Nagyon sok blogot és videót nézegettem a témával kapcsolatban, de még mindig nem jutottam dűlőre. Talán túlparáztam  az egész dolgot, és túlságosan is erőltettem magam. Nem találom önmagam, és még fogalmam sincs, mi leszek, ha felnövök.

Szerintem nagyon fontos, hogy már fiatalkorban legyen valami elképzelésünk az életünkkel kapcsolatban, hogy mit szeretnénk elérni. Persze, nem kell teljes mértékben mindent eltervezni, csak legyen egy alap, ahonnan kiindulunk. Szerintem a legfontosabb kiindulópont az, hogy megismerjük önmagunkat. A másik eléggé fontos dolog, ami szükséges – az az önbizalom. Ha ez a két dolog megvan benned, egyszerűbb lesz a célokat elérni. De semmiféleképpen ne vidd túlzásba a tervezést, mert ha valami nem úgy alakul, ahogy elgondoltad, eléggé nagyot csalódhatsz.

A tizenévesek nagy részének nehéz döntéseket kell meghozni, amik akár az egész életükre hatással lehetnek, ilyen például a középsuli kiválasztása. Nekem is eléggé közeledik az idő, amikor meg kell hozni a nagy döntést, és emiatt eléggé izgulok, mivel nem tartom igazságosnak, hogy tizennégy évesen el kell dönteni, mivel szeretnénk foglalkozni felnőttkorunkban.

De jobban belegondolva, igazából még franc tudja, ki mi szeretne lenni, a személyiséged majd ki fog alakulni , magadat pedig  idővel meg fogod ismerni. Ha nem is rögtön és azonnal fognak megtörténni, nyugi, ráérsz, még csak egy gyerek vagy.