SZEREZD MEG MIND!

13719724_1180624808655709_357490884200822689_o

A Pokémonok köztünk járnak. Te hányat kaptál már el?

Ha azt mondom, Pokémon, akkor mindenkinek rögtön Ash, Misty és Brock ugrik be, akik az egész világukat bejárták Pokémonokra vadászva, Jessie és James, a rakétacsapat ikonikus tagjai, meg persze Pikachu, Charmander, Squirtle és a többi Pokémon.

Ha esetleg ezt a szót hallva mégsem dereng semmi, akkor dióhéjban kb. ennyi: 1996-ban egy Satoshi Tajiri nevű fickó gondolt egyet, és megalkotta azt a világot, amelyben úgynevezett „Pocket Monster”-ek (gyengébbek kedvéért: „zsebszörnyek”) rohangálnak a vadonban, csak arra várva, hogy a lelkes Pokémesterek elkapják őket. Ezt az alapötletet felhasználva a Nintendo kiadta az első Pokémon videojátékot, és kezdetét is vette a Pokéláz. Később megjelentek a mangák, az animék, az egész estés rajzfilmek, a gyűjthető kártyák és még több videojáték, míg végül a Pokémon a világ második legsikeresebb játékalapú média-franchise-a lett.

Hogy miért is beszélünk mi most erről? Mert a Nintendo nemrég bemutatta a legújabb kasszasikerét, a Pokémon Go-t. A rekordidő alatt népszerűvé vált játék alapjáraton nem nagy durranás, csak barangolunk a Pokémon-világban, miközben minél több Pokémont igyekszünk elkapni, aztán fejleszteni őket vagy harcolni velük, nagyjából úgy, mint minden eddigi hasonló videojátékban. Mégis van valami, ami kiemelkedővé teszi ezt az appot: kicsalogat minket, kocka népséget, a napfényre. A zsebszörnyecskék ugyanis nem jönnek házhoz. Ahhoz, hogy elkaphass egyet, előbb neked is útra kell kerekedned, és tűzön-vízen át gyalogolva megkeresned a „szörnyet”.

 

Természetesen nem lehetnék hiteles újságíró anélkül, hogy én is kipróbáltam volna ezt a híres-neves játékot, ezért én is fogtam magam, és hű Pokémester társam, Ábel oldalán elindultam a rengetegbe, hogy elkapjam az első Pokémonomat. Először nem igazán értettem, hogy mit hova hogyan, de gyorsan belejöttem, mert ez a játék tényleg egész egyszerű, és be kell hogy valljam, veszélyesen addiktív is. Már most végigsétáltam háromszor a tábort, Pokémonokat keresve, és már alig várom, hogy majd otthon is folytathassam végtelen túrámat a méltán imádott Pokémon-univerzumban, cause I gotta catch ’em all!