SZEKCIÓKISOKOS

10535666_768792179838976_4153387172710679746_o

A PEOPLE TEAM-tábor lehetőségek tárházát kínálja a srácoknak, hogy hasznosan foglalják el magukat nyáron is, miközben jól szórakoznak. De mik is ezek a lehetőségek?  Mit üzennek a tanáraitok? Mivel várnak titeket?

Angol

Táborunkban angol anyanyelvű tanárok tartják az órákat, így sokkal könnyebben fejlődik a diákok beszédkészsége. A kezdőknek viszont magyar anyanyelvű tanárokat biztosítunk, így ők megkapják a segítséget az alapok biztos elsajátításához.

A tanárok az órák menetét mindig a csoport igényei szerint állítják össze, az aktuális helyzetnek megfelelően.  Így mindenki a szintjének megfelő szituációs játékokat, feladatokat kap. Minden tanulókörnek saját terme van – váltórendszerben projektorral, számítógépekkel és digitális táblával.

Az első napon a táborozók írnak egy tesztet, amiben felmérjük a tudásukat, és ez alapján osztjuk őket csoportokba.

 

Újságírás

Ha érdekel a média világa, és szívesen megosztanád a gondolataidat másokkal, akkor itt helyed! Az újságírás-szekcióban lehetőséged van kipróbálni magad a híradáskészítésben, készíthetsz rádióműsort, és a cikkírás minden műfajában megcsillogtathatod tehetségedet.

„Nálunk kitanulhatod a sajtó tudományának csínját-bínját, kipróbálhatod magad különböző szituációkban, meghívott vendégeinkkel csinálhatsz interjút, az esti programjainkról tudósíthatsz. Azon dolgozunk mi, tanárok, hogy minél jobban átláthasd a média szövevényes hálóját, és megtaláld, hogy miben vagy a legkirályabb!”

 

Képzőművészet

Kreativitásod határtalan, alkotnál? Akkor neked ajánljuk ezt a szekciót! A legváltozatosabb eszközök segítségével formálhatod a magad kedve szerint az alapanyagokat. Kipróbálhatod magad a rajzolásban, festésben, agyagozásban, fonásban és batikolásban. A műveket a turnusok végén kiállítjuk.

Az idei konkrét tervekből egy kis szemezgetés: óriásrajz, arc- és testfestés, ruhatervezés betonon, álomfogó készítése, képalkotás kollázstechnikával, mandalafestés kőre, gyöngyfűzés, láb- és fejékszer, pálcabáb, rajzolás, festés, zenék vizualizálása, agyagozás, só-liszt gyurma.
Ezenkívül pedig ellátogatunk a Kecskeméti Animációs Filmstúdióba, ahol megtudhatjuk, hogyan készülnek kedvenc meséink.

 

Informatika

Az informatika tárgya nagyon sokrétű, így mindenkinek van lehetősége kiválasztani, hogy annak melyik szelete érdekli a legjobban, és elmélyedni benne az órákon. Szakképzett tanáraink eszerint vezetik a kisebb csoportokat – természetesen mindenkinek jut egy-egy vadonatúj számítógép is, amin dolgozhat, és ahol megvalósíthatja elképzeléseit. Itt kipróbálhatod, hogy milyen is a 3D grafika, a mozgóképek, a webszerkesztés, a programozás, a CG, az animálás, és kívánságod szerint bármi egyéb.

Ha szeretnél megtanulni programozni, képet szerkeszteni vagy 3D-ben animálni, gyere hozzánk infóra!”  Dzsii

Az infóterem az a hely, ahol alkothatsz maszatolás és festékfoltok nélkül, jófej tanárok társaságában!” – Totya

 

Kreatív írás

Ezt a szekciót azoknak az alkotó szelleműeknek ajánljuk, akiknek rengeteg gondolatuk van. Tanáraink segítségével ezeket tanulhatjátok meg kidolgozni, miközben megismerkedtek az irodalom által nyújtott különböző lehetőségekkel. Mindenféle műfajban papírra vethetitek a gondolatfoszlányaitokat vagy kiforrott műveiteket – versként, novellaként, regényként, dalként, naplóként, monológként és bármi másként.

Óráink színvonalát emelik a meghívott vendégeink – néhányan azok közül, akik az elmúlt években már megfordultak nálunk: Bódis Kriszta, Böszörményi Gyula, Dávid Ádám, Falcsik Mari, Finy Petra, Horváth Kristóf (Színész Bob), Jónás Tamás, Kukorelly Endre, L. Molnár Edit, Lovász Andrea, Magyari Andrea, Nógrádi Gábor, Nyilasi Judit, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Vécsei Rita.

