POKÉMON GO

pokemon-go-nick_statt-2016-1.0

Avagy függőség felsőfokon.

A Pokemon GO játék az egész világon óriási sebességgel terjed! Magyarországon a hivatalos verzió 2016. július 16-án jelent meg az iOS és az androidos telefonokra, viszont előtte már sokan letöltöttek. Alapvetően szerintem mindenki tudja, mi ez, de azért röviden elmondom a lényegét, ha valaki mégsem ismerné.

A Pokemon GO egy virtuális valóságra épülő játék. Pokemonokat kell össze szedni, majd lehet őket fejleszteni, hogy erősebbek legyenek, így könnyebben – olykor simán – le tudják győzni az ellenfél pokemonját, ami alapvetően valaki másé. A játékban megtalálható az úgynevezett gym, amiben a pokemonodat fejlesztheted, ha nincs elfoglalva. Ha elfoglalták már, akkor meg kell küzdened az ott lévő pokemonnal, és ha megnyered, akkor a tiéd lesz a gym. Az 5. színtől lehetnek csapataid (piros, kék, zöld).

Sok pszichológus tanulmányozta a Pokemon GO nevezetű játékot, hogy miért is okoz ekkora függőséget, és miért terjedt futótűzként az egész világon. Megállapították, hogy a 30 éves körüli fiatalok közül is iszonyat sokan használják napi szinten. A játék függőségére sok magyarázat lehet, de a fő oka, hogy akik a bolygón legalább már  30 éve élnek, ők ismerhetik a pokemonokat, hiszen gyerekkorukban az egyik kedvenc játékuk volt.