 

Mozgókép

Érezted már egy film láttán, hogy ennél te tudnál jobbat készíteni? Érdekel, mi folyik a kamera mindkét oldalán? Itt lehetőséged van arra, hogy megírd a saját forgatókönyved, videót rendezz, megtanulj vágni és kamerázni.

Az ember legtöbbször fel sem fogja, mennyi részletből tevődik össze egy film, mivel túlságosan is leköti egy-egy jelenet. Mi, mozgóképesek megtanulunk a látvány és a kép mögé látni, így a kis részletekből merítve alkotni. Legyen szó kisfilmről, híradóról vagy sorozatról, mi stábbá formálódunk és megalkotjuk, hisz nekünk erről szól a tábor. A forgatókönyvírástól kezdve egészen a vágásig részt veszünk a filmkészítésben, hogy aztán a pénteki vetítésen büszkén mutathassuk be műveinket.

 

Fotózás

A szekción kiscsoportokban elsajátíthatod a fotózás alapjaitól a képszerkesztési technikákon át a fényképezés művészetének a trükkjeit. A technikát biztosítjuk, de előny, ha van saját géped. A hetek végén saját kiállításod lesz, ahol a többi táborozótól kezdve a szüleidig mindenki megtekintheti a munkáidat, hogy min dolgoztál egész héten.

A 2015-ös 2. turnus munkái itt megtalálhatók.

Ha úgy érzed, a szemed nem azt látja, mint mindenki más, ha szerinted egy fehér négyzet is lehet szexi (ha jó helyen van), ha szerinted a fekete-fehér is színes, a fotó neked való.

 

Kuktatábor

Főzni bárki tud!– állítja Gusteau a jól ismert Pixar filmből, a L’ecsóból. Kipróbálhatod magad a hagyományos ételek elkészítésétől kezdve az ételkülönlegességekéig. A hét elején egyszerűbb fogásokkal kezdünk (rizzsel, nokedlival, krumplival és salátákkal), majd a sor a húsokkal és a lecsóval folytatódik, ám még koránt sincs vége.
Piacot és éttermet is látogatunk majd, valamint különféle nemzetek klasszikus, ám annál ínycsiklandozóbb étkeit is elkészítjük – a croque monsieur-től a tiropitakiáig.

Szeretnél finomakat enni, de egyedül MÉG nem tudod megcsinálni? Ha érzel magadban vágyat és egy kis kreativitást, ne fogd vissza magad, gyere, és tanuljuk meg együtt a sütés-főzés alapjait az előételektől kezdve a desszertekig!

 

Zöld tábor

Érdekel, hogyan működik a világ? Megtudhatod, hogy milyen törvények szerint élsz – itt ugyanis betekintést nyersz abba, mi is az a kémia, biológia, asztronómia, és a relativitáselméletről fogsz a végén vitatkozni. Ezenfelül pedig kirándulásokat teszünk a vadonba (igazából állatkertbe, méhészetre és kutyamenhelyre).

Kalandra hívunk titeket, apró természetbúvárok!

Ha velünk tartotok egy hétre, megmutatjuk nektek a világot, amiben éltek. Szó lesz növényekről, állatokról, és megmutatjuk, hogyan működik az emberi test. Tanulhattok kémiai vegyületekről, izgalmas kísérleteken keresztül, és megtudhatjátok, hogyan élhettek környezettudatosan. Vár rátok egy felejthetetlen ZÖLD hét!” – Zsombor

 

Sport

Igazi örökmozgó vagy? Minél többféle sportágban szeretnéd kipróbálni magad? Szeretnéd a legtutibb technikákat megtanulni, hogy te legyél a pályák királya? Ezen a szekción minderre van lehetőséged, sőt meghívott vendégeink jóvoltából nemcsak a tesiórákról ismert sportokkal találkozol, hanem

  • amerikai focival
  • karatéval
  • aikidóval
  • capoeirával
  •  kempóval
  • akrobatikával.

Mindened a mozgás? Nyáron sem szeretnél lustálkodni? Izgalmas és új élményekre vágysz? Kipróbálnál különböző sportágakat? Szeretsz csapatban játszani?

Ha ezek közül bármelyik kérdés is eszedbe jutott, a sportos szekció pont neked való nyári elfoglaltság. Itt nem az a cél, hogy az agytekervényeinket dolgoztassuk (bár ez sem elhanyagolható). Leginkább azon munkálkodunk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A bemelegítés és nyújtás sosem marad ki a napirendünkből, ám ezt sem a megszokott módon próbáljuk végrehajtani. Az erősítés sem maradhat el, viszont ettől sem kell megijedni, mert mindenki a saját erejének megfelelően hajtja végre a gyakorlatokat. Emellett lehetőség van izgalmas csapatsportokra, a fennmaradó időben pedig szabadon lehet választani, kinek mihez van kedve: strandröpi, foci, tenisz, pingpong, kiütő, futás, kosár és még sok más várja a mozogni vágyó kicsiket és nagyokat.

 

Színészet

Ez a szekció különleges olyan szempontból, hogy két héten át tart. Ez a rendszer amiatt alakult ki így, mert a színházi előadás előtt szükség van az együttes alkotófolyamatra, ahol közösen dolgozzák ki a produkciójuk menetét, fejlesztik a kreativitásukat és kísérleteznek a szekción részt vevők.

Kedves te, aki ezt olvasod!

Szeretettel várunk a People Team-tábor színészcsoportjába! Ajánljuk neked, ha szívesen részese lennél egy izgalmas közösségi élménynek; ha szeretnél játszani, ha gondolkodnál magadról és másokról – hogy a végén együtt hozzunk létre egy előadást.

Nagyon várjuk, hogy megismerhessünk!

Bálint és Zsófi

 

Tánc

Ha benned van a boogie, és jól ropod a parketten, vagy csak szeretnéd még jobban, akkor ezt a szekciót neked találták ki. Itt kiteljesedhetsz, és elsajátíthatod a hiphop, jazztánc, akrobatika, show-tánc,  társastánc,  salsa, esetleg a zumba vagy a hastánc alapjait.

 

Te, én és az emberi jogok

Ha érdekel a téged körülvevő világ, az emberi jogok, hogy mit tehetsz másokért, akkor neked ajánljuk az Amnesty International magyarországi képviselői kurzusát. Itt megtudhatod, mi fán terem a jog (kinek van?, miért van?, miért is olyan fontos ezeknek a védelme?), hogyan is működik egy civil szervezet, mit tehetsz TE azért, hogy egy gyűlöletmentes világban élhessünk. Itt kampányt dolgozunk ki, filmet forgatunk, utazunk, megismerjük a világot, és összefogunk egy jobb világért.

 

Hungarian

One of the perhaps most interesting projects of PEOPLE TEAM camps is the HSL course. Kids choosing this section are obviously foreigners or tied to Hungary in some way. They are Hungarian descents living in a different country, expats’ children, or foreign kids staying in the country because of their parents’ work. Those who come from abroad would like to make Hungarian friends and learn more about our culture, while those who are living in Hungary temporarily would like to perfect their knowledge of Hungarian.

PEOPLE TEAM offers an intensive, communication-centred HSL course in small groups which guarantees that all students are given sufficient attention. Our Camps, however, are like a big family, so campers will not only be members of a small group but of a big community.

On the first day of the camp students’ knowledge of the language will be tested so that each of them would get to a class that suits their level best. They’ll receive a booklet and handouts specifically designed for their group. At the end of the course (and the session) they will be given a final written test, to demonstrate how much progress they have made; the result of which will be included in their PEOPLE TEAM-certificate, alongside with a comprehensive written evaluation of their work and progress during the classes.

Ezt a szekciót olyan diákoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a magyar nyelvet. Több csoport indul – igények szerint –, kezdve a teljesen alapoktól egészen addig, amikor már csak egy kis csiszolgatásra van szükség. A táborunk igencsak beszédcentrikus, így a nem magyar anyanyelvű táborozóink a barátkozások, a délutáni és esti játékok folyamán játszi könnyedséggel szívják magukba a tudást.

Magyar mint idegen nyelv – nem tűnik egyszerűen tanulhatónak, ugye? De ha játékosan, remek hangulatú órák keretei között ismerheted meg nyelvünk  fordulatait, észre sem fogod venni a nehézségeket. Ezenkívül nagyon sok táboroztató és táborlakó lesz a segítségedre, hogy még jobb legyél a tábor végére. Várunk mindenkit szeretettel!”  Luca

Belegondoltál már, milyen lehet a magyart mint idegen nyelvet tanulni? Nos, kétségtelenül nem egyszerű, azonban a táborban a különböző játékos, könnyed feladatok segítségével a külföldiek is megismerhetik és elsajátíthatják különleges anyanyelvünket. További segítség, hogy a táborlakók többsége magyar anyanyelvű, így a hétköznapok párbeszédei során a mindennapi nyelvhasználatot is megtapasztalhatják a nyelvtanulók. Persze nem kell megijedni, biztos, hogy találunk olyan nyelvet, amellyel sikeres lehet a közös kommunikáció! Bori